Πικάσο, Φίγκαρο και tapas ή αλλιώς οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Ο γάμος του Φίγκαρο

Μετά την περσινή μεγάλη ανταπόκριση, η θεατρική σκηνή του Μεγάρου παρουσιάζει και πάλι από τις 30 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, την παράσταση «Ο Γάμος του Φίγκαρο» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Η φημισμένη κωμωδία του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού Πιερ Μπωμαρσαί (1732-1799) αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της POLYPLANITY Productions.

Δείτε περισσότερα Galleries Πάμπλο Πικάσο – Ζαν Κοκτώ. Οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού: έκθεση στο
Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη , σε συνεργασία με το Μουσείο Picasso της Γερμανίας και τη Συλλογή Γιάννη Κονταξόπουλου , παρουσιάζουν τη θεματική έκθεση «Πάμπλο Πικάσο – Ζαν Κοκτώ: Οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού. Kunstmuseum Pablo Picasso Münster & Συλλογή Γιάννη Kονταξόπουλου», που θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015.

Θα παρουσιαστούν περισσότερα από 190 αντιπροσωπευτικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, σχεδίων και καλλιτεχνικών εκδόσεων των πρωτοπόρων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας τη μεγάλη τους προσφορά στην εδραίωση του μοντερνισμού. Όλα τα εκτιθέμενα έργα του Picasso θα προέρχονται από τις συλλογές του Kunstmuseum Pablo Picasso Münster και τα έργα του Cocteau από τη συλλογή του Γιάννη Κονταξόπουλου (που το 2012 παρουσιάστηκε από τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργο Xavier Bettel και το 2013 παρουσιάστηκε στο Hong Kong, υπό την αιγίδα και με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius).

Δείτε περισσότερα Galleries Tο Δικαστήριο, του Chaitanya Tamhane

H One from the Heart παρουσιάζει από τις 29 Οκτωβρίου 2015 το πολυβραβευμένο ντεμπούτο του Ινδού Τσαϊτάνια Ταμάν, «Το Δικαστήριο» (Court).

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας στο πρόγραμμα Orizzonti όπου και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας καθώς και το Χρυσό Λιοντάρι Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Lion of the Future – “Luigi de Laurentiis” Venice Award for a Debut Film) που απονέμει το Φεστιβάλ Βενετίας στην καλύτερη πρώτη ταινία ανεξάρτητα από το τμήμα στο οποίο προβλήθηκε. Στη συνέχεια Το Δικαστήριο προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μουμπάι (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας), της Βιέννης (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Ένωση Κριτικών Fipresci), της Σιγκαπούρης (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας), του Μπούενος Άιρες (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Ένωση Κριτικών Fipresci), αλλά και του ιδιαίτερα εκλεκτικού Φεστιβάλ New Directors/New Films στη Νέα Υόρκη, αποκτώντας διανομή στις αμερικανικές αίθουσες. Συνολικά μέχρι σήμερα η ταινία έχει κατακτήσει περισσότερα από 23 διεθνή Βραβεία κερδίζοντας κοινό και κριτικούς όπου έχει προβληθεί.

Το Δικαστήριο που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Οκτωβρίου 2015, αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ινδίας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ενώ κέρδισε και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Εθνικά Βραβεία Κινηματογράφου της Ινδίας.

Δείτε περισσότερα Galleries Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Η Νένα Μεντή για μια ακόμη χρονιά στο ρόλο που αποδείχτηκε ο απόλυτος ρόλος της καριέρας της.

Με αφετηρία βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία» (εκδόσεις Άγκυρα ) και με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Πέτρου Ζούλια, έφτιαξε έναν σπουδαίο ρόλο, πατώντας σε αναμνήσεις από τη ζωή της μεγάλης στιχουργού. Με τον ίδιο τσαμπουκά που η Παπαγιαννοπούλου στεκόταν απέναντι στη ζωή, στέκεται και η Μεντή στη σκηνή, χωρίς να φοβάται τη μετωπική σύγκρουση με το συναίσθημα.

Στο Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20,Κυψέλη
Τηλ.: 2108673945, 2108610714

Δείτε περισσότερα Galleries Salero

Το Μπαρ Εστιατόριο «Salero» που το όνομα του σημαίνει αλατιέρα ή και γευστικός, στεγάζεται σε μια μονοκατοικία Bauhaus του 1930 που έχει ανακαινιστεί με πολύ φινέτσα και γούστο,υπόσχεται να σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Μαγαζί στην καρδιά των Εξαρχείων που έχει πλέον εδραιωθεί, διατηρώντας τον πήχη ακόμη πολύ ψηλά.

Mην παραλείψετε να δοκιμάσετε μερικά από τα πεντανόστιμα tapas του και το ριμπάι με τα μυρωδικά και το ρύζι ατμού.

Τηλέφωνο: 210 38 13 358

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα