Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης

Όταν οι γυναίκες έχουν καθυστέρηση στη περίοδο τους, το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι η εγκυμοσύνη. Είναι όμως η καθυστέρηση το μοναδικό σημάδι της εγκυμοσύνης; Όχι φυσικά. Γι αυτό παρακάτω θα δείτε και μερικά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα, τα οποία μπορεί να διαφέρουν από τη μια γυναίκα στην άλλη.

Ευαισθησία στο στήθος. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης και μοιάζει όπως όταν έχετε περίοδο, απλά είναι λίγο χειρότερο. Γιατί συμβαίνει; Η αυξημένη ροή αίματος, λόγω των ορμονών, είναι πιθανόν να δημιουργήσει πρησμένο και ευαίσθητο στην αφή στήθος. Αυτό

το σύμπτωμα μπορεί να διαρκέσει μόλις μια εβδομάδα μέχρι και όλο το πρώτο τρίμηνο. Για να νιώθετε πιο άνετα και να μειώσετε την ενόχληση, αγοράστε έναν υποστηρικτικό στηθόδεσμο και κάντε υπομονή.

Η περιοχή γύρω από τις θηλές σκουραίνει. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να εμφανιστεί μια με δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Όπως πολλές από τις αλλαγές που εμφανίζονται κατά την εγκυμοσύνη, έτσι και αυτή είναι αποτέλεσμα των ορμονικών ανισορροπιών. Το σώμα ετοιμάζεται για να θηλάσει το μωρό σας και είναι ένα από τα πρώτα σημάδια που μπορεί να διαπιστώσετε, εφόσον είστε παρατηρητικές. Επίσης, το χρώμα μπορεί να αλλάξει ακόμα περισσότερο, όσο προχωράει η εγκυμοσύνη.

Έχετε συχνοουρία, η οποία ξεκινάει περίπου δυο έως τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Όταν το έμβρυο εμφυτευτεί στη μήτρα, το σώμα παράγει μια ορμόνη που είναι γνωστή ως hCG (χοριακή γοναδοτροπίνη), η οποία οδηγεί σε συχνή ούρηση. Γιατί συμβαίνει; Αυτή η ορμόνη μπορεί να σας δημιουργήσει το αίσθημα ότι θέλετε να πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα, κάτι που είναι φυσιολογικό όσο είστε έγκυες.

Κόπωση. Και δεν εννοούμε κάτι απλό, αλλά νιώθετε μια μεγάλη εξάντληση. Το σώμα δουλεύει υπερωρίες, ώστε να έχει το μωρό σας όλα όσα χρειάζεται για να αναπτυχθεί τους επόμενους εννέα μήνες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, απλά να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε νωρίς τα βράδια και θα διαπιστώσετε ότι μετά από μερικούς μήνες αυτή η εξάντληση θα φύγει.

Πρωινή αδιαθεσία. Μπορεί να μη συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες, αλλά είναι ένα συχνό σημάδι της εγκυμοσύνης. Η ναυτία και οι έμετοι είναι κοινά σε κάποιες γυναίκες από πολύ νωρίς και σε κάποιες άλλες μπορεί να ξεκινήσουν γύρω στην έκτη εβδομάδα. Γιατί συμβαίνει; Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση ως προς το γιατί η ναυτία εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν και πιστεύεται ότι είναι λόγω των ορμονικών αλλαγών. Εφόσον και εσείς ανήκετε στη συγκεκριμένη κατηγορία, τότε πρέπει να ακούτε το σώμα σας και να αποφεύγετε ό,τι ανακατεύει το στομάχι σας.

Πολλές έγκυες αναπτύσσουν μια αυξημένη όσφρηση, που πιθανότητα να έχει σχέση με τις αλλαγές των ορμονών. Αν πραγματικά σας ενοχλεί αυτό το σύμπτωμα, απλά να αποφεύγετε τις έντονες μυρωδιές, είτε είναι σε φαγητό, είτε σε αποσμητικά χώρου και κολόνιες.

Όλα αυτά τα συμπτώματα και πολλά άλλα που δεν αναφέρθηκαν, μπορεί να είναι δυσάρεστα, αλλά συνήθως υποχωρούν μετά το πρώτο τρίμηνο και όταν πάρετε αγκαλιά το μωρό σας, θα σας φαίνονται ότι όλα άξιζαν τον κόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα