Οι τραγουδιστές Eric Burdon και Dave Gahan αποκαλύπτουν την ιδιαίτερη σχέση τους με την Ελλάδα

Με αφορμή τις συναυλίες των Animals και Depeche Mode.

Πιστοί στο αποψινό τους ραντεβού με το ελληνικό κοινό, οι Animals και οι Depeche Mode θα εμφανιστούν απόψε στο Half Note Jazz

και στο Terra Vibe Park αντίστοιχα. Τι κοινό όμως μπορεί να έχουν ο Eric Burdon και ο Dave Gahan;

Ο 71χρονος Eric Burdon, τραγουδιστής των Animals- ενός από τα βρετανικά γκρουπ, μαζί με τους Beatles, που τη δεκαετία του ’60 κέρδισαν το αμερικανικό κοινό- φαίνεται να μην έχει χάσει τίποτα από την ενέργεια και τη ζωντάνια που τον χαρακτήριζε εκείνη την εποχή. Η ιδιαίτερη φωνή του τον έκανε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της διεθνούς μουσικής σκηνής, των οποίων η καριέρα διήρκησε στον χρόνο, χωρίς να «σκοντάψει» στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν. Από τα πιο γνωστά κομμάτια που έχει ερμηνεύσει είναι το “The House of the Rising Sun” και “We gotta Get Out of This Place”. Μιλώντας για το νέο άλμπουμ των Animals ‘Til Your River Runs Dry’, ο ροκ τραγουδιστής, του οποίου ο βασικός πυρήνας έμπνευσης είναι η μπλουζ μουσική, αποκάλυψε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου. «Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική για την καριέρα μου. Είμαι ευτυχισμένος από τη ζωή μου και χαρούμενος με την αγάπη του κόσμου και των media. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα.»

Ο Burdon μίλησε και για τη σχέση του με την Ελλάδα, αφού είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα Μαριάννα Προεστού και τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα για τη χώρα μας. «Ονειρεύομαι σε γαλάζιο και λευκό με φόντο τα ελληνικά νησιά.», λέει. «Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της φιλοσοφίας και της δημοκρατίας. Είμαι πεπεισμένος ότι θα επιζήσει από την τωρινή κρίση και θα εκφράζει πάντα παγκόσμιες αλήθειες. Η ελληνική μουσική είναι πάντα στην καρδιά μου. Είναι μουσική που προέρχεται κατευθείαν από την ψυχή.»

Ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα έχει όμως και ο τραγουδιστής των Depeche Mode, Dave Gahan, ο οποίος μετά την περιπέτεια της υγείας του ετοιμάζεται να μαγέψει ξανά το ελληνικό κοινό. Ο Gahan στον τρίτο του γάμο παντρεύτηκε την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Jennifer Sklias, για χάρη της οποίας βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

The post Οι τραγουδιστές Eric Burdon και Dave Gahan αποκαλύπτουν την ιδιαίτερη σχέση τους με την Ελλάδα appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
μαριάννα προεστού
Τυχαία Θέματα