Capital Controls και στην Γερμανία σε 5 μέρες!

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους Γερμανούς στην ιδέα ότι μπορεί να γίνουν Ελλάδα, και να οδηγηθούν σε κλείσιμο τραπεζών και capital controls, αν επιβεβαιωθεί το απευκταίο γι’ αυτούς σενάριο. Μετά τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη «θα ήθελα να ήμουν Καγκελάριος της Γερμανίας για να αλλάξω την Ευρώπη» κατρακύλησε το ευρώ, έκοψαν τα μαλλιά

τους ο Πέτρος Γαϊτάνος (άσχετο) και ο Θάνος Τζήμερος (σχετικό) ενώ ο βρυχηθμός του Όλιβερ Καν ακούστηκε μέχρι τα νησιά Γκαλαπάγκος.

Γράφει ο Μάκης Ρηγάτος

Γιατί όλοι ξέρουν ότι αν ο Γιάνης γινόταν Καγκελάριος σε πέντε μέρες το πολύ θα ‘βλεπαν Mega και Superleague οι Γερμανοί. Αυτό θα ήταν το σχέδιο χρεοκοπίας των φίλων μας των Γερμανών:

Ημέρα πρώτη:

Ο Γιάνης φτάνει μονόροδο στην καγκελαρία για το πρώτο του υπουργικό συμβούλιο με τους δημοσιογράφους. Στον δρόμο τον περιμένει ο Γερμανός Αυτιάς για να τον ρωτήσει πώς νιώθει που είναι τόσο γαμάτος και να βγάλει μια selfie μαζί του για να σαρώσει τα fav στο Twitter. Αποκαμωμένος από την σκληρή δουλειά και τις ακόμα πιο σκληρές ερωτήσεις ο Γιάνης ακυρώνει το υπουργικό και φεύγει με το προεδρικό αεροπλάνο για διημεράκι στην Αίγινα, για να ξεκουράσει το ταλαιπωρημένο του κορμί. Μαζί του παίρνει τον Αλέκο Φλαμπουράρη (γιατί από τότε που έκλεισε ο “Λέντζος” είναι ο μοναδικός που φτιάχνει φραπέ της προκοπής) και τον Σόιμπλε (για να μετράει τις βουτιές του).

Ημέρα δεύτερη:

Ύστερα από 7 σερί tweets ο Γιάνης νιώθει κομμάρες και ειδοποιεί την Μάρα (πρώην καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών, η οποία επειδή είχαν κλείσει όλες οι θέσεις στα δικαστήρια, προσελήφθη ως καρδιολόγος στον Ευαγγελισμό) για να τον εξετάσει. Η γιατρός του δίνει δεκαπενθήμερη αναρρωτική, όμως ο Γιάνης ως ευσυνείδητος επαγγελματίας αποφασίζει να κάνει το υπουργικό κανονικά από την πισίνα του πόνου μέσω Skype. Λίγο αργότερα, ενώ φωτογραφίζεται με μια πέρδικα στον ώμο για το περιοδικό «Κυνηγεσία και κυνοφιλία», ανακοινώνει στους υπουργούς του ότι έχει μια καταπληκτική ιδέα που θα αλλάξει τον κόσμο. Την κατάργηση των νομισμάτων και την αντικατάστασή τους από τα σοκολατάκια-νομίσματα, με τα οποία θα προμηθεύουν την αγορά η Ραχήλ Μακρή και ο Παρλιάρος.

Ημέρα τρίτη:

Με εντολή γιατρού (από την ΕΡΤ) ο Βαρουφάκης παίρνει το Ok για να επιστρέψει στη Γερμανία, αφού η κατάσταση του εμπνέει ανησυχία μόνο για τους Γερμανούς. Ο Γιάνης μπαίνει στο F16 του Καμμένου (πήγαινε στην Κροατία για να ραντίσει Τοργκελόσκονη τους Κροάτες της Ντιναμό) και αφού προσγειώνεται, σκάει μύτη στην γερμανική Βουλή με πουκάμισο φτιαγμένο από βικτωριανή ταπετσαρία και παντελόνι σχεδιασμένο από τον Κολομβιανό πρώην τερματοφύλακα, Χόρχε Κάμπος για να πιει την κοαολίτσα του και να δει το Μπάγερν-Στουτγκάρδη στο Κύπελλο. Στο ημίχρονο του ματς ο Γιάνης κάνει τηλεδιάσκεψη με τον Γιάννη Κομπότη και αφού ποντάρει στο διπλό της Στουτγκάρδης ζητάει από τους βουλευτές 60.000 ευρώ, γιατί τους χρέωσε για live παρακολούθηση της διάλεξής με θέμα «Η θεωρία των παιγνίων».

Ημέρα τέταρτη:

Ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα συγκαλείται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός, μαζί με τον Ολλανδό ομόλογό του και τη Λετονή μέγαιρα κάνουν έντονες παρατηρήσεις στον Γιάνη, γιατί η Γερμανία το ‘χει σηκώσει στο λεβέντικο τώρα τελευταία αποσταθεροποιώντας την Ευρωζώνη. Ο Καγκελάριος Βαρουφάκης του ζητάει να έρθει λίγο πιο κοντά γιατί το κασετοφωνάκι που του ‘δωσε αυτός ο κομπογιαννίτης ο Μαυρίκης δεν ηχογραφεί καλά και στη συνέχεια του ανακοινώνει ότι είναι ειλημμένη η απόφασή του να επιστρέψει η Γερμανία στο Μάρκο (Βίλα) και για το λόγο αυτό θα προκηρύξει δημοψήφισμα.

Ημέρα πέμπτη:

Οι Γερμανοί με κλειστές τις τράπεζες (τις έκλεισε ο Τσακαλώτος) και τα capital controls να στοιχειώνουν την καθημερινότητά τους παίρνουν στα χέρια τους το ερώτημα του δημοψηφίσματος: «Επιθυμείτε την επιστροφή της χώρας στο Μάρκο; Α: Ναι την επιθυμώ Β: Σίγουρα ναι την επιθυμώ. Bonus truck ερώτηση: Το σωστό είναι Μίλερ ή Μούλερ;». Το «ναι» βγαίνει με ποσοστό 99,9% (αστόχησε στην ψήφο ο Βέμερ) και ο Γιάνης ανακοινώνει Live μέσα από την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» με την Μάρνη Χατζηεμμανουήλ την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο Μάρκο. Δευτερόλεπτα αργότερα οι Scorpions ανακοινώνουν πανηγυρική περιοδεία στην Ελλάδα που θα ξεκινήσει στο Κιάτο και θα κορυφωθεί με την μεγάλη συναυλία στο καφενείο του Μπίκου στο Αντρώνι (στο α’ διάλειμμα θα σερβιριστεί παξιμαδάκι, ελιά και ντομάτα για τρικούβερτο γλέντι με τον Θηβαίο).

The post Capital Controls και στην Γερμανία σε 5 μέρες! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα