Οι γονείς απ’έξω

17:15 2/7/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Κρατήστε τους γονείς μακριά από τη σχέση σας.

Σίγουρα οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και πάνω από όλα νοιάζονται για εκείνα. Θέλουν να είναι ευτυχισμένα και να περνάνε καλά στη ζωή τους. Πολλές φορές όμως το συναίσθημα του εγωισμού είναι αρκετά έντονο. Αυτό συμβαίνει κυρίως μεταξύ των γυναικών –σχέση νύφης, πεθεράς- παρά με τους άντρες.

Αν το καλοσκεφτείτε είναι ουσιαστικά δύο γυναίκες που διεκδικούν τον ίδιο άντρα για διαφορετικό λόγο. Για κάθε γονιό είναι δύσκολο να αποχωριστεί το παιδί του. Όταν λοιπόν ένας άντρας μένει με τους γονείς του και ξαφνικά γνωρίζει

μία κοπέλα, ενθουσιάζεται και κολλάει μαζί της, αυτό κάνει πολλές μητέρες να αγχώνονται. Το ίδιο ισχύει και για το αντίθετο φύλο φυσικά. Από εκεί που είχαν το παιδί τους δίπλα τους, συζητούσαν και μοιραζόντουσαν πολλές στιγμές μαζί ξαφνικά βλέπουν ότι το συναντάνε ελάχιστες ώρες, δεν έχουν και τόσα να πούνε μεταξύ τους και προτιμούν να περάσουν το χρόνο τους με τη σύντροφο παρά με τη μητέρα.

Σε αυτή τη φάση λοιπόν είναι που ο άντρας ή η γυναίκα πρέπει να πάρει θέση. Πρέπει να ξεκαθαρίσει στο γονέα ότι η φυσική εξέλιξη της ζωής είναι να μοιράζεται χρόνο και στιγμές με το σύντροφο και όχι με εκείνους. Το κάθε παιδί πρέπει να δώσει στο γονιό του να καταλάβει ότι δεν αντικαθιστάται κανείς απλά προσθέτονται νέα πρόσωπα στη ζωή που πιθανότατα θα υπάρχουν για τα υπόλοιπα χρόνια. Είναι ένα λεπτό ζήτημα και θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση τόσο από τον γονιό όσο όμως και από το παιδί.

Σε κάθε περίπτωση οι γονείς δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις των παιδιών τους και να τα αφήνουν να κάνουν τις επιλογές τους όσο λάθος και αν είναι αυτές. Φυσικά μιλάμε για ηλικίες ώριμων ανθρώπων και όχι μικρών παιδιών, στην εφηβεία. Ο κάθε ενήλικας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είναι η διαδικασία της μάθησης αυτή και είναι άδικο οι γονείς να εμποδίζουν τα παιδιά τους να την βιώσουν.

Κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

The post Οι γονείς απ’έξω appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα