CyberKids: Οι μαθητές που παρενοχλούνται στο διαδίκτυο θα συνδέονται με αστυνομικούς όλο το 24ωρο

Μία μεγάλη καμπάνια ξεκίνησε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έχει ως σκοπό την προστασία των ανηλίκων από τους παιδεραστές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Παιδική πορνογραφία, ερωτική προσέγγιση, προσωπικά δεδομένα, εκβιαστές και σχολικός εκβιασμός «σκοτεινιάζουν» το προφίλ του διαδικτύου σε ότι αφορά τα παιδιά που το χρησιμοποιούν. Μάλιστα, 20.000 παιδιά κάθε μέρα δεν θέλουν να πάνε σχολείο

επειδή έχει παραβιαστεί η ασφάλεια του υπολογιστή τους σύμφωνα με τον ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη.

Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδωσε συνέντευξη Τύπου, πρόσθεσε: «Δεν θέλω τα παιδιά μας να γίνουν φοβικά με το ίντερνετ. Κατά 98% έχει θετικά στοιχεία, αυτό το 2% θα καταπολεμήσουμε προκειμένου να κάνουμε την πλοήγηση ασφαλή». Επίσης έδωσε στην δημοσιότητα μία ειδική πλατφόρμα ενημέρωσης των σχολείων και υποσχέθηκε ότι δεν θα ποινικοποιούνται οι «ζαβολιές» που κάνουν οι μαθητές μεταξύ τους στέλνοντας ως αστυνομία φακέλους στους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα protothema.gr, ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι έχει σαν οδηγό του το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά και γι αυτό τον λόγο θα δείξει μηδενική ανοχή στην παιδική πορνογραφία. Γι αυτό τον λόγο έδωσε και στον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο την λίστα με τους παιδεραστές εκπαιδευτικούς και εμπλέκονται συνολικά οχτώ με εννέα άτομα. Ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι μέχρι την Παρασκευή όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν απομακρυνθεί από την εκπαίδευση.

Μάλιστα, ο ένας από τους παιδεραστές εκπαιδευτικούς επανήλθε στο διαδίκτυο κάνοντας αίτηση και λέγοντας ότι είναι αξιολογητής βιβλίων, αλλά η αίτηση του απομακρύνθηκε. Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια στο διαδίκτυο πολύτιμη βοήθεια σε μαθητές-χρήστες του διαδικτύου δίνει πλατφόρμα της Ελληνικής Αστυνομίας με το όνομα CyberKids, που σε συνεργασία με τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Παιδείας θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν το διαδίκτυο.

Επίσης ειδικό «κουμπί» στην πλατφόρμα CyberKids, για πρώτη φορά παγκοσμίως, θα λειτουργεί 24ωρες το 24ωρο δίνοντας βοήθεια σε όποιον μαθητή δεν ξέρει πώς να χειριστεί καταστάσεις μέσα από το ίντερνετ. Ήδη, περισσότεροι από 2.500 γονείς και μαθητές έχουν πατήσει alert από την πλατφόρμα CyberKids προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια από έναν έμπειρο αστυνομικό έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την παρενόχληση που δέχονται μέσω διαδικτύου.

Την παρουσίαση της πρωτοβουλίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έκανε από το υπουργείο Παιδείας ο Μανώλης Σφακιανάκης διευθυντής της Δίωξης Αστυνομικού Εγκλήματος, μαζί με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο καθώς και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.

«Τα παιδιά μας τα πλησιάζουν αρπαχτικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης και σύστησε επιτήρηση από τους γονείς και να αφήνουν τα παιδιά τους να ανοίγουν λογαριασμό σε facebook και instagram μετά την ηλικία των 14 ετών. Πρόσθεσε δε ότι δεν πρέπει να αναγράφουμε στα social media πού ακριβώς είμαστε και ποιες ώρες.

Επίσης αναφέρθηκε σε μία συγκεκριμένη περίπτωση γονιού που τον επισκέφτηκε για να ζητήσει βοήθεια για την κόρη του επειδή «λιντσαρίστηκε» μέσω διαδικτύου, όταν άγνωστοι έσπασαν τους κωδικούς της. Η κόρη του ήταν η καλύτερη μαθήτρια της τάξης και αποδείχθηκε τελικά ότι ο «χάκερ» ήταν ο δεύτερος καλύτερος μαθητής που ήθελε να της πάρει τη θέση!

«Το διαδίκτυο είναι το φως» είπε ο κ. Σφακιανάκης επισημαίνοντας ότι τιμωρείται πλέον ακόμα και η θέαση παιδικής πορνογραφίας ενώ επεσήμανε ότι τιμωρείται η κατοχή αρχείων με συμμαθητές όχι σε κόσμια περιβολή που τραβούν συνήθως σε εκδρομές. Οι δύο υπουργοί συνδέθηκαν live με σχολεία όπου μαθητές τους έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια. Το διαδίκτυο παρέχεται δωρεάν από την «Wind Ελλάς» στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Τι ακριβώς είναι το CyberKids

Το CyberKids αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού και τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα το ίντερνετ. Στόχος της δημιουργίας του είναι η προβολή των θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως η ανεύρεση πληροφοριών και η ψυχαγωγία ενώ οι χρήστες ενημερώνονται και για τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το CyberKids μαζί με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια. Το Cyberkids παρέχεται και με την εφαρμογή για iOS και Android.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φωτογραφίες Eurokinissi

The post CyberKids: Οι μαθητές που παρενοχλούνται στο διαδίκτυο θα συνδέονται με αστυνομικούς όλο το 24ωρο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα