Ποια είναι η ” Ανδριάνα;”

Μετά τις ιδιαιτερότητες του «Άρη που δεν φοβάται το σκοτάδι» και του «Φαίδωνα, του ξεχωριστού αδελφού», η συγγραφέας-παιδαγωγός Έλενα Τασιοπούλου έρχεται να δώσει για άλλη μία φορά, με το νέο της βιβλίο, ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Πρωταγωνίστρια είναι η «Ανδριάνα» που ζει την απόρριψη των συμμαθητών της και προσπαθεί να επιβιώσει στη δύσκολη ρατσιστική καθημερινότητα του μικρόκοσμού της. Η φυλετική και κοινωνική απόρριψη την πνίγει. Οι συμπεριφορές που αναπτύσσονται στο σχολικό περιβάλλον, οι διάλογοι, οι σκέψεις και τα αντιφατικά συναισθήματα των συμμαθητών της και των οικογενειών

τους την απομονώνουν. Εκείνη προσπαθεί να βρει διαύλους επικοινωνίας. Να νικήσει την προκατάληψη. Να ξεπεράσει τον αποκλεισμό. Να ελευθερωθεί και να βρει, μέσα από ισότιμες σχέσεις, το χαμένο της χαμόγελο και νέους φίλους. Τελικά, θα τα καταφέρει;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Έλενα Η. Τασιοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε Παιδαγωγικές επιστήμες στην Αθήνα. Εργάζεται αποκλειστικά στο χώρο της εκπαίδευσης και τα τελευταία 15 χρόνια είναι ακαδημαϊκό και διοικητικό στέλεχος στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο Πράξις & Πράξεις.

Συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και σε εθελοντικές οργανώσεις για την προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους.

Η αγάπη της για τα παιδιά, αλλά και το μεράκι της για τη δουλειά είναι η κινητήριος δύναμη για τη συγγραφή πολλών άρθρων σε επιστημονικά βιβλία και περιοδικά.

Τα βιβλία της αφορούν τον ψυχικό κόσμο του παιδιού. «Ο Άρης δε φοβάται το σκοτάδι» είναι η πρώτη προσπάθεια στο χώρο του παιδικού βιβλίου. Ακολουθεί ο «Φαίδωνας, ο ξεχωριστός μου αδερφός», με θέμα τα παιδιά με ιδιαιτερότητες, που ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο σε σενάριο της Έλενας Τασιοπούλου και σκηνοθεσία του Γιάννη Αϊβάζη. Το έργο βραβεύτηκε από την UNESCO.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα