#ouf for #what: Τι βλέπουμε, τι ακούμε και τι θαυμάζουμε αυτή την εβδομάδα

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Νέα σειρά: Berlin Station Κάθε Δευτέρα στις 23.00 απενεργοποιούμε κινητά τηλέφωνα και διακόπτουμε επαφή με τον έξω κόσμο, γιατί στο OTE CINEMA 4HD παίζει το «Berlin Station». Πρόκειται για ένα μοναδικά γυρισμένο κατασκοπικό θρίλερ με απίθανες σκηνές δράσης, συγκλονιστικές ερμηνείες και θεωρίες συνωμοσίας που ξεπερνούν κάθε φαντασία αν
και αποδεικνύονται απόλυτα ρεαλιστικές. Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Bρετανός ηθοποιός Richard Armitage που γνωρίσαμε από τις ταινίες «Hobbit: Η Μάχη των Πέντε Στρατών». Ο 44χρονος Armitage υποδύεται τον Daniel Miller έναν μυστικό πράκτορα που μόλις έφτασε στο σταθμό της CIA στο Βερολίνο. Ο Daniel, όμως έχει αναλάβει μια μυστική αποστολή: Να προσδιορίσει την ταυτότητα ενός διάσημου πληροφοριοδότη κρυμμένου πίσω από την ταυτότητα του «Thomas Shaw». Να πούμε πως το «Berlin Station» είναι το συναρπαστικό μυθιστόρημα του Αμερικανού Olen Steinhauer, ο οποίος έχει γράψει και το «The Tourist», και βασίστηκε στον απόηχο των συνταρακτικών αποκαλύψεων των διάσημων πλέον κατασκόπων Edward Snowden και Julian Assange που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη με τις «διαρροές» στα wikileaks. Δείτε περισσότερα Galleries Μαγειρεύουμε Παραμύθια

Κάθε Κυριακή στην Κοινότητα Τέχνης Πράξης (Γενναίου Κολοκοτρώνη 12, Κουκάκι) οι μικροί μας φίλοι παρακολουθούν και συμμετέχουν σε αφήγηση λαϊκών παραμυθιών. Γνωρίζουν πανέξυπνα ζωάκια με ανθρώπινη λαλιά, τοσοδούληδες ήρωες, μαγικά αντικείμενα και πριγκίπισσες με βασιλόπουλα. Ύστερα, πάντα με αφορμή το παραμύθι, ακολουθούν παιχνίδια γνωριμίας, φαντασίας, συναισθημάτων αλλά και παιχνίδια με ρυθμό και μουσική. Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον ξεχωριστό κόσμο του λαϊκού παραμυθιού αλλά και των παραδοσιακών μελωδιών. Να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από το παραμύθι. Μία ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της φαντασίας.

Έναρξη: 16 Οκτωβρίου (και κάθε Κυριακή έως τον Δεκέμβριο του 2016)

Ώρες: 11:30-12:30 (τμήμα νηπίων)

12:30-13:30 (τμήμα για παιδιά δημοτικού)

Κόστος: Ελεύθερη συνεισφορά

Κρατήσεις : 6976083793, 6976941668

Δείτε περισσότερα Galleries Έκθεση Κατερίνας Χρηστίδη

Στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μπορείτε να δείτε την ατομική έκθεση της Κατερίνας Χρηστίδη με τίτλο Η μέρα που η σκιά του ήταν ίσως σκοτεινότερη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Οκτωβρίου 2016.

Η εικαστικός προσπαθεί να φέρει στην επιφάνεια μία αίσθηση ταλάντευσης και αβεβαιότητας για το πού πραγματικά βρισκόμαστε, μέσα από ένα διάλογο διαφορετικών επιπέδων αναπαράστασης. Οι φόρμες συνδέονται μεταξύ τους με μία ελεγχόμενα απρόβλεπτη ανάπτυξη, αφού η διαδικασία δόμησης του έργου -πρωταρχικής σημασίας για αυτήν- γίνεται με τρόπο συνειρμικό και με διαδοχικές στρώσεις μέχρι να εμφανιστεί η εικόνα. Αυτός ο τρόπος κτισίματος της επιτρέπει την δημιουργία ενός διαύλου μεταξύ συνειδητού και υποσυνείδητου.

Δείτε περισσότερα Galleries Τρεις αδερφές, του Αντόν Τσέχωφ για 2η σεζόν στο Θέατρο Πορεία

Οι Τρεις Αδερφές, το τσεχωφικό έργο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου επανέρχεται στη σκηνή του Πορεία (Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας) από τις 26 Οκτωβρίου.
Οι 15 ηθοποιοί καταθέτουν προσωπικά ρεσιτάλερμηνείας, ενώ τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι βραβευμένες Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά και Λένα Παπαληγούρα.
Ο Αντόν Τσέχοφ έγραψε τις Τρεις αδερφές -ένα έργο για την προσδοκία- το 1901, στο γύρισμα του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του «κωμωδία» και τους χαρακτήρες του «μπουφόνους», καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο.

Δείτε περισσότερα Galleries Julieta του Almodovar

Ο Pedro Almodovar επιστρέφει ξανά και ξανά. Αυτή τη φορά θα πάμε στο σινεμά για να δούμε τη Julieta, μια ώριμη γυναίκα, που ζει στην Μαδρίτη. Λίγο πριν φύγει μαζί με τον αγαπημένο της Lorenzo για την Πορτογαλία, h Julieta συναντά στον δρόμο την Beatriz, μια νεαρή κοπέλα, παιδική φίλη της κόρης της, με την οποία συναντήθηκε πριν από λίγο καιρό. Αυτή η αναφορά, στην κόρη της που καταλαβαίνουμε αμέσως πως έχει πολλά χρόνια να δει, αλλάζει άρδην την Julieta, που χωρίζει απότομα με τον Lorenzo και μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα στο ίδιο κτήριο, που έμενε μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Όλο αυτό λειτουργεί σαν καταλύτης για την συναισθηματική της κατάρρευση και στην συγγραφή μιας μακροσκελούς επιστολής, προς την κόρη της, που λειτουργεί ως μέσο για να μάθουμε το παρελθόν της ηρωίδας.

Απολαυστικές αλμοδοβαρικές καταστάσεις. Σπεύσατε.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα