FIFA: Ισόβιος αποκλεισμός σε Πλατινί

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πια ο πρόεδρος της UEFA και υποψήφιος για την προεδρία της της FIFA, Μισέλ Πλατινί.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, που έχει ζητήσει καταδίκη του Πλατινί, προτείνει την ποινή της δια βίου απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο, όπως αποκαλύπτει σήμερα στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα «Liberation», επικαλούμενη εμπιστευτικές πηγές.

Όπως υπογραμμίζει

η εφημερίδα, η έκθεση της Επιτροπής, η οποία επιβεβαίωσε το κατηγορητήριο, συνιστά κυρώσεις κατά του Πλατινί, «πιθανότατα βαριές» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος Τύπου του νομικού εκπροσώπου του Πλατινί επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει αυτό το ενδεχόμενο.

Το θέμα ανέκυψε, ως γνωστόν, από την αδυναμία του Πλατινί, αλλά και του απερχόμενου προέδρου της FIFA Σεπ Μπλάτερ, να δικαιολογήσουν το ποσό των 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που κατέβαλε ο δεύτερος στον πρώτο το 2011.

Πρόκειται για μια υπόθεση που αποτελεί μέρος ευρύτερου σκανδάλου διαφθοράς, το οποίο εδώ και μερικούς μήνες συγκλονίζει την παγκόσμια συνομοσπονδία με συλλήψεις στελεχών, έκδοσή τους στις ΗΠΑ και άλλα περιστατικά, που έχουν πλήξει την αξιοπιστία του αθλήματος.

Είναι άγνωστο αν αντίστοιχη εισήγηση υπάρχει και για την τιμωρία του Ζεπ Μπλάτερ, που επίσης τελεί υπό διαθεσιμότητα στην προεδρία της FIFA, την οποία θα παραδώσει στα τέλη του Φεβρουαρίου.

The post FIFA: Ισόβιος αποκλεισμός σε Πλατινί appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα