Πως να διαχειριστείτε την ασθένεια ενός δικού σας ανθρώπου

Τί υποστήριξη χρειάζεται από εσάς ένας δικός σας άνθρωπος σε μία δύσκολη φάση της ζωής του;

Όσο εγωιστικό και αν ακούγεται, όταν ένας δικός σας άνθρωπος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, πρέπει να τον στηρίξετε, να κρύψετε τη στεναχώρια σας και να αφοσιωθείτε σε εκείνον. Με άλλα λόγια πρέπει να βοηθήσετε τον άνθρωπό σας, καθώς χρειάζεται τη στήριξή σας. Είναι μία δύσκολη φάση κυρίως για τον ασθενή αλλά και για εσάς, γιατί πρέπει να αμελήσετε τον εαυτό σας, να κρύψετε τα συναισθήματά σας και να ζήσετε δύσκολες καταστάσεις.
Κάποια συναισθήματα του ασθενή αλλά και των δικών του

ανθρώπων μοιάζουν. Δηλαδή και οι δύο αισθάνονται ενοχές, ευθύνες και θυμό για ό,τι συμβαίνει ο καθένας όμως για τους δικούς του λόγους. Ο ασθενής δεν κρύβει και δεν πρέπει να κρύψει μάλιστα, τα όσα αισθάνεται. Εσείς όμως πρέπει να μην αποκαλύψετε τι αισθάνεστε. Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης.
Η καλή ψυχολογία του ασθενή, τον βοηθάει να ξεπεράσει το πρόβλημα. Ο σκοπός ο δικός σας λοιπόν είναι να του φτιάξετε τη διάθεση και να τον κάνετε να πιστέψει ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να του κρύψετε την αλήθεια για το πρόβλημά που αντιμετωπίζει ο ασθενής. Ενδεχομένως να μην υπάρχει λόγος να ξέρει την παραμικρή λεπτομέρεια, για κανένα λόγο όμως δεν πρέπει να είναι ανίδεος για ό,τι συμβαίνει. Καλό θα ήταν να συμβουλευόσασταν και τη γνώμη του αρμόδιου γιατρού.
Ο ρόλος σας λοιπόν δεν είναι να λέτε ψευδή στοιχεία στον ασθενή, είναι να τον κάνετε να πιστέψει ότι όλα θα πάνε καλά, να του δώσετε δύναμη για να αντιμετωπίσει την δυσκολία που του έτυχε, να τον κάνετε να ξεχνάει το πρόβλημα του χαρίζοντάς του στιγμές ευτυχίας. Ο καθένας γνωρίζει καλά τι ευχαριστεί τους δικούς του ανθρώπους και με τι περνάνε καλά. Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να προσφέρονται άπλετα στον ασθενή. Τέλος δεν υπάρχει λόγος να τον λυπηθείτε. Σίγουρα αισθάνεστε άσχημα για την κατάσταση που αντιμετωπίζει και στεναχωριέστε, όμως αυτά τα άτομα δεν έχον ανάγκη κι ούτε θέλουν να τα λυπάται κάποιος, αυτό που χρειάζονται είναι συμπαράσταση και άτομα από τα οποία μπορούν να αντλήσουν δύναμη.
Σε κάθε περίπτωση η βοήθεια ενός ψυχολόγου είναι η πιο σωστή και είναι απαραίτητη, για τον ασθενή αλλά και για τους δικούς του ανθρώπους.

The post Πως να διαχειριστείτε την ασθένεια ενός δικού σας ανθρώπου appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα