Οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα

Μπαίνουμε σιγά σιγά στην χειμερινή σεζόν καθώς το Φεστιβάλ Αθηνών έριξε αυλαία με τον Rufus Wainwright, οι Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινούν και τα θέατρα ανακοινώνουν το πρόγραμμά τους για τη σεζόν που έρχεται. Δείτε λοιπόν τις προτάσεις μας για όλα όσα συμβαίνουν αυτή την εβδομάδα.

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ
> 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων στο Μουσείο Μπενάκη

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής εγκαινιάζει στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 στο Μουσείο Μπενάκη , την 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων.

Η 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων πραγματοποιείται σε μία από τις κρισιμότερες περιόδους της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.

Ήδη το ερώτημα της αρχιτεκτονικής παραγωγής στην εποχή της οικονομικής, αλλά και κοινωνικής και πολιτιστικής κρίσης, είχε εμφανισθεί στην επιτυχημένη 7η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη (Νοέμβριο 2012 μέχρι Ιανουάριο 2013). Το ερώτημα αφορούσε στο σημερινό αρχιτεκτονικό τοπίο, και στην δυσχερή κατάσταση που ήδη αντιλαμβανόμαστε ότι εισερχόταν η οικοδομική δραστηριότητα συνολικά.

Οι φετινές 214 συμμετοχές είναι πολύ ενθαρρυντικές, μεσούσης της κρίσης, για την σημασία που αποδίδουν οι νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες στον θεσμό της Biennale, ενός σημαντικού βήματος για την προβολή του αρχιτεκτονικού έργου. Υπό την έννοια αυτή η Biennale αποτελεί ένα βαρόμετρο που σημαδεύει στη διάρκεια του χρόνου, όχι απλά νέες παρουσίες με αξιόλογα έργα, αλλά κυρίως την γενικότερη κατεύθυνση και τις τάσεις της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Δείτε περισσότερα Galleries 21ες Νύχτες Πρεμιέρας

Στις 23 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής θα παρουσιαστεί η δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Πάολο Σορεντίνο. η «Νιότη» (Υouth), που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, και ανοίγει το πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της ΑθήναςΝύχτες Πρεμιέρας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα προβολών εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries Still Life του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Το Still Life του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξεκινάει την παγκόσμια περιοδεία του στις 16 Σεπτεμβρίου από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με 10 παραστάσεις — ανοίγοντας ταυτόχρονα τη χειμερινή σεζόν του Θεάτρου.

Το έργο είναι αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης ερευνητικής πορείας του Δημήτρη Παπαϊωάννου με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή απλότητα και τον επαναπροσδιορισμό των πρωταρχικών σκηνικών υλικών, η οποία ξεκίνησε το 2009 με το Πουθενά και συνεχίστηκε με το Μέσα (2011) και την Πρώτη Ύλη (2012).

Κάτω από έναν μεγάλο ουρανό σε μια έρημη σκηνή , ο άνθρωπος-εργάτης σαν άλλος Σίσυφος, αναζητά τη λύτρωση μέσα από τον καθημερινό μόχθο.

Οι ερμηνευτές του έργου ισορροπούν συνθέτοντας φιγούρες και δημιουργώντας οπτικές απάτες, και αναμετριόνται με την βαρύτητα των βασικών υλικών στην προσπάθεια τους να απελευθερωθούν από την ύλη και να ενωθούν με την ελαφρότητα του σύμπαντος.

Μετά τον Πειραιά, το Still Life θα παρουσιαστεί στο Festival d’ Automne στο Παρίσι, όπως και στο Φεστιβάλ Novart στο Μπορντό, στο Dansens Hus στη Στοκχόλμη, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου a Mil στο Σαντιάγκο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Σάο Πάολο (MITsp), στο deSingel International Arts Campus στην Αμβέρσα, στο 13ο Φεστιβάλ Χορού στο Βελιγράδι και στο Festival A dança dança-se com os pés στην Μπράγκα.

Το έργο πρωτοείδαν 13.000 θεατές την άνοιξη του 2014 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, μετά από πρόσκληση του Robert Wilson, παρουσιάστηκε στο Watermill Center Summer Benefit Gala στη Νέα Υόρκη.

Ξαναδουλεμένο, με ανανεωμένο δυναμικό, το Still Life ξεκινάει από τον Πειραιά το νέο του ταξίδι.

Προπώληση: Ταμείο του ΔΘΠ (Ηρώων Πολυτεχνείου 32 και Βασιλέως Γεωργίου), τηλ.: 210 4143 310 – 210 4143 320 TicketServices: Ταμείο Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) ONLINE εισιτήρια: www.ticketservices.gr Τηλεφωνική αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 7234567

Δείτε περισσότερα Galleries Πεινασμένες Καρδιές

Η Odeon παρουσιάζει τους κινηματογράφους από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 την ταινία «Πεινασμένες Καρδιές» (Hungry Hearts), με τους Άνταμ Ντράιβερ και Άλμπα Ρορβάκερ.

Διπλά βραβευμένη στο Φεστιβάλ της Βενετίας για τις εκπληκτικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών της, Άνταμ Ντράιβερ και Άλμπα Ρορβάκερ, η ταινία «Πεινασμένες Καρδιές» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν θα μπορείτε να ξεχάσετε.

Ο Τζουντ είναι Αμερικανός, η Μίνα Ιταλίδα. Συναντώνται τυχαία στη Νέα Υόρκη και ζουν μία θυελλώδη ερωτική ιστορία, που κορυφώνεται με την απρόοπτη εγκυμοσύνη της Μίνα και τον γάμο τους.

Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, ένα έντονο μητρικό ένστικτο κάνει την Μίνα να πιστεύει ότι κουβαλά ένα «ξεχωριστό» παιδί. Για να σεβαστεί τη φύση, το προστατεύει εμμονικά από τις «μολύνσεις» του έξω κόσμου και της δυτικής ιατρικής, και παλεύει να διατηρήσει την απόλυτη αγνότητά του, όπως εκείνη την αντιλαμβάνεται.

Από αγάπη για την Μίνα, ο Τζουντ ακολουθεί τις οδηγίες της, αλλά κάποια στιγμή μία επίμονη μάχη υποψιών και κατηγοριών ξεκινά ανάμεσα σε εκείνον και τη Μίνα, και οδηγεί σε μία εκρηκτική σύγκρουση.

Δείτε περισσότερα Galleries Jo Nesbo στο Μέγαρο Μουσικής

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 8 μ.μ.
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – αίθουσα «Χρ. Λαμπράκης»
(Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη)

Ο συγγραφέας-φαινόμενο συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο για τα βιβλία του και τον διάσημο επιθεωρητή του Χάρι Χόλε.
Θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρέσβης της Νορβηγίας Jørn Gjelstad.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου
Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει την ίδια μέρα από τις 6:30 το απόγευμα.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Για τους κατοίκους της επαρχίας που δεν μπορούν να ταξιδέψουν
η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου.
Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή
μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Δείτε περισσότερα Galleries ROADTRIP 3, μια on the road παράσταση

Νέοι ανατρεπτικοί χαρακτήρες έρχονται να συναρπάσουν τους λάτρεις του τυχαίου και του αναπάντεχου στη ζωή, στην πρώτη παράσταση on the road στην Ελλάδα.

Ποιον κρύβει η εντυπωσιακή ξανθιά στο πορτ-μπαγκάζ; Τι σχέση έχει με τον Dexter, τον Hitchcock και το CSI; Πόση χαρά και πόση θλίψη κρύβεται στη ρακή του Απεραθίτη; Η Λεονώρα θα συναντήσει, άραγε, τον Τζόνι στη συγκέντρωση των αποφοίτων; Σε ποιον ανήκουν τα 2.125 γραμμάρια τέφρας που κρατάει ο Χάρης στα χέρια του και γιατί τα παπούτσια του είναι ένα νούμερο μικρότερα; Ποιο είναι το τζίντζερ κοινό τους; Κι εν πάση περιπτώσει, τι δουλειά έχουν οι σκαντζόχοιροι σ’ αυτήν την ιστορία;

Μέσα σε τέσσερα αυτοκίνητα εν κινήσει, ηθοποιοί- οδηγοί και θεατές- συνεπιβάτες γίνονται “ένα”, συμπληρώνοντας το “κάδρο” μιας ζωής, που κανείς τους δεν έχει φανταστεί. Μια παράσταση-εμπειρία για όσους δε θέλουν να μένουν θεατές!

Μετά το ROADTRIP 3 μην εκπλαγείτε, αν μπείτε στο δικό σας αυτοκίνητο
και είστε άλλος άνθρωπος!

Αθήνα Κινητήρας Studio Artistic Residency Centre,
Ερεχθείου 22, 117 42, Κουκάκι (Μετρό: Συγγρού-Φιξ/έξοδος Δράκου)
22 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2015

Θεσσαλονίκη Δημαρχείο, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 1, 54640 8 έως 11 Οκτωβρίου 2015

Βόλος 14 έως 17 Οκτωβρίου 2015

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21.00 & 22.30
Διάρκεια παράστασης: 70’
Τιμή εισιτήριου: 12 €
Οι επιβάτες – θεατές κάθε παράστασης είναι μόλις 15.
Απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση: 6949679113

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
εβδομαδα, rufus wainwright, νυχτες πρεμιερας, αθηνα, biennale, life, θεατρο, πειραιας, festival, καλοκαιρι, wilson, summer, νέα, τηλ, online, εισιτήρια, odeon, μετάφραση, road, ελλαδα, dexter, csi, θλίψη, studio, μετρο, θεσσαλονικη, βολος, βιβλια, Γόνδολες της Βενετίας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, φεστιβαλ κινηματογραφου, μετάφραση, θλίψη, αυτοκινητα, αυλαια, δουλεια, εγκυμοσυνη, ηθοποιοι, θριλερ, μουσειο μπενακη, προγραμμα, υλη, φεστιβαλ αθηνων, ωρα, odeon, αγαπη, αγορα, αμβερσα, ανοιξη, ανθρωπος, απλα, βελιγραδι, γεωργιου, γινονται, δειτε, δυναμικο, αιθουσα, υπαρχει, εισιτήρια, εννοια, εργα, ενστικτο, εποχη, ερχεται, ερχονται, ζωη, ζωης, ιδια, θεατρα, λεωφορος, λυτρωση, μεγαρο μουσικης, μηνες, μπενακη, μπορειτε, νεα υορκη, παιδι, παπουτσια, παρισι, πεμπτη, βαρομετρο, σαο παολο, σαο, σεζον, συγκεντρωση, σισυφος, στεγη γραμματων και τεχνων, τζιντζερ, τηλ, συγγρου, φεστιβαλ, φυση, χαρα, summer, biennale, class, dexter, road, ερωτησεις, festival, καρδιες, life, οδηγοι, πληροφοριες, rufus wainwright, studio, σκηνη, single, ταξιδι, online, wilson, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα