Τα εβδομαδιαία ζώδια της Athens Voice από τον Γιώργο Πανόπουλο από 23/11-29/11

Διαβάστε τις εβδομαδιαίες προβλέψεις της Athens Voice από τον Γιώργο Πανόπουλο από 23/11-29/11.

1 ΑΠΟ 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > ΚΡΙΟΣ

Δεν είναι εύκολο να προβλέψεις πότε ένας Κριός θα εκραγεί ή αν βράζει από αγανάκτηση γιατί εξωτερικά συνεχίζει να δείχνει άνετος, γελαστός, άφοβος, θαρραλέος, κυρίαρχος. Υπό την επιρροή

θετικών και δύσκολων διελεύσεων τη μια στιγμή απολαμβάνεις τις σχέσεις σου, ή τη σχέση που σε ενδιαφέρει, βάζεις ενέργεια σε αυτήν, αφήνεσαι να γοητευτείς, και την άλλη βαριέσαι τους πάντες και φέρεσαι σαν τη γάτα που λαχταράει χάδια και αγκαλιές και μόλις πας να την πιάσεις κάνει ένα τεράστιο άλμα και εξαφανίζεται.

Επειδή τα μηνύματα που δίνεις είναι πιθανόν αλληλοσυγκρουόμενα –κι αν είναι αυτή η κυκλοθυμία αφορά και τα επαγγελματικά τότε χρειάζεται επιπλέον προσοχή–, μήπως να εξηγήσεις ότι το «θέλεις-δεν θέλεις» είναι περαστικό;

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΤΑΥΡΟΣ

Σύντομα και περιεκτικά: Τι θα έλεγες αν το μυστικό της προσωπικής σου χαράς δεν ήταν στον αριθμό των ερωτικών περιπετειών που μαζεύεις, αλλά στο βάθος της αγάπης που θα αισθανόσουν για τον Ένα/Μία; Έχεις σκεφτεί ότι πιθανόν απορρίπτεις ανθρώπους που σε αγαπάνε για κάποιον που δεν μπορείς να έχεις; Είναι μια συνειδητοποίηση που αν κάνεις θα ξυπνήσεις σε μια καινούργια καλύτερη πραγματικότητα. Και κάτι ακόμα: αν είσαι αποφασισμένος/η να αντιμετωπίσεις φλογερά, δηλαδή δημιουργικά τη ζωή, κάποιοι μπορούν να σου δώσουν ένα χεράκι για να σταθείς και πάλι όρθιος ή να σου δώσουν το πράσινο φως για να κάνεις πράξη τις ιδέες σου. Και ο Κρόνος στον Τοξότη;

Κι όμως υπάρχει κάποιος/α που συνεχίζει να σε αγαπάει και να ενδιαφέρεται και να παραμένει δίπλα σου ξεπερνώντας την κυκλοθυμία σου, την αυταρχικότητά σου ή το τεράστιο εγώ σου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΔΙΔΥΜΟΙ

Το τέλειο αντικείμενο του Έρωτα βρίσκεται μόνο και αποκλειστικά στο μυαλό σου. Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος/α που τρέχει να εκπληρώσει όλες σου τις ανάγκες, να σου κόψει τα νύχια και συμφωνεί με ό,τι λες ή κάνεις; ΛΑΘΟΣ. Αυτός ή αυτή μπορεί να είναι ένας σπουδαίος/α φίλος/η ή κολλητός/ή, αλλά δεν είναι το παθιασμένο αντικείμενο του πόθου σου. Χρειάζεσαι πρόκληση. Σου αρέσει να είσαι ρομαντικός/ή και να χάνεσαι μέσα στον άλλο όταν ερωτεύεσαι.

Εφηβική αντίδραση; Ε και; Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι μόνο να βάλεις τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ρομαντισμού και μαζοχισμού. Από ό,τι αντιλαμβάνεσαι αυτή την εποχή πρωταγωνιστεί ο Έρωτας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η στιγμή που κάποιος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, κάτι που είναι σημαντικό για αυτόν και τον απορρυθμίζει, δεν είναι η κατάλληλη για παρηγοριές τύπου «κάνε υπομονή, σε λίγο τα πράγματα θα είναι καλύτερα». Ή τον βοηθάς έμπρακτα αν μπορείς, ή σωπαίνεις, ή του λες «αν με χρειαστείς είμαι εδώ». Ποια είναι τα θέματα που σε απασχολούν αυτή την περίοδο; Πιθανόν είναι η οικογενειακή σου ζωή, το σπίτι σου, οι σχέσεις σου με την οικογένεια ή με κάποιον κοντινό σου που αγαπάς και σε ενδιαφέρει ή από σπόντα τα επαγγελματικά σου.

Να εξηγήσω αμέσως επειδή ο πρόλογος παραπέμπει ίσως σε κάτι πιο σοβαρό από ό,τι μπορεί να συμβαίνει, ότι μπορεί να υπάρχουν όντως κάποια προβλήματα που να είναι ψυχολογικά, πρακτικά, ή οικονομικά, αλλά υπάρχει και σύμπνοια, βοήθεια και υποστήριξη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΛΕΩΝ

Μάλλον θα πρέπει να σκέφτεσαι αρκετά πριν απαντήσεις. Χρειάζεται να προσέχεις τι λες. «Υπάρχουν λέξεις ισχυρότερες από μονάρχες, τρομερότερες από στρατιές, ζωντανές σαν άνθρωποι, επίφοβες σαν κατακτητές, απόλυτες σαν τύραννοι, άσπλαχνες σαν δήμιοι». Σοβαρότητα στην επικοινωνία, λιγότερες ανοησίες, βάθος στη σκέψη και πολλές στιγμές σιωπής. Εάν έχεις αδέλφια περιφρούρησε τη σχέση σου μαζί τους – βοήθα αν χρειάζεται, στήριξε αν μπορείς, κάνε ένα βήμα πίσω αν προκαλείσαι.

Σε πιο πρακτικό επίπεδο αυτή οι διελεύσεις ευνοούν τη γνώση, τη μόρφωση και τα πνευματικά εφόδια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Φυσικά και αναστατώνεται κάποιος όταν πάει κάτι στραβά στα οικονομικά του. Εσύ όμως έχεις την τάση να βλέπεις το τέλος του κόσμου. Έχεις συνειδητοποιήσει άραγε ότι οι οικονομικές σου συμφωνίες συνήθως χαλάνε, στραβώνουν στο δρόμο ή διαλύονται ξαφνικά και κατ’ επανάληψη; Αντιλαμβάνεσαι άραγε ότι υπάρχει ένας συμπαντικός λόγος για αυτό; Καταλαβαίνεις ότι εξαρτάσαι οικονομικά από ανθρώπους που σου δίνουν κάτι μέσα σε μια τσάντα αλλά αποφεύγουν τεχνηέντως να σου πουν ότι υπάρχει μια μεγάλη τρύπα σε αυτήν; Μήπως πιέζεσαι να αναλάβεις εσύ το βάρος της οικονομικής σου ανεξαρτησίας χωρίς να στηρίζεσαι σε άλλους που σε τρελαίνουν;

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΖΥΓΟΣ

Οι περισσότεροι όταν ακούνε Ζυγός, που είναι ταυτισμένος με τις σχέσεις και το γάμο, πιστεύουν ότι είσαι εξπέρ στις σχέσεις, ότι τα καταφέρνεις θαυμάσια και ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε κύμα. Επειδή το κάνεις να φαίνεται εύκολο, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο δύσκολα αγωνίζεσαι να κρατήσεις το καράβι των σχέσεων για να μην πέσει σε ξέρες ή βράχια. Δεν ξέρουν πόσο δύσκολο σου είναι να θυμώσεις, να φωνάξεις, να απαιτήσεις. Σου αρέσει να αγαπάς και να σε αγαπάνε. Όμως τώρα, με τον Άρη και την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, εκτός από το να προσφέρεις χαρά και σπαγγέτι σε όσους σε ενδιαφέρουν ή αγαπάς, θέλεις και να θυμώσεις, να αποκτήσεις τον έλεγχο, να κυριαρχήσεις στη συζήτηση, να ανεβάσεις τα επίπεδα εγωισμού σου χωρίς να αντιδράσει ο Άλλος.

Περιτριγυρίζοντας τον εαυτό σου με όμορφα πράγματα και προσπαθώντας να αποκτήσεις ό,τι σου λείπει συναισθηματικά, ή σε επίπεδο στόχων, μπορείς να απαλλαγείς για λίγο από την αυτοκαταστροφικότητα στην οποία είσαι επιρρεπής και να μαλακώσεις τα άγχη σου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όταν εμμένουμε στο παρελθόν, όταν θυμόμαστε τα λάθη του χθες, όταν επικεντρωνόμαστε σε ενοχές και τύψεις, όταν γκρινιάζουμε, καταστροφολογούμε επειδή θυμόμαστε ό,τι συνέβη προηγουμένως, τότε απλά αγνοούμε επιδεικτικά, δηλαδή ανοήτως, το παρόν. Η εμπειρία και η γνώση τού χθες υποτίθεται καθορίζουν το παρόν και ανοίγουν μέλλον, οπότε σταμάτα να κοιτάς πίσω όσο κι αν η σκέψη γλιστράει σε αυτό. Κατά τα λοιπά η δουλειά είναι φορτική, η καθημερινότητα επιβαρυμένη, η διάθεση εκκρεμές, οι πρακτικές υποχρεώσεις εκνευριστικές και οι από πάνω στη δουλειά κουραστικοί.

Εντάξει, δεν ζεις μια υπέροχη στιγμή της ζωής σου, αλλά δεν ζεις ούτε καμιά τραγωδία, ούτε καν κάτι που να σε προβληματίσει έντονα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΤΟΞΟΤΗΣ

Ανήκεις στην κατηγορία αυτών που νοιάζονται για τους φίλους τους, που τους προστατεύουν, που τους στηρίζουν και που έχουν πάντα ένα πιάτο ακόμα και για τους ξένους. Με πλανήτες στον Ζυγό αισθάνεσαι την ανάγκη να είσαι ανοιχτός στους άλλους, να είσαι μαζί με φίλους, να κάνεις δουλειές με φίλους, να διασκεδάζεις και να ανταλλάξεις γνώμες με αυτούς (δηλαδή να σε ακούνε να κηρύττεις τον Λόγο σου). Θέλεις να είσαι μέσα σε μια ομάδα αλλά στην πραγματικότητα δεν είσαι ποτέ μέλος της. Δεν γίνεται. Ακλουθώντας το δικό σου δρόμο, τις δικές σου ιδέες, τα δικά σου όνειρα, μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να διαλέξεις την πορεία ενός μοναχικού λύκου.

Χρειάζεται πολύ τσαγανό για να αφήσεις την ομάδα (φίλων, ομοϊδεατών, συνεργατών, συνεταίρων, συναδέλφων) για να εκφραστείς ελεύθερα και δημιουργικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι γεγονός ότι ένας Αιγόκερως ήταν πολύ μεγάλος από πολύ μικρός. Αν δεν του φορτώθηκαν κυριολεκτικά ευθύνες από πολύ νωρίς τότε πιέστηκε να μεγαλώσει και να ενηλικιωθεί πιο γρήγορα για να τις αναλάβει κανονικά. Πλούσιος, επιτυχημένος, απογοητευμένος, μαχητής, απαισιόδοξος ή φτωχός, πάντα η ίδια ιστορία, με εμπόδια, αντιξοότητες, δυσκολίες, βουνά, επιμονή, οργάνωση, πείσμα, προσπάθεια, ιδρώτα, ανηφόρα και μια απόφαση που επανέρχεται με παραλλαγές – θα τα καταφέρω ο κόσμος να χαλάσει, όσο χρόνο κι αν μου πάρει, όσο αίμα κι αν δώσω, όση αντίσταση κι αν αντιμετωπίσω: «Αυτό το κάρο από κάπου ξεκίνησε και κάπου πρέπει να καταλήξει!»

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Για σκέψου μια στιγμή: Ποιες είναι οι φιλοδοξίες και οι προσδοκίες σου για το μέλλον; Είναι διαφορετικές με αυτές που είχες ξεκινώντας τη ζωή σου, άλλαξαν, μειώθηκαν, εξαφανίστηκαν; Υπάρχει η θέλησή σου να πιάσεις τον ταύρο από τα κέρατα; Μήπως πελαγοδρομείς ανάμεσα σε αυτά που ονειρεύεσαι να πετύχεις και σε αυτά που αναγκάζεσαι να κάνεις αλλά δεν σε ενδιαφέρουν ποσώς. Με πλανήτες στον Σκορπιό και τον Ερμή στον Τοξότη ίσως αναδεύεται από μέσα σου η παλιά χαρά της περιπέτειας, της αναζήτησης του καινούργιου και του διαφορετικού. Είναι η σειρά του ανυπότακτου, πιονέρου, καινοτόμου εαυτού σου να πάρει το πάνω χέρι.

Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι το μέλλον σου – να το προετοιμάσεις, να το διευρύνεις, να το οργανώσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries ΙΧΘΥΕΣ

Μήπως τον τελευταίο καιρό δεν είσαι ξεκάθαρος/η στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, ή στη μία που σε ενδιαφέρει συναισθηματικά, ενώ διατείνεσαι ότι ξέρεις τι θέλεις. Αστρολογικά δεν είναι δύσκολο να ανιχνεύσει κανείς τις αιτίες αυτής της ρευστότητας, του συναισθηματικού εκκρεμούς μεταξύ ζέστης κρύου, ενδιαφέροντος και αδιαφορίας. Οι πλανήτες στον Ζυγό ενεργοποιούν πάθη και ανασφάλειες, λαχτάρα για ένταση και αισθήματα, φόβο ότι βρίσκεσαι σε αδύναμη θέση επειδή έχεις ανάγκη τον Άλλο.

Γενικότερα υπάρχει ανάγκη να αλλάξεις κομμάτια του εαυτού σου που δεν χρειάζεσαι πια. Να ξαναδείς τον κόσμο και τις σχέσεις με καινούργιο βλέμμα. Να αντιληφθείς ότι η ζήλεια, η κτητικότητα, η χειραγώγηση και το έλεγχος του άλλου αποτελούν τα ζιζάνια της σχέσης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα