F1 Κίνας: H πρώτη pole position του L. Hamilton με τη νέα του ομάδα

O Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP) θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση της εκκίνησης του Grand Prix της Κίνας έχοντας δίπλα του τον Κ. Raikkonen (Lotus- Renault) . Από τη δεύτερη σειρά ξεκινούν οι Fernando Alonso (Ferrari) και Nico Rosberg (Mercedes AMG GP).

H Mercedes συνεχίζει, από πέρυσι, την καλή της εμφάνιση

στην πίστα στην Σανγκάη. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ένα «silver arrow» θα βρεθεί στην πρώτη θέση της εκκίνησης του Grand Prix της Κίνας. Το 2012 ήταν ο Nico Rosberg που κέρδισε την πρώτη θέση . Φέτος είναι ο Lewis Hamilton, που θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο.

«Συγχαρητήρια μωρό μου, είμαι τόσο περήφανη για σένα», ήταν το tweet που έστειλε η pop star, Nicole Scherzinger στον αγαπημένο της αμέσως μετά τη λήξη των κατατακτήριων δοκιμών.

Από την πρώτη σειρά θα ξεκινήσει και ο Kimi Raikkonen, ενώ ο Fernando Alonso σημείωσε τον 3ο καλύτερο χρόνο. Ακολούθησε ο Nico Rosberg Mercedes AMG Petronas. Ο Felipe Massa θα ξεκινήσει από την 5η θέση, έχοντας δίπλα του τον Romain Grosjean.

Η μεγάλη έκπληξη των δοκιμών ακούει στο όνομα Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) που κατάφερε να πλασαριστεί στην έβδομη θέση. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι: Jenson Button, Sebastian Vettel και Nico Hulkenberg.

Η στρατηγική των ομάδων σχεδόν κατάστρεψε το θέαμα και έκανε τις κατατακτήριες δοκιμές βαρετές. Οι ομάδες θέλοντας να «κρατήσουν» λάστιχα για τον αγώνα, έστελναν σχεδόν με το ζόρι τους πιλότους στην πίστα για να κάνουν το πολύ δύο χρονομετρημένες προσπάθειες.

Περισσότερη δράση υπήρχε στο pitwall με τους αγωνιστικούς διευθυντές να κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλο περιμένοντας τις επόμενες κινήσεις, με πολλά κενά για το τηλεοπτικό κοινό.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο Q1 είδαμε χρονομετρημένη προσπάθεια στο τελευταίο λεπτό της διαδικασίας. Πάντως ταχύτερος ήταν και στα τρία σκέλη, ο L. Hamilton. Με το 1:34.484 πέτυχε την 27η pole position της καριέρας του.

Όσοι αναρωτιέστε τι έγινε με την Red Bull-Renault να σας πούμε ότι πρωταγωνίστησε, αλλά στο παρασκήνιο.

Στο Q2, ο Mark Webber υποχρεώθηκε να σταματήσει το μονοθέσιό του στην άκρη της στροφής 14 με πρόβλημα στο σύστημα τροφοδοσίας. Αυτό ισχυρίζεται η ομάδα, γιατί υπάρχει έντονη φημολογία που θέλει την RB9 του Αυστραλού να έμεινε από καύσιμα. Η φήμη επιβεβαιώθηκε και ο Αυστραλός ξεκινά τελευταίος. Όσο για τον πρωταθλητή του 2012, ήταν η ατυχία, που… μίλησε για αυτόν. Ο επί 3 συναπτά έτη Παγκόσμιος Πρωταθλητής βγήκε στην πίστα με την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης, έχοντας στο μονοθέσιό του τη μεσαία γόμα. Ο S. Vettel στον γύρο που επιχείρησε είχε έξοδο στη στροφή 14 και δεν χρονομετρήθηκε καν.

Η σειρά της εκκίνησης
1. Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP) 1:34,484”

2. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) + 0,277”

3. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,304”

4. Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) + 0,377”

5. Felipe Massa (Ferrari) + 0,449”

6. Romain Grosjean (Lotus-Renault) + 0,880”

7. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) + 1,514”

8. Jenson Button (McLaren-Mercedes) + 31,189”

9. Sebastian Vettel ( Red Bull-Renault) χωρίς χρόνο

10. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari) χωρίς χρόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα