Τί θα κάνετε την πρώτη εβδομάδα του 2016;

Ο νέος χρόνος έφτασε και πρέπει να τον υποδεχτούμε μετά βαΐων και κλάδων. Στην πολή συμβαίνουν πολλά και οι ευκαιρίες δεν λείπουν για outdoor δραστηριότητες. Εμπρός λοιπόν!

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Ο Μικρός Πρίγκιπας

Το απόλυτο παιδικό παραμύθι του 20ου αιώνα, ο θρυλικός Μικρός Πρίγκιπας μεταφέρεται αριστοτεχνικά στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Mark Osborne (Kung-Fu Panda) σε μία εντυπωσιακή παραγωγή κινουμένων σχεδίων που κόβει την ανάσα (η ακριβότερη ταινία

κινουμένων σχεδίων που έγινε ποτέ στη Γαλλία και κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ). Η ταινία περιηγείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, το μαγικό χειροποίητο σύμπαν απαράμιλλης ομορφιάς του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί που αναδεικνύεται με την τεχνοτροπία της χαρτοκοπτικής και του stop-motion και το άρτιο σύγχρονο περιβάλλον όπου ζει ένα μικρό κορίτσι με την απαιτητική μητέρα του, που αποδίδεται με την τεχνική του σύγχρονου animation. Το πρωτότυπο υλικό δικαιώνεται, η εικονογράφηση είναι εξαιρετικά εκφραστική και η ταινία του Μικρού Πρίγκιπα έχει όλες τις αρετές για να γίνει, όπως και το βιβλίο που την ενέπνευσε, κλασική.

Δείτε περισσότερα Galleries Steve Jobs

Η νέα, «αλλιώτικη», κινηματογραφική βιογραφία του ΣTIB ΤΖΟΜΠΣ ανήκει στον βραβευμένο με Όσκαρ για την ταινία The Social Network Άαρον Σόρκιν που την εμπνεύστηκε, βασισμένος στο πολλά αμφιλεγόμενο, μπεστ σέλερ βιβλίο του Γουόλτερ Άιζακσον αναφορικά με τον ιδρυτή της Apple.

O υποψήφιος για Όσκαρ β’ ρόλου στην ταινία 12 Χρόνια Σκλάβος -12 Years a Slave Μάικλ Φασμπέντερ αναλαμβάνει να ενσαρκώσει ένα πρόσωπο σταθμό για τον 20ο αιώνα, τον ιδιόρρυθμο γκουρού της τεχνολογίας και ιδρυτή του κολοσσού που ακούει στο όνομα Apple, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη δημιουργία εργαλείων που θα βελτίωναν την επικοινωνία των ανθρώπων και θα αύξαναν την αποδοτικότητά τους, την ίδια στιγμή που καθιστούσε εαυτόν από τους πλέον αντιπαθείς, αν όχι μισητούς, ανθρώπους. Ο ένας και μοναδικός Ντάνι Μπόιλ, μετά τα «πειραγμένα» ρεαλιστικά δράματά του και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της χώρας του, αναλαμβάνει ένα ακόμα απαιτητικό εγχείρημα, Οσκαρικών προδιαγραφών: να φωτίσει κινηματογραφικά τρία λανσαρίσματα – σταθμούς στην καριέρα του Τζομπς: το Macintosh (1984), το ΝeΧΤcube (1988) και το iMac (1998).

Δείτε περισσότερα Galleries Μιράντα

Το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει το έργο Μιράντα, βασισμένο στην Τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Oskaras Korsunovas.

Ένα από τα τελευταία έργα (ίσως το τελευταίο) του Σαίξπηρ η Τρικυμία (1610) ως επί το πλείστον ερμηνεύεται ως μια féerie, ένα παραμύθι για ενήλικες, ενώ ταυτόχρονα παραβλέπεται το απόσταγμα σοφίας που έχει ενσταλάξει στην ιστορία ο συγγραφέας. Πράγματι, η ανάγνωση του έργου κατά Γιαν Κοτ επιτρέπει να δούμε τα μυθωδώς διαδραματιζόμενα πάνω στο νησί του Πρόσπερου ως έναν αγώνα για την εξουσία και ως μια «επανάληψη της ιστορίας του κόσμου» – και μάλιστα από τη φαρσική της πλευρά.

Ο Δούκας του Μιλάνου Πρόσπερο, λάτρης των βιβλίων και της μαγείας, χάνει τον θρόνο του όταν ο αδερφός του Αντόνιο, με τη βοήθεια του Αλόνσο, σφετερίζεται την εξουσία του και εγκαταλείπει τον Πρόσπερο και τη μικρή κόρη του Μιράντα στ” ανοιχτά της θάλασσας για να πνιγούν. Οι δυο τους σώζονται και καταλήγουν σε ένα ερημονήσι, όπου ζει ο τερατόμορφος Κάλιμπαν. Δώδεκα χρόνια αργότερα οι συνωμότες Αντόνιο και Αλόνσο ναυαγούν στο ίδιο νησί εξαιτίας μιας τρικυμίας που προκαλεί ο Πρόσπερο χάρη στις μαγικές του δυνάμεις. Εκεί λαμβάνει χώρα ένας αγώνας για την εξουσία του νησιού μέχρι την άρση της παλαιάς αδικίας απέναντι στον Πρόσπερο και τη Μιράντα.

Παίζουν Λαέρτης Μαλκότσης και Ιωάννα Παππά.

Δείτε περισσότερα Galleries Το δάνειο, στο Θέατρο του Νέο Κόσμου

Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή μιας τράπεζας να του χορηγήσει δάνειο με μοναδική εγγύηση τον λόγο της τιμής του, ο επίδοξος δανειολήπτης απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα «πηδήξει» τη γυναίκα του, αφού το μοναδικό του όπλο είναι η ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στις γυναίκες!…
Ο Γκαλθεράν «στοιχηματίζει» πως δεν μπορεί κανείς να κερδίσει χρήματα με τίμια μέσα.
Το έργο του Καταλανού Τζόρντι Γκαλθεράν Το δάνειο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού Θεάτρου της Τζιρόνα τον Νοέμβριο του 2011. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία με αναπάντεχη εξέλιξη και με θέμα επίκαιρο όσο ποτέ στην Ισπανία –αλλά και στην Ελλάδα– της οικονομικής κρίσης: Ο Αντόνιο ζητά να πάρει ένα δάνειο, αλλά η μόνη εγγύηση που διαθέτει είναι… ο λόγος της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να του το χορηγήσει, ο επίδοξος δανειολήπτης απειλεί τον τραπεζίτη ότι… θα «πηδήξει» τη γυναίκα του, αφού το μοναδικό του όπλο είναι η ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στις γυναίκες.
Ο Γκαλθεράν «στοιχηματίζει» πως δεν μπορεί κανείς να κερδίσει χρήματα με τίμια μέσα. Με μοναδικό του εφόδιο τη μπλόφα, ο απεγνωσμένος λόγω της οικονομικής κρίσης ανθρωπάκος, ίσως δεν καταφέρει τελικά να πάρει το δάνειο, ο διευθυντής της τράπεζας όμως θα πάθει στο τέλος αυτό ακριβώς που φοβάται. Γιατί κάποια πράγματα σ’ αυτή τη ζωή ούτε μετριούνται ούτε κερδίζονται με ευρώ…

Δείτε περισσότερα Galleries Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τους Swingin' Cats στο Gazarte

Οι Swingin” Cats, η κεφάτη μπάντα που αγαπήθηκε ως Penny & the Swingin” Cats, επιστρέφουν με νέα σύνθεση , την τελευταία ημέρα του χρόνου 31 Δεκεμβρίου 2015 στο Theater Stage του GΑΖΑRTE για να μας παρασύρουν, σε ένα ξέφρενο swing & rock n” roll πάρτυ , που θα σας μείνει αξέχαστο!

Ανανεωμένοι και πάντα με το ίδιο κέφι που χαρακτηρίζει τα live τους, υπόσχονται ξεφάντωμα, φορούν τα γιορτινά τους και γίνονται το… γούρι μας για μια αξέχαστη Παραμονή Πρωτοχρονιάς!

Με το live αυτό, οι Swingin” Cats κάνουν μια νέα αρχή με αγαπημένο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, στον αυθεντικό vintage ήχο που λατρεύει το κοινό και κάνει τους πάντες να χορεύουν ρυθμικά και με απαράμιλλο στυλ. Όμορφες εικόνες, μοναδικές στιγμές και πολλές-πολλές νέες εκπλήξεις για ένα ξέφρενο μουσικό καλωσόρισμα του 2016!

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
εβδομαδα, steve jobs, social network, ολυμπιακοί αγώνες, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, outdoor, osborne, panda, γαλλια, animation, jobs, νέα, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, network, apple, imac, θεατρο, τραπεζες, Πρωτοχρονιά, cats, gazarte, stage, rock, live, vintage, στυλ, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, στιβ τζομπς, ελλαδα, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, νεος παπας, γυναικα, δουκας, εικονες, θεμα, ισπανια, καριερα, μητερα, νησι, apple, ααρον, αγωνες, βιβλιο, βοηθεια, γινει, γινονται, δανειο, δειτε, δωδεκα, εγινε, εγγυηση, εγχειρημα, ελξη, εργα, εξελιξη, επικοινωνια, ζωη, ζητα, ιδια, ιδιο, ιωαννα, ηχο, ιωαννα παππα, κωμωδια, λογο, μικρος πριγκιπας, μικρο, ξεφαντωμα, παντα, οθονη, ονομα, περιβαλλον, πριγκιπας, παρτυ, σαιξπηρ, σκηνοθεσια, στυλ, συγχρονο, συμπαν, τρια, χρονος, αγωνας, ανηκει, animation, cats, class, network, gazarte, χωρα, imac, jobs, μεινει, μπροστα, osborne, outdoor, ουιλλιαμ, rock, σκλαβος, single, social network, stage, υλικο, vintage
Τυχαία Θέματα