10 λόγοι που η δεύτερη σεζόν των Vikings θα σε κάνει να το δεις από την αρχή

Το Vikings μπορεί να μην έχει αποκτήσει μεγάλη μερίδα θεατών στην Ελλάδα, αλλά αυτούς που έχει τους έχει δώσει αρκετούς λόγους για να κοινωνήσουν τη σειρά στους γύρω τους και να γιγαντώσουν το μύθο του Ράγκναρ Λόθμπρο, του Φλόκιμ, του Ρόλο, της Λάγκερθα και όλων των υπόλοιπων.

Από τον Στέργιο Πουλερέ

Και αυτοί οι λόγοι έχουν αρχίσει να πληθαίνουν στη δεύτερη σεζόν τόσο ώστε σε κάθε επεισόδιο να βρίσκουμε και άλλον ένα. Όχι για εμάς. Εμείς δεν χρειαζόμαστε πολλούς λόγους. Από την αρχή το κόνσεπτ μας εξίταρε.

Οι άλλοι όμως θα χρειαστούν πειθώ. Γι΄αυτό μετά από τα 10 σημεία που ακολουθούν αν δε στρωθείς να δεις τα 17 μέχρι στιγμής επεισόδια (9 την πρώτη σεζόν και 8 μέχρι στιγμής η δεύτερη), να φύγει η Λάγκερθα από τη σειρά. (Όχι, αυτό ήταν βαρύ το παίρνουμε πίσω)

Προσοχή ακολουθούν μερικά Spoiler Alert. SPOILER! SPOILER! SPOILER!

1. Γιατί στο πρώτο κιόλας επεισόδιο του 2ου κύκλου ο Ράγκναρ αντιμετωπίζει το δίλημμα της επιλογής ανάμεσα στη γυναίκα του Λάγκερθα και στην πριγκίπισσα Άσλαγκ, την οποία γκάστρωσε. Εκείνος τις θέλει και τις δύο. Δεν πρόκειται ποτέ να διαλέξει.

2. Γιατί η Λάγκερθα (η πανέμορφη Κάθριν Γουίνικ για την οποία θα δίναμε την καρδιά μας) τον παρατάει και χάνουμε τα ίχνη της (μη βιάζεσαι να με βρίσεις θα εξηγηθώ στο νούμερο 3)

3. Επιστρέφει όμως για να τον βοηθήσει σε μια κρίσιμη στιγμή και ξαναφεύγει για να ξαναεπανέλθει ώστε να συμμαχήσουν.

4. Γιατί ο μικρός γιος Μπγιορν του πρώτου κύκλου μεγάλωσε και βρίσκεται να παλεύει στο πλάι του πατέρα του. Και στους Βίκινγκς η πατρική αγάπη δεν είναι εχέγγυο ότι θα τα πάνε καλά μεταξύ τους. Είναι ένα σημείο ενδιαφέροντος το πως θα εξελιχθεί η σχέση τους, όταν από τη μία έχουμε τον απόλυτο Ράγκναρ κι από την άλλη τον νέο και με αίμα που βράζει Μπγιορν.

5. Γιατί ο Ρόλο που σε όλο τον πρώτο κύκλο δεν μπορούσε να δεχτεί ότι είναι γεννημένος για supporting cast του Ράγκναρ, συνειδητοποίησε ότι αγαπάει τον αδερφό του και είναι ταγμένος στο πλάι του.

6. Οι εχθροί έχουν αρχίσει να ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια. Στον πρώτο είχαμε αρχικά μόνο τον Ερλ Χάραλντσον και στη συνέχεια το βασιλιά της κάθε περιοχής εναντίον της οποίας εφορμούσαν οι Βίκινγκς. Τώρα ταυτοχρόνως ο Ράγκναρ έχει να αντιμετωπίσει 2 και 1 πιθανό εντός των τειχών και άλλους 2 εκτός των τειχών.

7. Ο μοναχός Άθελσταν βιώνει την τραγικότητα της ύπαρξης του. Αρχικά ένας απλώς μοναχός, στη συνέχεια στο πλάι του Ράγκναρ αντιλαμβάνεται τη δύναμη του και στη συνέχεια πάλι γυρνάει στα παλιά. Δεν ξέρει σε ποιον θεό να πιστέψει, μέσα του τα έχει χαμένα. Ίσως αποδειχτεί καθοριστικός για τον Ράγκναρ στο φινάλε...

8. Γράψαμε πιο πάνω για τους εχθρούς. Αυτοί είναι οι ορατοί και κάποιοι εν μέρει έκοντες. Αυτό η αθεράπευτη τσουλάρα υποχθόνια η Σίγκι έχει σκοπό να πέσει στο κρεβάτι του οποιουδήποτε διαβλέπει ότι μπορεί να της προσφέρει την παλιά αίγλη και αρχοντιά.

9. Για τη σκηνή στο τέλος του 7ου επεισοδίου

10. Το κυριότερο απ΄όλα όμως είναι ότι η αγωνία μας για το αν τελικά ο Ράγκναρ θα πέσει από τον εχθρό ή εκ των έσω μεγαλώνει. Χωρίς να το ξέρει ο Ράγκναρ βυθίζεται σε έναν κυκεώνα κόντρας, έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και παράλληλα τον κατατρώει ο εαυτός του. Το ότι έχει συνειδητοποιήσει για τα καλά πως είναι ο εκλεκτός των θεών είναι αυτό που μοιάζει να είναι και η καταδίκη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα