Υγιεινά σνακ Φθινοπώρου

Το φθινόπωρο έχει φτάσει και μαζί του έχει έρθει μια γενναιόδωρη επιλογή από τα εποχιακά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φρούτα και λαχανικά, τα όποια μπορούν να μετατραπούν σε γευστικά σνακ. Όταν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά τρώγονται πιο κοντά στο χρόνο της συγκομιδής, έχουν υψηλότερα επίπεδα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, από αυτά που έχουν αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, και φυλλικό οξύ,

το κατσαρό λάχανο και το σέσκουλο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως βάση για την προετοιμασία υγιεινών σνακ. Μπορείτε να τα βάλετε στα σάντουιτς ή να τα ψήσετε και να τα καταναλώσετε μαζί με ένα ντιπ.

Διαθέσιμα όλο τον φθινόπωρο, τα ραπανάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Καταναλώστε τα ωμά ως τραγανά σνακ ή σε λεπτές φέτες στα σάντουιτς. Μπορείτε να ψήσετε ολόκληρα ραπανάκια με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να καραμελώσουν και να τα απολαύσετε ως ένα κρύο και γεμάτο θρεπτική αξία σνακ.

Τα μήλα και τα αχλάδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και προσφέρουν βιταμίνης C και κάλιο. Επιπλέον, η κερκετίνη είναι ένα θρεπτικό συστατικό, που βρίσκεται στο δέρμα τους και έχει καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες, λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης. Πάρτε στο γραφείο, κομμάτια μήλου μαζί με λίγο τυρί ή φυστικοβούτυρο για προσθήκη πρωτεΐνης ή κόψτε τα σε φέτες και βουτήξτε σε γιαούρτι μαζί με κανέλα.

Το φθινόπωρο συνοδεύεται με τη γλυκιά κολοκύθα, η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, κάλιο και φυτικές ίνες. Όταν ψήνεται μαζί με κανέλα, ακόμα και οι σπόροι της είναι νόστιμες λιχουδιές. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε πουρέ κολοκύθας, να τον αλείψετε σε μια φέτα ψωμί και να έχετε ένα γευστικό και υγιεινό σανκ.

Γνωστά από την αρχαιότητα για την ιδιότητά τους να «βάφουν, τα παντζάρια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, με αποτέλεσμα να περιορίζον τις βλάβες, που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, αναστέλλουν τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, στο έντερο, στους πνεύμονες και στο νευρικό σύστημα. Προσθέστε 2 μικρά παξιμάδια μαζί με ταχίνι και έχετε ένα θαυμάσιο απογευματινό σνακ.

Keywords
Τυχαία Θέματα