Το πιο ακριβό κουκλόσπιτο του πλανήτη

18:23 1/8/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Κοστίζει 7 εκατ. δολάρια!

Η διάσημη σταρ Κόλιν Μούρ είχε εμμονή με τα κουκλόσπιτα και ξόδεψε πάνω από 7 εκατ. σημερινά δολάρια ώστε να χτίσει ένα ολόδικό της Παραμυθένιο Κάστρο – 2,5 μέτρων και επιστρωμένο με κοσμήματα, το όνειρο κάθε μικρού κοριτσιού. Ως μια από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της εποχής της, η διάσημη ηθοποιός της ταινίας του 1934, «Το γράμμα της Σκάρλετ» είχε τις πηγές να επιστρατεύσει τους πιο ταλαντούχους ώστε να κατασκευάσουν μια μινιατούρα ενός ονειρικού σπιτιού. Το κουκλόσπιτο είχε πραγματικό αρχιτέκτονα,

ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι «το σχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έπρεπε να εφεύρουμε ένα δημιούργημα που θα είναι η σύλληψη που θα είχε ο καθένας με το ιδανικό κάστρο.

Η εργασία του Παραμυθένιου κάστρου ξεκίνησε το 1928. Μέχρι το 1935 100 σχεδιαστές και καλλιτέχνες είχαν εργαστεί για την κατασκευή του. Όταν ολοκληρώθηκε το σπίτι η Αμερική προσπαθούσε να βγει από την μεγάλη οικονομική κρίση που την είχε πλήξει και έτσι η Μούρ αποφάσισε να θέσει το κουκλόσπιτο σε φιλανθρωπικό σκοπό. Μάλιστα οργάνωσε εθνική περιοδεία ώστε να δείξει το Παραμυθένιο σπίτι στις μεγαλύτερες πολιτείες της χώρας. Με τα 650.000 δολάρια που συγκέντρωσαν μεταξύ 1935 και 1939 που δόθηκε τελικά το 1949 σε δημόσια διάθεση. Το νέο του σπίτι έγινε το Μουσείο του Σικάγου για την Επιστήμη και την Βιομηχανία όπου και παραμένει μέχρι και σήμερα φυλαγμένο μέσα σε γυαλί ώστε να προστατεύεται.

Δείτε τις φωτογραφίες στο koolnews.gr.

The post Το πιο ακριβό κουκλόσπιτο του πλανήτη appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
φτηνο κουκλοσπιτο
Τυχαία Θέματα