Doggo: Η Νο1 εφαρμογή για σκύλους είναι εδώ – Χάρτες, μαγαζιά και… γνωριμίες για τα μάτια τους και μόνο!

Ποιος είπε ότι η κοινωνική δικτύωση είναι αποκλειστικό προνόμιο των ανθρώπων; Εδώ και λίγους μήνες οι τετράποδοι φίλοι μας απέκτησαν το δικό τους «Facebook»! Λέγεται Doggo και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός ιδιοκτήτη σκύλου και του κατοικιδίου του.

Της Ελένης Λαζάρου

Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε το προφίλ του αγαπημένου σας συγκάτοικου και μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε add σε φίλους με τους οποίους έχετε την δυνατότητα να κάνετε chat και

να κανονίσετε ραντεβού για βόλτες και παιχνίδια!

Πρόκειται για μία πρωτότυπη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους αλλά και έναν οδηγό εύρεσης των πιο κοντινών κτηνιατρείων, pet shop, εκπαιδευτών, dog friendly μαγαζιών και άλλων «σκυλίσιων» υπηρεσιών πάνω στο γεμάτο πληροφορίες χάρτη του! Επίσης έχει μία ειδική λειτουργία που λέγεται «φάρος» και σε περίπτωση που -ω μη γένοιτο- που ο σκύλος σας χαθεί κινητοποιεί όλη την κοινότητα της εφαρμογής για να βρεθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Μία από τους εμπνευστές της εφαρμογής, η Αναστασία Παναγιωτοπούλου, μιλά στο ΚoolΝews.gr και την Ελένη Λαζάρου.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για την εφαρμογή Doggo;

«Κατά τη διάρκεια ενός «brain storming» με φίλους, μου ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία μιας εφαρμογής στην οποία θα μπορείς να βλέπεις αν υπάρχουν κοντά σου άλλα σκυλάκια, με απώτερο σκοπό το παιχνίδι και τις σκυλο-γνωριμίες! Βλέπετε όταν έχεις σκυλάκι και δεν του αφιερώνεις τον απαραίτητο χρόνο για να εκτονωθεί, στο σπίτι γίνονται… δύσκολα τα πράγματα. Είναι που μένουμε και σε αστικό περιβάλλον, με λίγα πάρκα και οι τετράποδες γνωριμίες γίνονται πιο δύσκολες, με αποτέλεσμα τα σκυλάκια μας να μένουν αρκετά μόνα τους χωρίς παιχνίδι. Το Doggo στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας του κατοικιδίου μας.

Με το που ξεκινήσαμε με τους προγραμματιστές μας το κομμάτι της κοινωνικοποίησης, σχεδόν από μόνο του προστέθηκε το κομμάτι του Χάρτη και των πληροφοριών, έτσι ώστε το Doggo να αποτελέσει το απόλυτο εργαλείο για το σκύλο και τον… άνθρωπο του»!

Πώς λειτουργεί;

«Κατεβάζετε την εφαρμογή στο κινητό σας και δημιουργείτε το προφίλ του σκύλου σας. Στη συνέχεια έχοντας ανοιχτή την τοποθεσία σας δηλώνετε την περιοχή στην οποία βρίσκεστε εσείς και ο τετράποδος φίλος σας και αρχίζετε να ψάχνετε στο Χάρτη, ώστε να βρείτε κάποιο χρήστη κοντά σας, που ίσως ταιριάζουν τα προφίλ των σκύλων σας για να γίνετε φίλοι! Για τις πιο παιχνιδιάρικες βόλτες που θα κάνετε.

Η όλη λογική προσομοιάζει ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους αφού υπάρχει η δυνατότητα να προσθέτετε και να αφαιρείτε φίλους αλλά και να ανταλλάσσετε μηνύματα. Μια ειδική λειτουργία που σχεδιάσαμε και υπάρχει σε κάθε προφίλ σκύλου είναι ο «φάρος», ο οποίος όταν ενεργοποιηθεί δίνει σήμα στους υπόλοιπους χρήστες ότι το εν λόγω σκυλάκι χάθηκε, έτσι έχουν όλοι το νου τους. Ενώ προτείνουμε σε χρήστες που αγαπούν τα σκυλάκια αλλά για κάποιο λόγο δεν έχουν να συμπληρώσουν το προφίλ ενός αδέσποτου της γειτονιάς του με απώτερο σκοπό την προώθηση και εύρεση σπιτιού».

Θα λέγατε πως είναι κάτι σαν Facebook σκύλων;

«Αυτό είναι ένας τρόπος να το θέσει κανείς, αλλά μάλλον είναι ο πιο κατανοητός. Στην πραγματικότητα το μόνο κοινό είναι η προσθήκη φίλων και η αλληλεπίδραση με μηνύματα. Είναι ένα social media για σκυλάκια αλλά με αρκετές παραπάνω λειτουργίες όπως αυτή του οδηγού εύρεσης των κοντινών κτηνιατρείων, pet shop, εκπαιδευτών, ζωόφιλων μαγαζιών κ.α αλλά και της ενότητας Συμβουλή της Ημέρας, της λειτουργίας «φάρος» και της λειτουργίας της κοινωνικοποίησης».

Τι δυνατότητες έχει κάποιος και τι μπορεί να βρει κανείς χρησιμοποιώντας την εφαρμογή;

«Όπως ξεκίνησα να λέω λίγο πριν ο Χάρτης είναι γεμάτος πληροφορία. Εκεί μπορεί κανείς να βρει τη μοναδική πληροφορία που μέχρι το Doggo δεν υπήρχε πουθενά, δηλαδή τα Ζωόφιλα Μαγαζιά (pet friendly), μιας πόλης. Φυσικά, τα κτηνιατρεία, τα pet shop, τα εκπαιδευτικά κέντρα, τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες ταξί, τα πάρκα αλλά και ό,τι υπηρεσία σχετική με σκυλάκια! Σύντομα θα προστεθούν και άλλες κατηγορίες καλοκαιρινές, φρέσκες και δροσερές».

Από πότε λειτουργεί και τι ανταπόκριση έχετε ως τώρα;

«Η εφαρμογή βγήκε στον αέρα στις 8 Φεβρουαρίου και μέχρι τώρα έχει ιδιαίτερα ζεστή ανταπόκριση. Είναι η μοναδική εφαρμογή του είδους της στην Ελλάδα, ενώ είναι και πνευματικά κατοχυρωμένη ως το 1ο ελληνικό social media app για σκύλους! Ο κόσμος ενθουσιάζεται όταν ακούει την ιδέα, ενώ οι χρήστες αυξάνονται καθημερινά. Μας δείχνουν αγάπη, κατανόηση για τα μικρά λαθάκια που πάντα υπάρχουν στην αρχή ενώ μας βοηθούν με συμβουλές και ιδέες»!

Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από την ιδέα;

«Η ομάδα μας και χαιρόμαστε για αυτό συνεχίζει να πληθαίνει και πλέον έχουμε φτάσει τους έξι. Έχουμε τους τρεις προγραμματιστές μας τον Αντώνη και τον Κώστα, οι οποίοι ασχολούνται με την κατασκευή της εφαρμογής για Android και iOS, αλλά και τον Αντρέα, ο οποίος επιμελείται το website (www.doggo.gr). Η Δήμητρα είναι η designer του Doggo, αφού έχει επιμεληθεί από το Α ως το Ω, το σχεδιασμό της εφαρμογής. Η Ειρήνη –της άνθρωπος που λατρεύει τα σκυλιά- ασχολείται με το data entry, ενώ εγώ έχω αναλάβει την προώθηση της αγαπημένης εφαρμογής, επιβλέποντας το όλο έργο! Η χαρά μου είναι πραγματικά μεγάλη διότι σιγά, σιγά μπαίνουν και νέα άτομα στο project, ένα project που γεννήθηκε μέσα από μια καθαρά προσωπική ιδέα. Για να δούμε»!

Θα λειτουργήσει και για άλλα ζώα;

«Δεν αποκλείουμε τίποτα, αν και προς το παρόν οι ενότητες είναι αποκλειστικά διαμορφωμένες για σκυλάκια»!

Τα σχέδιά σας για το μέλλον;

«Έχουμε αρκετά πράγματα στο μυαλό μας κι αυτό είναι σίγουρο! Στις αρχές Απριλίου θα βρεθούμε ανάμεσα στους εκθέτες του International Dog Festival Thessaloniki όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να συστήσουμε το Doggo αλλά και να δώσουμε δωράκια μέσω της κλήρωσης που θα πραγματοποιήσουμε! Αρχές Μαϊου θα κάνουμε το πρώτο Dog party που θα έχει γίνει ποτέ, με δρώμενα, μουσικές και… σκυλομπουφέ!

Μια μικρή γεύση από το τι θα προστεθεί στις λειτουργίες της αγαπημένης εφαρμογής των σκύλων μας είναι η καλοκαιρινή έκδοση του Doggo με αυτήν να περιλαμβάνει όλα τα pet friendly camping, beach bar, παραλίες και ξενοδοχεία στα οποία μπορεί ο κόσμος να παραβρεθεί με το σκύλο του χωρίς να ακούει παράπονα από τους γύρω του. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος της Doggo κοινότητας και να ανακαλύψετε τα πάντα μόνοι σας».

The post Doggo: Η Νο1 εφαρμογή για σκύλους είναι εδώ – Χάρτες, μαγαζιά και… γνωριμίες για τα μάτια τους και μόνο! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα