Ποιο είναι το αλατοπίπερο της ζωής;

Καλούμαστε να διαλέξουμε ένα «εργαλείο» ζωής, έναν τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων που μας περιβάλλουν & ένα manual των απλών καθημερινών μας κινήσεων, κάτι που να εμποτίζει με ορθή και θετική ενέργεια τα πάντα γύρω μας. Αυτό λοιπόν είναι μόνο ένα πράγμα και λέγεται τέχνη.

«Η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν», έλεγε ο Degas. Κάντε την καθημερινότητά σας τέχνη και όλες τις κινήσεις και συμπεριφορές σας, έντεχνες. Κι ας ξεκινήσουμε με τα

απλά πράγματα και μάλιστα από το πρωί. Βάλτε αγαπημένες μουσικές και ξυπνήστε τον οργανισμό σας ευχάριστα.

Γεμίστε ένα βάζο με μυρωδάτα λουλούδια και δώστε φρεσκάδα στο χώρο σας. Δοκιμάστε να ετοιμάσετε το κρεβάτι σας σαν να σας υποδέχεται ένα δωμάτιο 5άστερου ξενοδοχείου. Όλα γύρω μας μπορούν να γίνουν με τέχνη και να δίνουν στη μέρα μας μια πινελιά εντελώς διαφορετική. Πολλές φορές, καθώς κινούμαι στην πόλη για δουλειές, βρίσκω μικρά και έξυπνα δωράκια. Τα παίρνω και αφού γυρίσω σπίτι, τα αμπαλάρω με όποιον πιο διασκεδαστικό τρόπο μπορώ. Δεν είναι καθόλου δύσκολο ή κοστοβόρο να σκορπίσουμε μαγεία στις ζωές τις δικές μας μα και των δικών μας ανθρώπων.

Σερβίρετε με μη συνηθισμένο τρόπο το φαγητό. Δεν υποψιάζεστε πόσο πιο νόστιμο θα το κάνει…

Μιλήστε στους δικούς σας με αγάπη. Απαλλάξτε τη ζωή σας από άκομψες «χοντράδες» και κάντε τα πάντα με τα συστατικά που γεννούν τέχνη, την ευαισθησία, την καλαισθησία και το πραγματικό νοιάξιμο. Ας γεμίσουμε τον καμβά της καθημερινότητάς μας με καλλιτεχνικές πινελιές λοιπόν και ας μην σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια σε ανούσια πράγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα