Alexis good job! Η συνάντηση Ομπάμα – Τσίπρα και το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου για τον Έλληνα πρωθυπουργό

Σύντομο τετ-α-τετ είχαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν για τους ηγέτες των κρατών μελών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση.

Ο αμερικανός πρόεδρος έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την επανεκλογή του.

Σύμφωνα με τη Huffingtonpost ο Αμερικανός πρόεδρος σηκώθηκε από το τραπέζι του και κατευθύνθηκε σε εκείνο του Αλέξη Τσίπρα. "Good job" είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα, χτυπώντας τον φιλικά στην πλάτη στο περιθώριο της δεξίωσης του Μπαν κι Μουν.
Οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για σχεδόν τρία λεπτά λίγο αργότερα, αυτή τη φορά στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών. Το τετ α τετ Τσίπρα – Ομπάμα έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, με τους δυο άνδρες να μιλούν ακόμη και για το Κυπριακό, σύμφωνα με το Mega.
Ο Μπαράκ Ομπάμα σύστησε τον Αλέξη Τσίπρα στη σύζυγό του Μισέλ ως τον άνθρωπο που έχει κερδίσει απανωτές εκλογές. Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζιπίνγκ, ο οποίος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Κίνα μέσα στο 2015.

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την στρατηγική σημασία της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των μεταφορών καθώς και στον πολιτιστικό τομέα. Επίσης συζήτησαν για τις εξελίξεις σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, καθώς και για την κρίση στην Συρία.

The post Alexis good job! Η συνάντηση Ομπάμα – Τσίπρα και το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου για τον Έλληνα πρωθυπουργό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα