Πώς να μάθει το παιδί μου αριθμητική;

Το παιχνίδι είναι ένας μεγάλος σύμμαχος στη μάθηση των παιδιών.

Ότι και να θέλετε να τους διδάξετε θα είναι πιο εύκολο και διασκεδαστικό αν γίνει μέσα από ένα παιχνίδι. Έτσι, ένα παιδακί προσχολικής ηλικίας μπορεί να μάθει να αναγνωρίζει τους αριθμούς και σιγά σιγά να μετράει μέσα από το παιχνιδί.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες:

Τραγούδι: Μπορείτε να φτιάξετε ένα τραγούδι με αριθμούς.Μαγνήτες-αριθμοί: Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε μαγνητάκια σε σχήμα αριθμών. Αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν με τους αριθμούς αναγνωρίζοντας σταδιακά το σχήμα τους. Προτιμήστε χρωτιστά μαγνητάκια.
Ακόμα, σε ένα κουτί μπορείτε να τοποθετήσετε τους αριθμούς, δώστε στο παιδί ένα συνδετήρα ή κάποιο άλλο μεταλλικό αντικείμενο και προτείνετε του να ψαρεύει τους αριθμούς μέσα από το κουτί. Ρωτήστε το κάθε φορά ποιον αριθμό τράβηξε.Στη σωστή θέση: Μπορείτε να πάρετε 10 κουτιά και αριθμήστε τα. Βάλτε τα σε αύξουσα σειρά και τοποθετήστε στο καθένα διάφορα αντικείμενα. Προσοχή, τα αντικείμενα θα πρέπει να συμφωνούν με τον αριθμό έξω από το κουτί. Το παιδί με τον τρόπο αυτό αντιλαμβάνεται καλύτερα την ποσότητα και την έννοια των αριθμών.

The post Πώς να μάθει το παιδί μου αριθμητική; appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα