Financial Times: «Αργοπεθαίνει» η μεσαία τάξη – Γυρνάμε στη δεκαετία του ’70

Τελειώνει η εποχή της μεσαίας τάξης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, υποστηρίζουν οι Financial Times οι οποίοι αιτιολογούν την επαγγελματική κυριαρχία των γυναικών ως αποτέλεσμα της συνεχόμενης μείωσης των μισθών.

Η μεσαία τάξη πορευόταν με την αρχή ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την επαγγελματική του ταυτότητα και είναι αυτό που κάνει, επιλέγοντας την επαγγελματική του πορεία βάση του χαρακτήρα του. Η εποχή αυτή τελειώνει όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, καθώς με την οικονομική

κρίση και την τεχνολογική εξέλιξη μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των εργαζόμενων με ικανοποιητική δουλειά.

Με τη νέα εποχή, ο άνθρωπος σταματά να είναι η δουλειά του υποστηρίζουν οι Financial Times οι οποίοι αναφέρουν ότι ο ταχύτερος τρόπος για να κυριαρχηθεί ένα επάγγελμα από γυναίκες είναι η μείωση των μισθών.

Πολλά επαγγέλματα έχουν αρχίσει να καταστρέφονται εξαιτίας της τεχνολογίας, όπως παραδείγματος χάρη τα βιβλιοπωλεία χάνουν τη δουλειά τους από το Amazon. Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας ότι η δημοσιογραφία αντικαθίσταται από τις δημόσιες σχέσεις, τονίζοντας το γεγονός ότι οι αλλαγές αυτές στην κοινωνία προκαλούν στα επαγγέλματα σύγχυση στις ταυτότητες του.

Οι Financial Times παρομοιάζουν τις σημερινές συνθήκες με τις δυσκολίες της εργατικής τάξης του 1970. Μεγάλη επίδραση στην αγορά εργασίας φαίνεται να έχουν τα social media μέσω των οποίων οι ταυτότητες μας έχουν αποδυναμωθεί.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το βασικό ερώτημα που τίθεται σε όλους εμάς είναι καθαρά υπαρξιακό για τη θέση μας σε αυτή την παγκοσμιοποιημένη αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα