Ποια χρώματα εκπέμπουν ηρεμία σε ένα χώρο;

Το σπίτι αποτελεί για τον καθένα το προσωπικό του καταφύγιο, επομένως οι χώροι πρέπει να διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν την αίσθηση της ηρεμίας και της ασφάλειας, με γνώμονα πάντα την αισθητική. Η αρμονία δεν επιτυγχάνεται μόνο με το κατάλληλο design. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα χρώματα έχουν περισσότερη βαρύτητα και αυτό γιατί μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία ανάλογα με την ένταση και τον τρόπο που συνδυάζονται. Ο γενικός κανόνας λέει πως

όσο πιο παστέλ ή πλούσια είναι μία απόχρωση τόσο πιο πολύ ηρεμεί και βοηθά για την αποβολή του στρες. Επειδή όμως το γούστο είναι υποκειμενικό, πριν φτάσει κανείς σε σημείο να πραγματοποιήσει την οποιαδήποτε αλλαγή στο χώρο του, καλό θα ήταν να καταλήξει στο τελικό χρώμα όχι επειδή έτσι πρέπει, αλλά γιατί όντως συμβαδίζει με την προσωπική του αισθητική. Σε περίπτωση όμως που σε έναν χώρο ήδη υπάρχει ένα από τα παρακάτω 7 χρώματα, τότε μερικές ακόμα πινελιές μπορούν να ενισχύσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

To μοβ χρώμα της λεβάντας εντυπωσιάζει με τη βελούδινη όψη του. Οι απαλή αυτή απόχρωση μπορεί να συνδυαστεί με εντονότερες αποχρώσεις όπως και με λίγες παστέλ πινελιές από πράσινο, λευκό, κίτρινο ή γκρι.

Δείτε περισσότερα Galleries

Το μπεζ χρώμα της άμμου και γενικότερα οι earthy αποχρώσεις είναι ιδανικές για ένα υπνοδωμάτιο, εκεί όπου η χαλάρωση και η ηρεμία κρίνονται απαραίτητες για την καθημερινή ξεκούραση.

Δείτε περισσότερα Galleries

Το μπλε και όλες του οι αποχρώσεις, είναι το κορυφαίο χρώμα των συναισθημάτων, της αρμονίας και της γαλήνης. Οποιοσδήποτε χώρος με μπλε απόχρωση ηρεμεί το πνεύμα.

Δείτε περισσότερα Galleries

Οι αποχρώσεις του γκρι, αποτελούν ακόμα μία ιδανική λύση για έναν ήρεμο χώρο, με σοφιστικέ αύρα. Η ουδετερότητα του χρησιμεύει σε decor στα οποία συμμετέχουν φυσικά υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο.

Δείτε περισσότερα Galleries

Το απόλυτα λευκό ξεκουράζει το βλέμμα δημιουργώντας μία αίσθηση καθαριότητας. Ο συνδυασμός του με το μπλε, πέρα από μία υπέροχη καλοκαιρινή πρόταση ενισχύει την αίσθηση της αρμονίας.

Δείτε περισσότερα Galleries

Αριστοκρατικό, χαρούμενο και κομψό, το πράσινο παστέλ σκορπά θετική ενέργεια και ηρεμία σε ένα χώρο. Το απαλό χρώμα του αναδεικνύεται καλύτερα σε συνδυασμό με ένα λευκό φόντο.

Δείτε περισσότερα Galleries

Το baby pink είναι ένα γλυκό και απαλό χρώμα που βοηθά στο να αποβάλει κανείς την καθημερινή ένταση. Αν ήδη υπάρχει στο χώρο καλό θα ήταν να συνδυαστεί με λευκές αποχρώσεις για μία ακόμη πιο κομψή όψη.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: αλλαγή, διακόσμηση, στρες, χρώμα, χώρος

Keywords
Τυχαία Θέματα