Τα 5+1 πολιτιστικά δρώμενα της εβδομάδας

Προτάσεις για θεάματα στις θεατρικές σκηνές και τις κινηματογραφικές οθόνες.

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Τέχνης

Τίτλος παράστασης:

Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις.

Στην ουσία πρόκειται για ένα έργο για τη ματαιότητα.

Ένα κείμενο πολύ καθημερινό, που δεν έχει τίποτα φιλοσοφικό. Δεν έχει τίποτα ουσιώδες – είναι μαζεμένες όλες οι ανούσιες κουβέντες που κάνουμε στον καναπέ μας (με τις οποίες πωρωνόμαστε κιόλας), από συνταγές μαγειρικής μέχρι τις ειδήσεις της τηλεόρασης. Αυτό, που μιλάμε στο τηλέφωνο χωρίς να λέμε τίποτα. Ένα πράγμα τόσο καθημερινό, τόσο οικείο σε όλους, που όμως μέσα από την εμμονική του δομή καταντάει άρρωστο.

Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν

Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλέφωνα: 2103222464 & 2103236732

προπώληση: www.viva.gr

Σάββατο & Παρασκευή 9.15, Κυριακή 19.00, Δευτέρα 20.00

Δείτε περισσότερα Galleries Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι

Ο κύριος Γκρέι, ο ήρωας της ομώνυμης τριλογίας βιβλίων της Ε. Λ. Τζέιμς που έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις και έχει μεταφραστεί σε 51 γλώσσες, «ζωντανεύει» στη μεγάλη οθόνη.

Η Ντακότα Τζόνσον -κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ και του Ντον Τζόνσον- εμφανίζεται στον ρόλο της αθώας και άπειρης ερωτικά Αναστάζια Στιλ, που εκπαιδεύεται «επίπονα» στον έρωτα.

Τον ρόλο του εξτρεμιστικά ηδονικού και απλησίαστου συναισθηματικά Κρίστιαν Γκρέι ενσαρκώνει ο Τζέιμι Ντόρναν. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον.

Συμπρωταγωνιστούν: Ρίτα Όρα, Μάρσα Γκέι Χάρντεν.

Σε πρώτο επίπεδο «Οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» αφηγούνται την ιδιαίτερη σχέση του αινιγματικού 27χρονου δισεκατομμυριούχου Κρίστιαν Γκρέι και της άπειρης τελειόφοιτης Αναστάζια Στιλ. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης αλλά πολύ προκλητική, καθώς εξερευνά τα όρια και τις ιδιαιτερότητες, τα σεξουαλικά όρια –το να τα θέτεις, να τα σέβεσαι και να τα παραβιάζεις- την εμπιστοσύνη, την παράδοση και το σεβασμό αμοιβαία αποδεκτών κανόνων. (UIP)

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Θείος Βάνιας

Η Λίλλυ Μελεμέ αναλαμβάνει να ταξιδέψει στον κόσμο του Θείου Βάνια με έναν σπουδαίο θίασο (Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης, Στέλιος Μάινας, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη, Μελίνα Βαμβακά, Αλεξία Καλτσίκη, Χάρης Χαραλάμπους) στο Θέατρο Χορν.

Ο Θείος Βάνιας (1896-7), γραμμένος την ίδια περίπου εποχή με τον Γλάρο, αποτελεί ίσως το πιο «τσεχωφικό» από τα έργα του κορυφαίου Ρώσου ποιητή και συμπυκνώνει εκρηκτικά το υπαρξιακό αδιέξοδο του φαινομένου που ονομάζεται «άνθρωπος», μέσα στον χώρο και τον χρόνο.

Οι ήρωές του, μικροί και «γκρίζοι» αλλά παρόλα αυτά γνήσιοι και αναγνωρίσιμοι στη λεπτομέρεια και την πολυπλοκότητά τους, αναζητούν απελπισμένα το νόημα της ζωής, φλερτάρουν με τα όριά τους, επιδίδονται σʼ ένα ιλαροτραγικό κυνήγι ευτυχίας, αποζητούν την ελπίδα που θα νικήσει την καθημερινή φθορά. Ο έρωτας μοιάζει ιδανικό παυσίπονο ευτυχίας. Ωστόσο και αυτός μένει ανεκπλήρωτος.

Αμερικής 10, Κολωνάκι
210 3612500

Δείτε περισσότερα Galleries Κέικ

Το Εθνικό Θέατρο επαναλαμβάνει το «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, στη Σκηνή – «Νίκος Κούρκουλος».

Ο συγγραφέας, που έχει τιμηθεί με διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καταθέτει στο «Κέικ» ένα φαινομενικά ρεαλιστικό κείμενο, που ανατέμνει τα προβλήματα και τις διαφορές των ενοίκων μιας μεσοαστικής πολυκατοικίας.

Με αφετηρία ένα καθημερινό περιστατικό, το ψήσιμο ενός κέικ για την υποδοχή της κόρης του διαχειριστή από το εξωτερικό, ξεσπάει ένας «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ των ενοίκων όταν πληροφορούνται ότι κάποιος από αυτούς πετάει τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας.

Η διαδικασία για την ανακάλυψη του «ενόχου» θα οδηγήσει τους γείτονες σε βίαιες αντιδράσεις, αλλά και σε ενδιαφέρουσες εκμυστηρεύσεις, ενώ ο διαχειριστής προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους «υπόπτους», μεταξύ των οποίων είναι και ένας μετανάστης.

Η μηδενική ανοχή απέναντι στον ξένο αποκαλύπτει τις αγκυλώσεις μεγάλης μερίδας της κοινωνίας και οδηγεί αναπόφευκτα στη σύγκρουση των ηρώων, αλλά και σε απρόβλεπτες αποκαλύψεις.

Πρωταγωνιστούν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μίνα Αδαμάκη, Μάξιμος Μουμούρης, Λαέρτης Μαλκότσης

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210.5288170-171, και στο www.n-t.gr

Δείτε περισσότερα Galleries Kingsman: Μυστική Υπηρεσία

Βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του Μαρκ Μίλερ και σε σκηνοθεσία του Μάθιου Βον (Kick Ass, Χ-Μen: First Class), η ταινία περιστρέφεται γύρω από την Kingsman, μία άκρως μυστική υπηρεσία. Τη στιγμή που ο πλανήτης απειλείται από μία παρανοϊκή high-tech ιδιοφυία, η Kingsman θα στρατολογήσει έναν άξεστο αλλά πολλά υποσχόμενο αλητάκο, με σκοπό να ενσωματωθεί στο ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμά της.

Με τους: Κόλιν Φερθ, Μάικλ Κέιν, Τάρον Έγκερτον. (Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Η Λίμνη των Κύκνων

Το κλασσικό μπαλέτο συναντά το καλλιτεχνικό πατινάζ στον πάγο

Τα θρυλικά Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν στην Αθήνα με το αριστούργημα του Pyotr Ilyich Tchaikovsky σε χορογραφία του Konstantin Rassadin.

Την τελευταία δεκαετία, περισσότεροι από 200.000 Έλληνες θεατές έχουν λατρέψει το υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικό θέαμα, που συνδυάζει πανάξια δύο μεγάλες ρωσικές παραδόσεις: τον κλασικό χορό και το καλλιτεχνικό πατινάζ.

Φέτος, θα παρουσιάσουν την ιστορία αγάπης της πριγκίπισσας Οντέτ, με τον πρίγκιπα Ζίγκφριντ και τις ραδιουργίες του βαρόνου Ρόθμπαρτ.

Θέατρο Badminton: 27/2–8/3.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 11– 15 /3.

Προπώληση: 210 8840600| www.abcd.gr / www.viva.gr | καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots & ΙΑΝΟΣ

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Badminton, η ατζέντα της εβδομάδας, Η λίμνη των Κύκνων, θέατρο, Θείος Βάνιας, κινηματογράφος, Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι

Keywords
Τυχαία Θέματα