10 συγκλονιστικές φωτογραφίες

09:46 2/6/2012 - Πηγή: KoolNews

Όταν οι φωτογραφίες γράφουν ιστορία, τότε τα λόγια περισσεύουν και κουράζουν. Ορίστε 10 φωτογραφίες που δεν θα μπορείς να ξεχάσεις.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Η μαγεία της φωτογραφίας βρίσκεται  στην ανεξήγητη δυνατότητα της να αποτυπώνει σε ένα «κλικ», συναισθήματα τόσο δυνατά και πολύπλοκα για να αναλυθούν με λέξεις, αλλά που συγχρόνως είναι και τόσο ευδιάκριτα στο μάτι, κάνοντας την επεξήγησή της περιττή. Ίσως για αυτό εξάλλου να πέρασε ανά τις γενιές και το περίφημο «Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις». Και ακριβώς επειδή προσπαθώ να σου περιγράψω με λόγια την δύναμη της φωτογραφίας,

καλό είναι να αφήσω τις εικόνες να δουλέψουν για μένα.

Ορίστε 10 φωτογραφίες που απεικονίζουν μαγικά, την δύναμη της αφοσίωσης, την αποθέωση της πίστης και τον θρίαμβο του ανθρωπίνου πνεύματος.

10.

Ένας μοναχός προσεύχεται για έναν άντρα, που μόλις έχει πεθάνει σε ένα τρένο της Shanxi Taiyuan, στην Κίνα.

9.

Ένας σκύλος, εν ονόματι «Leao», κάθεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα δίπλα στον τάφο του αφεντικού του, ο οποίος πέθανε μετά από τις καταστροφικές κατολισθήσεις και πλημμύρες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το 2011.

8.

Η ένδειξη διαμαρτυρίας από τους αφρο-αμερικάνους αθλητές ταχύτητας, Tommie Smith και John Carlos στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Μεξικό το 1968. Γνωστή και ως «Black Power Salute».

7.

Το περίφημο φιλί του Αυστραλού Scott Jones στην Καναδέζα φίλη του, η οποία έχει πέσει κάτω από χτύπημα αστυνομικού στο Vancouver της Columbia.

6.

Οι αγκαλιασμένες Phyllis Siegel, 76 χρονών και Connie Kopelov, 84 χρονών, που μόλις έχουν γίνει το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι που παντρεύεται στο Manhattan, το 2011.

5.

«La Jeune Fille a la Fleur» (« Το κορίτσι με το λουλούδι»). Η περίφημη φωτογραφία του Marc Riboud, που απεικονίζει την ειρηνίστρια Jane Rose Kasmir να αφήνει ένα λουλούδι στην φρουρά του Πενταγώνου, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο του Βιετνάμ.

4.

Ο αμερικάνικος στρατός κατά την απόβασή του στην Νορμανδία (την λεγόμενη D-day), στις 6 Ιουνίου το 1944.

3.

Γερμανός αιχμάλωτος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, που αφήνεται το 1944 από τις Σοβιετικές δυνάμεις και συναντιέται με την κόρη του για πρώτη φορά από όταν ήταν ενός έτους.

2.

Ο Greg Cook αγκαλιάζει τον σκύλο του Coco, που μόλις έχει βρεθεί στα συντρίμμια του σπιτιού του στην Alabama, μετά τον καταστροφικό τυφώνα τον Μάρτιο του 2012.

1.

Φωτογραφία τραβηγμένη από τον αστροναύτη William Anders κατά την αποστολή του Apollo 8 το 1968.

Διαβάστε ακόμα:

* New York, New York στα ’60s

* Ο Bowie στα πιο τρελά του

* O “άγνωστος” Andy Warhol

Keywords
Τυχαία Θέματα