126 χρόνια μετά βρήκαν από το DNA του την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη! [εικόνες]

14:27 7/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Είναι ο πιο μυστηριώδης δολοφόνος όλων των εποχών. Οι φόνοι του ένα τρομακτικό παζλ φρίκης που έφεραν σε αμηχανία εγκληματολόγους για περισσότερο από έναν αιώνα και έγιναν έμπνευση για δεκάδες βιβλία, ταινίες και μυριάδες θεωρίες που κυμαίνονται από την λογική έως τον παραλογισμό.

Επιμέλεια: Δημήτρης Δεμεσούκας

Αλλά τώρα, χάρη στη σύγχρονη ιατροδικαστική επιστήμη, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη, του κατά συρροή δολοφόνος υπεύθυνου για τουλάχιστον πέντε αποτρόπαια

εγκλήματα στο Γουάιτσάπελ του ανατολικού Λονδίνου κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου του 1888.

Τα στοιχεία του DNA δείχνουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας πως ένας από τους έξι ανθρώπους κλειδιά που αναφέρονταν συνήθως ως ύποπτοι σε σχέση με τον βασιλιά του τρόμου ήταν ο πραγματικός δολοφόνος!

Το κουβάρι του νήματος για την αποκάλυψη του δολοφόνου ξεκίνησε να ξετυλίγεται όπως αποκαλύπτει η Daily Mail από ένα σάλι που βρέθηκε από το σώμα της Κάθριν Έντοους, ενός από τα θύματα του Αντεροβγάλτη, στο οποίο εντοπίστηκε και αναλύθηκε DNA από το αίμα της, καθώς και DNA από το δολοφόνο.

Η ανακάλυψη-ορόσημο έγινε όταν ο 48χρονος επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρντς, αγόρασε το σάλι σε δημοπρασία και ζήτησε τη βοήθεια του Dr Γιάρι Λουχελάινεν, ενός παγκοσμίου φήμης ειδικού στην ανάλυση γενετικών αποδείξεων από ιστορικές σκηνές εγκλημάτων.

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερες τεχνικές ο Δρ. Λουχελάινεν ήταν σε θέση να εξάγει DNA 126 χρόνων από το σάλι και να το συγκρίνει με το DNA από τους απογόνους της Έντοους και του υπόπτου, αποδεικνύοντας μια τέλεια αντιστοιχία.

Η αποκάλυψη βάζει ένα οριστικό τέλος στην απίστευτη κερδοσκοπία που είχε στηθεί γύρω από την ταυτότητα του Αντεροβγάλτη, όπου επί ενάμιση αιώνα οι ύποπτοι ως ο δολοφόνος που δρούσε στους κακόφημους και επικίνδυνους δρόμους του Λονδίνου είχαν φτάσει περίπου τους 100!

Ανάμεσά τους ήταν ο εγγονός της Βασίλισσας Βικτωρίας - Πρίγκιπας Αλβέρτος Βίκτωρας, ο Δούκας του Κλάρενς, ο μετα-ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Γουόλτερ Σίκερτ, και ο πρώην Φιλελεύθερος Πρωθυπουργός Γουίλιαμ Γκλάντστοουν.

Λεπτό προς λεπτό όλο το χρονικό της αποκάλυψης του Τζακ του Αντεροβγάλτη

«Ήταν Μάρτιος του 2007, όταν στον οίκο δημοπρασιών σε St Edmunds, στο Μπέρι είδα για πρώτη φορά το αιματοβαμμένο σάλι», λέει ο επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρντς. «Ήταν σε δύο εκπληκτικά μεγάλα τμήματα - το πρώτο μέτρησης 73.5 ίνστες επί 25.5 ίντσες και το δεύτερ 24 ίντσες επί 19 και παρά τους λεκέδες του, ήταν το πιο όμορφο και καλοδιατηρημένο αντικείμενο από αυτά που συνδέονται με τη φρικτή δράση του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Ήταν ως επί το πλείστον μπλε και σκούρο καφέ, με μαργαρίτες - σε χρώμα κόκκινο, ώχρα και χρυσό και στα δύο άκρα».

Ειπώθηκε ότι είχε βρεθεί δίπλα στο σώμα ενός από τα θύματα του Αντεροβγάλτη, της Κάθριν Έντοους και ήταν εμποτισμένο με το αίμα της. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη για την προέλευσή του, αν και μετά από τη δημοπρασία ο αγοραστής έλαβε μια επιστολή από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο πρόγονός του ήταν ένας αξιωματικός της αστυνομίας που ήταν παρών στη σκηνή δολοφονίας του θύματος και είχε πάρει από εκεί.

Όμως ήξερα ότι ήθελα να αγοράσω το σάλι και ήμουν διατεθειμένος να πληρώσω πολλά χρήματα για αυτό. Ήλπιζα με κάποιο τρόπο να αποδείξω ότι δεν ήταν γνήσιο. Από εκεί και πέρα​​, δεν είχα εξετάσει τις δυνατότητες. Σίγουρα δεν είχα καμία ιδέα ότι αυτο θα ήταν τελικά το κλειδί που θα οδηγούσε στην λύση του πιο διάσημου μυστηρίου όλων των εποχών: την αποκάλυψη του Τζακ του Αντεροβγάλτη.

Όταν ξεκίνησε η συμμετοχή μου στην ανεξιχνίαστη επί 126 χρόνια υπόθεση, ήμουν απλά ένας άλλος ντετέκτιβ της πολυθρόνας που ενδαφερόταν να διεξάγει τη δική του εκτεταμένη έρευνα όταν είδα την ταινία του Τζόνυ Ντεπ το 2001 και η οποία κέντρισε την περιέργειά μου για τις πέντε δολοφονίες με θύματα πόρνες που σφαγιάστηκαν στο Ιστ Εντ του Λονδίνου το 1888.

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες από την αστυνομία, ο δράστης απέφευγε τη σύλληψη και το όνομα Τζακ ο Αντεροβγάλτης έγινε συνώνυμο με τον ίδιο το διάβολο.

Μπήκα στις στρατιές εκείνων που γοητευμένοι από το μυστήριο έκαναν χόμπι τους την έρευνα για τον Αντεροβγάλτη. Επισκέφθηκα το Εθνικό Αρχείο στο Κιου για να δω πόσα από τα έγγραφα της εποχής είχαν διασωθεί πιστεύοντας πως πολλοί από τους συγγραφείς των βιβλίων που έκαναν εικασίες σχετικά με τον δολοφόνο δεν είχαν μπει καν στον κόπο να το κάνουν αυτό. Ήμουν πεπεισμένος ότι πρέπει να υπάρχει κάτι, κάτι που να είχαν χάσει.

Το σάλι που πρόδωσε τον Αντεροβγάλτη, 126 χρόνια μετά

Μέχρι το 2007, ένιωσα ότι είχα εξαντλήσει τα πάντα μέχρι που διάβασα ένα άρθρο στην εφημερίδα σχετικά με την πώληση ενός ρούχου που συνδέοταν με την υπόθεση του Αντεροβγάλτη. Ο ιδιοκτήτης του, ο Ντέιβιντ Μέλβιλ Χέις, το είχε στην κατοχή της οικογένειάς του από την δολοφονία της Κάθριν Έντοους, όταν ο προγόνος του, Αναπληρωτής Λοχίας Άμος Σίμπσον, ζήτησε από τους ανωτέρους του, αν μπορούσε να το πάρει σπίτι για να το δώσει στη σύζυγό του που ήταν μοδίστρα.

Το απίστευτο ήταν ότι έμεινε χρόνια στοιβαγμένο χωρίς καν να πλυθεί και από την προγιαγιά του Ντέβιντ, Μέρι Σίμπσον δόθηκε στη γιαγιά του, Ελίζα Σμιθ και στη συνέχεια στη μητέρα του, Ελάιζα Μιλς αργότερα Χέις.

Το 1991, ο Ντέιβιντ το στο Μουσείο Εγκλήματος Μουσείο της Σκότλαντ Γιάρντ, όπου τοποθετήθηκε σε αποθήκη λόγω της έλλειψης της απόδειξης της προέλευσης του. Το 2001, ο Ντέιβιντ το πήρε πίσω και το παρουσίασε στο ετήσιο συνέδριο για το Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Μια ιατροδικαστική εξέταση που διεξήχθη σε αυτό στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ για το Channel 5 το 2006, χρησιμοποιώντας μια απλή μπατονέτα από ένα τυχαία επιλεγμένο μέρος του ρούχου δεν είχε σαφή αποτελέσματα.

Οι περισσότεροι ειδικοί του Ripper το απέρριψαν όταν ήρθε στη δημοπρασία, αλλά πίστευα ότι είχα χτυπήσει πάνω σε κάτι που κανείς άλλος δεν είχε παρατηρήσει μέχρι τότε. Το σάλι ήταν είναι διαμορφωμένο με μαργαρίτες του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Σήμερα η χριστιανική γιορτή του Αρχάγγελου Μιχαήλ είναι αρχαϊκή, αλλά στη βικτοριανή εποχή ήταν γνωστή ως το ένα τέταρτο της ημέρας.

Ανακάλυψα 'οτι υπήρχαν δύο ημερομηνίες για την γιοαρτή: η μία, στις 29 Σεπτεμβρίου, για τη δυτική χριστιανική εκκλησία και η άλλη στις 8 Νοεμβρίου για την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Σοκαρισμένος, συνειδητοποίησα ότι οι δύο ημερομηνίες συμπίπτουν ακριβώς με τις νύχτες των ημερομηνιών των δύο τελευταίων φόνων. Η 29η Σεπτέμβρη ήταν η νύχτα κατά την οποία δολοφονήθηκαν Η Ελίζαμπεθ Στράιντ και η Κάθριν Έντοους και η 8η Νοεμβρίου ήταν η βραδιά της τελευτίας πιο τρομακτικής από όλε τις δολοφονίες, αυτή της Μέρι Τζέιν Κέλυ.

Λογικά δεν είχε νόημα για την Έντοους να έχει στην κατοχή της ένα τέτοιο ακριβό σάλι για τον εαυτό της. Αυτή ήταν μια γυναίκα τόσο φτωχή που είχε δώσει για ενέχυρο τα παπούτσια της μια ημέρα πριν από τη δολοφονία της. Αλλά θα μπορούσε ο Αντεροβγάλτης να έφερε το σάλι μαζί του και να το άφησε ως μια σκοτεινή ένδειξη σχετικά με το πότε σκόπευε να χτυπήσει το επόμενο θύμα του; Ήταν απλά ένα προαίσθημα, και χωρίς να έχω καμία απόδειξη για τη θεωρία μου ξεκίνησα το ταξίδι μου.

Πριν από την αγορά αυτή, μίλησα με τον Άλαν Μακ Κόρμακ, τον υπεύθυνο του Μουσείου Εγκλήματος, που είναι επίσης γνωστό ως Μαύρο Μουσείο. Μου είπε ότι η αστυνομία πάντα πίστευς ότι γνώριζαν την ταυτότητα του Αντεροβγάλτη. Ο επικεφαλής των ερευνών επιθεωρητής Ντόναλντ Σουόνσον, ο επικεφαλής αξιωματικός της έρευνας, τον είχε στις σημειώσεις του: Το όνομά του ήταν, Άαρον Κοσμίνσκι. Ένας Πολωνοεβραίος που είχε διαφύγει στο Λονδίνο με την οικογένειά του, για να ξεφύγει από τα ρωσικά πογκρόμ, στις αρχές της δεκαετίας του 1880.

Ο Κοσμίνσκι ήταν ανέκαθεν ένας από τους τρεις βασικούς υπόπτους. Συχνά περιγράφεται ως κάτοχος κομμωτηρίου στο Γουάιτσάπελ όπως βρέθηκε στα χαρτιά εισαγωγής του στο πτωχοκομείο το 1890. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ήταν σοβαρά ψυχικά ασθενής, πιθανώς ένας παρανοϊκός σχιζοφρενής που είχε ακουστικές ψευδαισθήσεις και περιγράφεται ως μισογύνης επιρρεπής σε «αυτο-κακοποίηση» - ένας ευφημισμός για τον αυνανισμό.

Ο Μακόρμακ δήλωσε ότι η αστυνομία δεν είχε αρκετά στοιχεία για να καταδικάσει τον Κοσμίνσκι, εκτός από την αναγνώριση από ένα μάρτυρα, αλλά τον είχε υπό 24ωρη παρακολούθηση έως ότου είχε μπήκε για νοσηλεία σε ψυχιατρικά άσυλα για το υπόλοιπο της ζωής του. Πείστηκα ότι ο Κοσμίνσκι ήταν ο άνθρωπος μας, και ήμουν ενθουσιασμένος με την προοπτική να το αποδείξω. Ένιωθα σίγουρος ότι η σύγχρονη επιστήμη θα είναι σε θέση να εξάγει πραγματικά στοιχεία από τους λεκέδες στο σάλι. Μετά από μερικές λανθασμένες εκκινήσεις, βρήκα έναν επιστήμονα που ήλπιζα θα μπορούσε να βοηθήσει.

Οι εργαστηριακές έρευνες και η αποκάλυψη του DNA θύματος και δολοφόνου

Ο Δρ Γιάρι Λουχελάινεν είναι ένας κορυφαίος ειδικός σε γενετικές αποδείξεις από ιστορικές σκηνές εγκλήματος, συνδυάζοντας τη δουλειά του ως λέκτορας στη μοριακή βιολογία στο Liverpool John Moores University με την εργασία του για την Interpol. Συμφώνησε να διεξάγει δοκιμές στο σάλι στον ελεύθερο χρόνο του.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν το 2011, όταν ο Γιάρι χρησιμοποίησε ειδική φωτογραφική ανάλυση για να διαπιστωθεί τι ήταν οι λεκέδες.

Χρησιμοποιώντας μια υπέρυθρη κάμερα, ήταν σε θέση να μου πει ότι οι σκοτεινές κηλίδες δεν ήταν μόνο αίμα, αλλά συνάδει με πιτσιλιές του αρτηριακού αίματος που προκαλείται από την περικοπή - ακριβώς δηλαδή όπως βρήκε φρικτό θάνατο η Κάθριν Έντοους!

Αλλά η επόμενη αποκάλυψη ήταν που παραλίγο να μου προκαλέσει καρδιακή ανακοπή. Σύμφωνα με μια UV φωτογραφία, σε ένα σύνολο από λεκέδες φθορισμού εμφανίστηκαν χαρακτηριστικά σπέρματος. Ποτέ δεν περίμενα στην πραγματικότητα να βρω αποδείξεις για τον ίδιο τον Αντεροβγάλτη, αν και ο Γιάρι με προειδοποίησε ότι είχαμε μπροστά μας πολύ δουλειά ακόμη για να μπορέσουν να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα.

Βρήκε επίσης στοιχεία που αποδείκνυαν την διάσπαση μερών του σώματος κατά τη φρενήρη επίθεση. Ένα από τα νεφρά της Έντοους είχε αφαιρεθεί από τον δολοφόνο της, και αργότερα στην έρευνα του ο Γιάρι κατάφερε να εντοπίσει την παρουσία του αυτού που πιστεύεται ότι ήταν ένα κύτταρο νεφρού.

Ήταν αδύνατο να εξάγει το DNA από τις κηλίδες στο σάλι χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που χρησιμοποιείται στις συνηθισμένες περιπτώσεις, στις οποίες λαμβάνονται μάκτρα. Τα δείγματα ήταν πάρα πολύ παλιά.

Αντ 'αυτού, χρησιμοποίησε μια μέθοδο που ονομάζεται «σκούπα», χρησιμοποιώντας μια πιπέτα γεμίζουν με υγρό ενά ειδικό όργανο που αφαιρεί το γενετικό υλικό στο ύφασμα χωρίς να καταστραφεί.

Ως μη-επιστήμονας, βρέθηκα σε ένα νέο κόσμο, και ο Γιάρι με προειδοποίησε ότι θα ήταν επίσης αδύνατο να χρησιμοποιήσει γονιδιωματικό DNA, το οποίο χρησιμοποιείται πολλές φορές και περιέχει ολόκληρα τα γενετικά δεδομένα ενός ανθρώπου, επειδή με την πάροδο του χρόνου θα κατακερματιζόταν.

Αλλά μου εξήγησε ότι θα ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί αντ 'αυτού το μιτοχονδριακό DNA. Είναι πολύ πιο άφθονο από γονιδιωματικό DNA, και επιβιώνει πολύ καλύτερα.

Αυτό σήμαινε ότι, προκειμένου να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα έπρεπε να εντοπίσουμε μια άμεση απόγονο της Κάθριν Έντοους. Ευτυχώς, μια γυναίκα με το όνομα Κάρεν Μίλερ, τρίτη δισέγγονη της Έντοους που την είχα δει να μιλά σε ένα ντοκιμαντέρ για τα θύματα του Αντεροβγάλτη συμφώνησε να παράσχει ένα δείγμα του DNA της.

Ο Γιάρι κατάφερε να πάρει έξι πλήρη δείγματα DNA από το σάλι, και όταν τους συγκρίναμε με το δείγμα της Κάρεν βρήκαμε μια τέλεια αντιστοιχία.

Ήταν ένα εκπληκτικό επίτευγμα. Εμείς τώρα γνωρίζαμε ότι το σάλι ήταν αυθεντικό κι ότι πράγματι ήταν μέρος της σκηνής του εγκλήματος, τον Σεπτέμβριο του 1888 και είχε το αίμα του θύματος σε αυτό. Αυτό από μόνο του ήταν το πιο σημαντικό εύρημα στην ιστορία του Αντεροβγάλτη:Μέχρι σήμερα τίποτε άλλο δεν έχει ποτέ συνδεθεί επιστημονικά με τη σκηνή ενός από τα εγκλήματα του.

Μετά από μήνες έρευνας για τον σάλι, αναλύοντας και τις χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται, αποδείχθηκε επίσης ότι είχε κατασκευαστεί στην Ανατολική Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα. Τώρα είχε φτάσει η ώρα να επιχειρήσουμε να αποδείξουμε ότι περιείχε και το DNA του δολοφόνου.

Ο Γιάρι χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο εκχύλισης για τα ίχνη σπέρματος στο σάλι, προειδοποιώντας ότι η πιθανότητα το σπέρμα να παραμένει εκεί μετά από τόσα χρόνια ήταν εξαιρετικά απίθανο. Ο ίδιος ζήτησε τη βοήθεια του Dr Ντέιβιντ Μίλερ, ενός ειδικόού επί του θέματος, και το 2012 έκαναν ένα άλλο απίστευτο επίτευγμα, όταν βρήκαν τα κύτταρα που επιβιώνουν. Ήταν από το επιθήλιο,ενός τύπου ιστού. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν πιθανό τα ίχνη να έχουν έρθει από την ουρήθρα κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης.

Ο Κοσμίνσκι ήταν 23 ετών όταν έλαβαν χώρα οι δολοφονίες, και ζούσε με τους δύο αδελφούς του και τη μια αδερφή του στην Γκρίνφιλντ Στριτ, μόλις 200 μέτρα από όπου το τρίτο θύμα, η Ελίζαμπεθ Στράιντ δολοφονήθηκε. Ως βασικός ύποπτος, είχα διαβάσει την ιστορία της ζωής του αλλά είχα ερευνήσει και την οικογένειά του. Τελικά, εντοπίσαμε μια νεαρή γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας είναι υπό προστασία - μιας βρετανλιδας απόγονου της αδελφής του Κοσμίνσκι, Ματίλντα, η οποία θα μοιραζόταν μαζί μας το μιτοχονδριακό DNA της. Εκείνη μας έδωσε επιχρίσματα από το εσωτερικό του στόματός της.

Η έρευνα της αλληλουχίας του DNA από τα κύτταρα που βρέθηκαν στο σάλι πήρε μήνες επίπονης εργασίας. Και όταν έφτασε το email που έλεγε ότι τελικά ο Γιάρι βρήκε ότι ταιριάζουν, ήμουν συγκλονισμένος. Επτά χρόνια μετά από τότε που αγόρασα το σάλι, βρισκόμασταν μπροστά στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη!Δηλαδή στον Άαρον Κοσμίνσκι.

Ως επιστήμονας, ο Γιάρι ήταν φυσικά προσεκτικός, δεν επιθυμούσε να αφήσει τη φαντασία του να τρέξει μακριά, χωρίς εξανλητική δοκιμή κάθε στοιχείου αλλά ακόμη και ο ίδιος χαρακτήρισε το εύρημα ως «ένα αριστούργημα που αποκάλυψε μια κόλαση».

Ο Κοσμίνσκι δεν ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας, ή ένας διαπρεπής χειρουργός ή πολιτικός. Οι κατά συρροή δολοφόνοι σπάνια είναι. Αντ 'αυτού, ήταν ένα αξιολύπητο πλάσμα, ένας τρελός που έβρισκε τη σεξουαλική ικανοποίηση από την σφαγή των γυναικών μέχρι θανάτου με τον πιο βάναυσο τρόπο. Πέθανε στο άσυλο του Λέβεσντεν από γάγγραινα σε ηλικία 53 ετών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πληθώρα των βιβλίων και των ταινιών που θα ακολουθήσουν θα προχωρήσουν σε διάφορες εικασίες σχετικά με την προσωπικότητα και τα κίνητρά του. Αυτό που εγώ ήθελα ήταν να παράσχω πραγματικές απαντήσεις, χρησιμοποιώντας επιστημονικά στοιχεία, και είμαι συγκλονισμένος ότι 126 χρόνια μετά, έχω λύσει το μυστήριο.

The post 126 χρόνια μετά βρήκαν από το DNA του την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη! [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
dna, dna, ταυτοτητα, daily mail, έως ότου, παζλ, mail, δραση, μπλε, ήλπιζα, λύση, συμμετοχή, συλληψεις, μυστήριο, channel, ripper, αποδειξεις, liverpool, john, interpol, κύτταρο, αντ, email, κινηση στους δρομους, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κεν ρασελ, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, γιορτη σημερα, αποτελεσματα, μιλα, μια ημερα, αντ, αστυνομια, γυναικα, δουλεια, δουκας, εργασια, ιχνη, λονδινο, μητερα, ντοκιμαντερ, οροσημο, ρωσικα, ταινιες, τρομακτικο, φιλελευθερος, φωτογραφια, ωρα, ωχρα, daily mail, email, mail, ααρον, αγορα, αμηχανια, αρθρο, αιμα, ανθρωπος, απιστευτο, αποκαλυψη, απλα, ασυλο, βοηθεια, βραδια, γαγγραινα, γνησιο, γουιλιαμ, δικη, δολοφονοι, δολοφονιες, δωσει, δειγμα, δυτικη, δοθηκε, εγινε, εγκληματα, εγγραφα, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, εμπνευση, εξι, εποχη, επρεπε, επτα, ερευνα, ερευνες, ετων, ευρωπη, εφημεριδα, έως ότου, ζωης, ιδεα, ιδια, ιδιο, ηλικια, ήλπιζα, υπηρχαν, υποθεση, θεωριες, θεωρια, οικο, υφασμα, κύτταρο, λεκεδες, λύση, λοχιας, μαυρο, μακρια, μηνες, μυστήριο, μπλε, μοδιστρα, νεφρα, νυχτα, νοημα, ντετεκτιβ, παντα, οικογενεια, ονομα, ουσιες, παζλ, παπουτσια, πεθανε, πογκρομ, πριγκιπας, ρασελ, σιγουρα, σιγουρος, συζυγο, συνεχεια, συλληψη, συμμετοχή, σκηνες, σωμα, σπιτι, τριτη, εικασιες, φαντασια, φυσικα, φορα, χρωμα, ψευδαισθησεις, αδυνατο, βιολογια, channel, δημητρης, εθνικο, γιορτη, john, χωρα, interpol, υγρο, κηλιδες, liverpool, μπροστα, πωληση, ripper, σκηνη, ταξιδι, τρελος, υλικο, ξεκινησε, γιαγια, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα