500 ελεγκτές θα σαρώσουν τα πάντα – Στο στόχαστρο οι 35.000 μονιμοποιήσεις Παυλόπουλου

Από ψιλό κόσκινο θα περάσει το ΑΣΕΠ τις 35.000 μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων που διενεργήθηκαν μεταξύ 2006-2010, επί Προκόπη Παυλόπουλου. Με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης συγκροτείται μηχανισμός επανελέγχου όλων των φακέλων και 500 ελεγκτές αναμένεται να πιάσουν άμεσα δουλειά, προκειμένου να εξετάσουν εξονυχιστικά όλους τους φακέλους.

Σύμφωνα με το Τα Νέα, θα ελεγχθεί η νομιμότητα των μονιμοποιήσεων,

καθώς και κάθε άλλη μετατροπή σύμβασης σε εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υπάλληλοι που θα εντοπιστούν να έχουν καταθέσει πλαστά έγγραφα για να μονιμοποιηθούν ή δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις του νόμου, θα απολυθούν αφού πρώτα περάσουν από ακρόαση στο ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στόχος είναι να διαπιστωθεί ποιοί μπήκαν παράτυπα στο Δημόσιο -πολλοί με ανεπαρκή προσόντα ή πλαστά δικαιολογητικά- και να εντοπισθούν όσοι είναι ουσιαστικά αργόμισθοι. Στη συνέχεια όσοι εντοπιστούν να μην πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, θα απολυθούν. Ελεγχοι θα γίνουν επίσης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους κρατικούς φορείς, όπου θα καταγραφούν οι κατά σύστημα «κοπανατζήδες» και όσοι βαρύνονται με πειθαρχικά παραπτώματα, οι οποίοι θα πάρουν το δρόμο της εξόδου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υπάλληλοι που θα εντοπιστούν να έχουν καταθέσει πλαστά έγγραφα για να μονιμοποιηθούν ή δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις του νόμου, θα απολυθούν αφού πρώτα περάσουν από ακρόαση στο ΑΣΕΠ.

Το 15% όσων αξιολογηθούν μέσα στο Μάρτιο και μετά, αναμένεται να κοπεί, δηλαδή θα πάρει βαθμολογία κάτω από τη βάση, μπαίνοντας - ουσιαστικά - σε θέση προτεραιότητας για απόλυση.

Η βαθμολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνεται πλέον με την εξής ποσόστωση:

Από 9 έως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλωνΑπό 7 έως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλωνΑπό 1 έως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων.

Το κριτήριο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα αφορά αποκλειστικά την γενική εργασιακή επίδοσή τους και όχι την εκπαιδευτική βαθμίδα, τον αριθμό των πτυχίων τους, την οικογενειακή κατάσταση τους κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα