Flashback στα πρωινάδικα της δεκαετίας του ‘90! Από την Κορομηλά και τη Μενεγάκη στους Φώτη και Μαρία [βίντεο]

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και στη μικρή οθόνη! Οι πρωινές εκπομπές δεν είναι πλέον μόδα αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής τηλεόρασης και εμείς κάναμε μία μικρή ανασκόπηση στα πρωινάδικα της δεκαετίας του 90’. Βλέπεις, αυτά άνοιξαν το δρόμο και άφησαν το στίγμα τους.

Πρωινός καφές με τη Ρούλα Κορομηλά

Μάιος του 1991 και το νεοσύστατο, τότε, κανάλι του Αμαρουσίου αποφασίζει να δημιουργήσει τον «Πρωινό καφέ». Οικοδέσποινα η Ρούλα Κορομηλά, που αφήνει την κρατική τηλεόραση για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην πρωινή ζώνη της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Μόδα, μαγειρική, γυμναστική, κουτσομπολιό και αστρολογία είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες που κάνουν την τηλεθέαση να χτυπά κόκκινο.

Η Ρούλα χαράσσει τη δική της πορεία και γίνεται μέσα από το ψυχαγωγικό μαγκαζίνο μία από τις τηλεαστέρες που έγραψαν ιστορία. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 1994 διακόπτει ξαφνικά το συμβόλαιό της και μετακομίζει στο Mega.

Πρωινός καφές με την Πόπη Χατζηδημητρίου

Τα ηνία αναλαμβάνει η Πόπη Χατζηδημητρίου, όπου κάθεται στη συγκεκριμένη θέση μέχρι και το 1995. Η παρουσιάστρια προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό της Ρούλας αλλά δεν τα καταφέρνει. Η ανατροπή έρχεται πριν αρχίσει η σεζόν του 1995 -1996.

Ο σταθμός αποφασίζει να ενισχύσει την εκπομπή και βάζει τη νεαρή Ελένη Μενεγάκη να παρουσιάζει μία νέα στήλη. Η κεντρική οικοδέσποινα αντιδρά και αποχωρεί, αφήνοντας και πάλι τους ιθύνοντες του καναλιού να ψάχνουν νέο πρόσωπο.

Πρωινός καφές με την Ελένη Μενεγάκη

Η αντικατάσταση δεν αργεί να έρθει. Με ταπεραμέντο και μπρίο που φαινόταν ότι θα κατακτήσει το ελληνικό κοινό, η Ελένη Μενεγάκη αναλαμβάνει δράση. Χωρίς εμπειρία και με τον Κώστα Καρρά να την καλωσορίζει για πρώτη φορά ως κεντρική παρουσιάστρια, ξεκινά η δική της πορεία.

Τα υπόλοιπα δέκα χρόνια έχουν τη σφραγίδα της και της ανήκουν δικαιωματικά. Γίνεται το μεγαλύτερο αστέρι της μικρής οθόνης με μισθό που εκτοξεύεται στα ύψη και με τους φωτογράφους να την ακολουθούν σε κάθε της βήμα. Και όλα αυτά, φυσικά, είναι μόνο η αρχή για μία καριέρα που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό

Στο παιχνίδι της πρωινής, ψυχαγωγικής ζώνης μπαίνει και το Mega. Tο 1992, οι ιθύνοντες του καναλιού βάζουν τον Ανδρέα Μικρούτσικο στο τιμόνι του «Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό».

Έχοντας στο πλευρό του τη Μαρίνα Τσιντικίδου και αργότερα τη Κυριακή Βουράκη, ο Ανδρέας καταφέρνει να «βάλει» στον καναπέ του εξέχουσες προσωπικότητες από όλους τους χώρους. Η εκπομπή σημειώνει αρκετά υψηλά νούμερα αλλά το 1995 μεταφέρεται στην απογευματινή ζώνη.

Μεταξύ μας

Μετά τον τυφώνα Ανδρέα, το 1995 έρχεται μία μεγάλη παρέα να κρατήσει πρωινή συντροφιά. Έλντα Πανοπούλου, Σοφία Βόσσου, Ίνα Λαζοπούλου, Χαράλαμπος Παπανικολάου, Τάκης Παπαματθαίου και Ερρίκος Πετιλόν για τέσσερα χρόνια κάνουν τη δική τους προσπάθεια και τα πάνε αρκετά καλά.

Με τη θεματολογία να μην διαφέρει, ιδιαίτερα, από τα προηγούμενα πρότζεκτ και την Έλντα να δίνει ζωντάνια κάθε πρωί, το «Μεταξύ μας» αποτελεί μία γλυκιά τηλεοπτική ανάμνηση.

Σαν στο σπίτι σας

1999 και το τοπίο αλλάζει και πάλι στην πρωινή ζώνη του μεγάλου καναλιού Δύο φίλοι έρχονται να γίνουν αχτύπητο δίδυμο και αφήνουν το δικό τους στίγμα. Φώτης Σεργουλόπουλος και Μαρία Μπακοδήμου παρουσιάζουν το «Σαν στο σπίτι σας» και καταφέρνουν μέχρι το 2002 να γίνουν ιδιαίτερα αγαπητοί και δημοφιλείς στο κοινό.

The post Flashback στα πρωινάδικα της δεκαετίας του ‘90! Από την Κορομηλά και τη Μενεγάκη στους Φώτη και Μαρία [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
κυριακη βουρακη, sexi moda proinadika palia
Τυχαία Θέματα