Πώς να κάνετε το σπίτι να μοιάζει με ανοιξιάτικο παράδεισο

Η άνοιξη έχει έρθει για τα καλά και η ψυχολογία μας είναι τόσο ανεβασμένη που θέλουμε πάση θυσία να τη βάλουμε και στο σπίτι μας. Θέλουμε στην ουσία να μετατρέψουμε το μουντό, χειμωνιάτικο σπίτι μας σε έναν ανοιξιάτικο παράδεισο. Και όλα αυτά με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Χρώμα Ο πιο απλός τρόπος για να βάλετε την άνοιξη σε κάθε χώρο του σπιτιού σας είναι να προσθέσετε χρώμα. Χρώματα έντονα, της φύσης, είναι απαραίτητα για να δώσετε τη φωτεινότητα που θέλετε. Επιλέξτε χρώματα όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί, το πράσινο σε διάφορες αποχρώσεις.

Αντί να βάψετε έναν ολόκληρο τοίχο μπορείτε

να βάψετε ένα μόνο σημείο για να δώσετε την ένταση που χρειάζεται ο χώρος σας. Για να το κάνετε σωστά προτιμήστε μια περιοχή κοντά σε παράθυρο. Έτσι το φως θα αντανακλάται μέσω του χρώματος στον υπόλοιπο χώρο. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να δημιουργήσετε μια γωνιά με μια πολυθρόνα και ένα φωτιστικό δαπέδου κάτω ακριβώς από την κάθετη λωρίδα που επιλέξατε να βάψετε. Για να οριοθετήσετε το χώρο μπορείτε να βάψετε και λίγο από το ταβάνι μέχρι το σημείο που τελειώνει και η γωνιά σας. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με ταπετσαρία.

Ταπετσαρία Μια ωραία ανοιξιάτικη ταπετσαρία σε ένα έντονο κίτρινο χρώμα ή σε ένα αντίστοιχα φωτεινό χρώμα, μπορεί να τοποθετηθεί στην περιοχή του χολ. Έτσι όταν θα μπαίνετε στο σπίτι σας θα αισθάνεστε την άνοιξη να σας κατακλύζει. Τοποθετήστε μια κονσόλα ακριβώς στο κέντρο του τοίχου και δύο ίδιες απλίκες, συμμετρικά, αριστερά και δεξιά από έναν στρογγυλό καθρέφτη που είναι πολύ στη μόδα φέτος.

Έπιπλα και διακοσμητικά Επιλέξτε έπιπλα και διακοσμητικά σε έντονες αποχρώσεις που θα δώσουν ένα χαρούμενο αποτέλεσμα και περισσότερο φως στο σπίτι σας. Για πιο στιλάτο αποτέλεσμα συνδυάστε τα με λεπτομέρειες σε χρυσό και μπρονζέ, χρώματα που αποτελούν μεγάλη τάση και θα χαρίσουν πολυτέλεια στο χώρο σας. Εάν τα έπιπλα σας είναι σε γήινες αποχρώσεις μπορείτε να ρίξετε πάνω τους χρωματιστά ριχτάρια ή να τοποθετήσετε αρκετά διακοσμητικά μαξιλάρια.

1 ΑΠΟ 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φτιάξτε μια όμορφη γωνιά σε ένα σημείο του σπιτιού οριοθετώντας την με χρώμα.

Δείτε περισσότερα Galleries

Μια ταπετσαρία στο χολ θα χαρίσει ζωντάνια και ομορφιά στο χώρο σας με το που μπαίνετε σε αυτόν.

Δείτε περισσότερα Galleries

Επιλέξτε έπιπλα και διακοσμητικά σε έντονα χρώματα.

Δείτε περισσότερα Galleries

Τα λουλούδια μπορούν να συμπληρώσουν τέλεια την ανοιξιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Δείτε περισσότερα Galleries

Συνδυάστε το διαχρονικό λευκό με διακοσμητικά σε διάφορα χρώματα.

Δείτε περισσότερα Galleries

Όλες οι αποχρώσεις του ροζ είναι φέτος πολύ στη μόδα.

Δείτε περισσότερα Galleries

Κρεμάστε όμορφα βάζα με φρέσκα λουλούδια μπροστά από τα παράθυρά σας.

Δείτε περισσότερα Galleries

Διακοσμήστε το αχρησιμοποίητο πλέον τζάκι σας τοποθετώντας μέσα σε αυτό ξύλα.

Δείτε περισσότερα Galleries

Φτιάξτε όμορφα κάδρα με ιδιαίτερα φύλλα από φυτά και λουλούδια.

Δείτε περισσότερα Galleries

Ένας πίνακας με έντονα χρώματα τοποθετημένος στη θέση του προσκέφαλού σας στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να μεταμορφώσει όλο το χώρο.

Δείτε περισσότερα Galleries

Επιλέξτε 1-2 φωτιστικά σε έντονα χρώματα και βάλτε την άνοιξη και στο υπνοδωμάτιό σας.

Δείτε περισσότερα Galleries

Φτιάξτε υπέροχη κουρτίνα για το παράθυρο της κουζίνας σας με τα σεμεδάκια της γιαγιάς.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: άνοιξη, διακόσμηση, σπίτι

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα