15χρονες Βραζιλιάνες: Από τις φαβέλες στις ροζ λιμουζίνες

Είναι δυνατόν να ζεις σε φαβέλα και παρ’ όλα αυτά να επιθυμείς να γιορτάζεις τα 15α γενέθλιά σου σε μία ροζ λιμουζίνα με ένα πανάκριβο ροζ φόρεμα; Κι όμως γίνεται, εάν είσαι ένα 15χρονο κορίτσι στην φαβέλα Μανγκουέιρα του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Πρόκειται για ένα όνειρο κάθε κοριτσιού σε εκείνη την φτωχή γωνία του κόσμου. Θέλουν να αισθανθούν βασίλισσες και τελικά το κάνουν. Πώς; Με την βοήθεια του τοπικού αστυνομικού τμήματος, όλα γίνονται.

Το στόρυ έχει ως εξής. Νεαρές κοπέλες από την πολυπληθέστερη φαβέλα του Ρίο, μαζεύονται και περνούν από έναν «καλλωπισμό» προκειμένου να συμμετάσχουν στον χορό προς τιμήν των 15ων γενεθλίων τους. Και οι 16 φτιάχουν τα μαλλιά τους, ντύνονται σαν πριγκίπισσες και μεταφέρονται με μία τεράστια και πανάκαριβη λιμουζίνα.

Πρόκειται για ένα από τα προγράμματα του νεοσύστατου τοπικού αστυνομικού τμήματος στο πλαίσιο ασφάλειας και ελέγχου των κατοίκων ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται προκειμένου τα φτωχά αυτά κορίτσια να βιώσουν μία ημέρα χαράς, συμμετέχοντας σε μία πρακτική η οποία συναντάται κατά κύριο λόγο στα μεσαία και ανώτερα στρώματα της βραζιλιάνικης κοινωνίας. Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.

Η Μανγκουέρα έχει πληθυσμό 53.000 ανθρώπων και πρόκειται για μία συμβολική και σημαντική φαβέλα καθώς έχει βγάλει διάσημους και θρυλικούς χορευτές σάμπα όπως ο Κάρτολα και ο Κάρλος Κατσάκα. Επίσης στην Μανγουέιρα είναι και η πασίγνωστη σχολή σάμπα, «Grêmio Recreativo Escola de Samba Mangueira».

Keywords
Τυχαία Θέματα