Πώς αντέδρασε ο κόσμος της μόδας στην εκλογή του Trump;

Όταν μιλάμε για το γεγονός της χρονιάς, από την άποψη ότι πρόκειται για μια αλλαγή που θα επηρεάσει κυριολεκτικά όλο τον πλανήτη και κάθε τομέα της ζωής μας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναλογιστούμε τις συνέπειες σε κάθε επίπεδο. Η εκλογή του Donald Trump μπορεί να μετρά λίγες μόνο ημέρες απ όταν συνέβη, εκπρόσωποι όμως από όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής έχουν ήδη τοποθετηθεί σχετικά.

Και ενώ καθημερινά πέφτουμε πάνω σε αναλύσεις επί αναλύσεων, από πρόσωπα του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού κόσμου,

θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πώς αντέδρασε και η βιομηχανία της μόδας στη συγκεκριμένη είδηση, μέσα από τις δηλώσεις ορισμένων εκπροσώπων της που βρίσκονται αρκετά ψηλά στην ιεραρχία. Από bloggers και street style φιγούρες μέχρι CEOs μεγάλων οίκων και σχεδιαστές μόδας, δείτε παρακάτω 5 απόψεις που σκιαγραφούν το πώς θα επηρεαστεί η αμερικανική μόδα υπό τις νέες αυτές συνθήκες.

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Leandra Medine, fashion blogger του Man Repeller

«Πιστεύω ότι το ανθρώπινο πνεύμα ανταποκρίνεται καλύτερα στην κοινότητα και όχι στην αντίσταση, γι αυτό για ένα λεπτό, ας τον αφήσουμε στην άκρη. Ας αφήσουμε τα hashtags και ας θυμηθούμε ότι εμείς – ένα μεγάλος πλήθος μονάδων, είμαστε μαζί σε όλο αυτό. Ότι έχουμε και χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, κάτι που δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο. Υσικά δεν ξεχνάμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει, αλλά δεν θα υποτιμήσουμε και τους εαυτοτουςας θεωρώντας ότι αυτό είναι αρκετό».

Δείτε περισσότερα Galleries Garance Dore, blogger &influencer

«Το όραμά μου για έναν κόσμο που προοδεύει, στον οποίο γυναίκες και άντρες είναι επιτέλους ίσοι, στον οποίο ο ρατσισμός ανήκει στο παρελθόν, στον οποίο οι άνθρωποι κάθε χρώματος, θρησκείας και σεξουαλικότητας θα ενωθούν με σεβασμό, στον οποίο θα δουλεύουμε μαζί για να αλλάξουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε ένα μέρος φροντίδας και προσοχής για τους άλλους, αυτό το όραμα έσπασε σε εκατομμύρια κομμάτια μπροστά στα πόδια μου».

Δείτε περισσότερα Galleries Diane von Fürstenberg, σχεδιάστρια μόδας

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας… Πρέπει να πιστέψουμε ότι το μέλλον μας είναι στα χέρια μας. Πρέπει πιο πολύ από ποτέ να πιστέψουμε στο καλό μέσα στους ανθρώπους. Πρέπει περισσότερο από ποτέ να διαβάσουμε, να μάθουμε, να είμαστε ανοιχτόμυαλοι, να είμαστε γενναιόδωροι και να έχουμε πάθος. Όποια φωνή κι αν έχουμε πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε ώστε να εμπνεύσουμε τους άλλους ώστε η χώρα μας να γιορτάσει αυτό που αγαπάμε σχετικά με αυτή… το ότι είναι ανοιχτή».

Δείτε περισσότερα Galleries BryanBoy, fashion blogger

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, εμείς οι μειοψηφίες – γυναίκες, LGBTs, έγχρωμοι, Μουσουλμάνοι, Ασιάτες, πρέπει να στηριχτούμε στα media για να υπερασπιστούμε ενάντια στη λευκή κυριαρχία».

Δείτε περισσότερα Galleries Alex Bolen, CEO του οίκου Oscar de la Renta

«Η μόδα είναι μια έκφραση του τώρα, του σήμερα, όχι του χθες. Η δουλειά μας ως designers είναι να προτείνουμε τρόπους για να ντυνόμαστε ανάλογα με τις συνθήκες τις εποχής, του κόσμου όπου ζούμε αυτή τη στιγμή. Τη βραδιά των εκλογών, ο λαός της Αμερικής εξέφρασε μια έντονη ανάγκη για αλλαγή. Η μόδα πρέπει να αντιδράσει, με τον ίδιο δυνατό τρόπο, σε αυτή τη νέα διάθεση. Ανυπομονούμε για αυτή την πρόκληση».

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Diane Von Furstenberg, Donald Trump, garance dore, Leandra Medine, αμερικανικές εκλογές, βιομηχανια της μοδας

Keywords
Τυχαία Θέματα