Υγιεινές συνήθειες που μπορεί να σας βλάψουν

Οι περισσότεροι από εσάς πιθανώς γνωρίζετε ποιες συνήθειες πρέπει να ακολουθήσετε για να παραμείνετε υγιείς. Είναι όμως δυνατόν να υπερβάλλετε, ώστε κάποιες από αυτές να σας κάνουν κακό αντί για καλό; Κι όμως ναι! Υπάρχουν κάποιες καθημερινές ρουτίνες που τις έχετε υιοθετήσει σε υπερβολικό βαθμό, ώστε να σας φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Είναι γνωστό ότι το κρασί προσφέρει αρκετά οφέλη στην υγεία της καρδιάς. Όμως, οι γυναίκες δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ένα ποτήρι την ημέρα και οι άντρες τα δύο ποτήρια. Παρόλα αυτά μια πρόσφατη μελέτη στην American Journal of Cardiology

διαπίστωσε ότι όσοι έχουν συνδέσει το κρασί με την υγεία της καρδιάς, καταναλώνουν 47% περισσότερη ποσότητα από την επιτρεπόμενη, σε σχέση με εκείνους που δεν το έχουν συνδέσει με τα οφέλη. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση του αίματος, σε αύξηση του βάρους και σε κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τρώτε μπάρες δημητριακών μετά την άσκηση. Οι μπάρες είναι μια καλή λύση για να εφοδιαστείτε με ενέργεια, κυρίως μετά από μια σκληρή προπόνηση. Όμως, κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν πολλές μπάρες μέσα στην ημέρα, ενδέχεται να εκτροχιαστούν από τον στόχο απώλειας βάρους. Αν ανήκετε και εσείς στους λάτρεις αυτών των σνακ, πρέπει να είστε προσεκτικοί στην ποσότητα που καταναλώνετε, γιατί μπορεί να καταλήξετε με παραπανήσια κιλά.

Είναι γνωστό ότι η απολέπιση στο πρόσωπο και γενικά σε όλο το σώμα μπορεί να σας απαλλάξει από τα νεκρά κύτταρα και να χαρίσει μια λαμπερή επιδερμίδα. Ωστόσο, εάν το παρακάνετε, μπορεί να δημιουργήσετε ένα ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Όσοι έχετε λιπαρή επιδερμίδα καλό είναι να κάνετε μέχρι δύο φορές την εβδομάδα απολέπιση, ενώ όσοι έχετε ξηρό να μη ξεπερνάτε τη μια φορά ή και λιγότερο, ώστε να αποφύγετε τον ερεθισμό.

Η κατανάλωση φυτικών ινών σε καθημερινή βάση, είναι μια αξιοθαύμαστη συνήθεια που προσφέρει πολλά οφέλη. Όμως, πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην τρώτε υπερβολικές ποσότητες, γιατί μια δραστική αύξηση της κατανάλωσης των ινών μπορεί να δημιουργήσει κοιλιακές διαταραχές και αέρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα