Οι 9 διασημότεροι interior designers στον κόσμο

09:45 3/5/2015 - Πηγή: Jenny.gr

H αισθητική τους είναι μοναδική, το ίδιο και ο τρόπος που εκφράζονται μέσω του design. Δείτε τους 9 διασημότερους σχεδιαστές του κόσμου, οι οποίοι όχι μόνο τόλμησαν το διαφορετικό αλλά δημιούργησαν νέες καινοτόμες τάσεις, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα.

1 ΑΠΟ 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Ο Philippe Starck είναι από τους πιο αναγνωρισμένους βιομηχανικούς σχεδιαστές του 21ού αιώνα. Τα προϊόντα του είναι συχνά στυλιζαρισμένα, αεροδυναμικά με οργανική όψη, ενώ αποτελούνται από έναν απίθανο συνδυασμό υλικών όπως γυαλί με πέτρα,

πλαστικό με αλουμίνιο και εργοστασιακό βελούδο με χρώμιο. Ανάμεσα στα έργα του περιλαμβάνεται η συνεργασία του με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Mitterrand, o σχεδιασμός του Eurostat και πολυτελών ξενοδοχείων αλλά και ανατρεπτικές εκδοχές αντικείμενων οικιακής χρήσης όπως ο λεμονοστύφτης JUICY SALIF για την Alessi

Δείτε περισσότερα Galleries

Ο Federico Delrosso είναι κατά βάση αρχιτέκτονας όμως έχει ασχοληθεί εις βάθος με το design. Σχεδιάζει ανοιχτούς χώρους με minimal αισθητική που ωστόσο προφυλάσσουν την ιδιωτικότητα. Έχει κερδίσει αρκετές διακρίσεις στο χώρο, ενώ έχει εργαστεί πάνω σε πολλά και διαφορετικά projects.

Δείτε περισσότερα Galleries

O Martin Brudnizki ανήκει στη νέα γενιά σχεδιαστών, που απορροφούνται στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Σχεδιάζει πάντα με minimal στιλ στο οποίο χαρίζει δόσεις πολυτέλειας. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κορυφαίας ποιότητας, ενώ χειρίζεται μοναδικά τις λεπτομέρειες.

Δείτε περισσότερα Galleries

Ο Miles Redd ανήκει στην κατηγορία των αντισυμβατικών σχεδιαστών. Δημιουργεί μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις, ενώ διαμορφώνει χώρους σύμφωνα με τις προσωπικότητες των ιδιοκτητών. Γι’ αυτό και μπλέκει αντίκες με μοντέρνα στοιχεία και επιλέγει διαφορετικά χρώματα σε κάθε χώρο ξεχωριστά.

Δείτε περισσότερα Galleries

Η Patricia Urquiola είναι Ισπανίδα σχεδιάστρια και αρχιτέκτων, με έργα που χαρακτηρίζονται από προσωπικότητα και μοναδικότητα. Επικεντρώνεται στην αυστηρότητα το συναίσθημα και την καινοτομία συνδυάζοντας τα με την παράδοση. Στο ιστορικό της μετράει υπέροχες συνεργασίες με την BMW, Louis Vuitton και πολλά ακόμα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Δείτε περισσότερα Galleries

Ο Karim Rashid είναι ακόμη ένα δυνατό χαρτί στον κόσμο του design. Πριν επικεντρωθεί στο βιομηχανικό σχεδιασμό είχε ασχοληθεί με τη μόδα, τη συγγραφή και τη μουσική. Η φιλοσοφία του κινείται μεταξύ της πρωτοτυπίας, του μινιμαλισμού και των αισθήσεων. Στις μόνιμες συλλογές του περιλαμβάνονται πάνω από 70 αντικείμενα ενώ σχέδια του έχουν εμφανιστεί στα MTV, Friends και πολλές ακόμα τηλεοπτικές εκπομπές.

Δείτε περισσότερα Galleries

Ο Robert Bailey χρησιμοποιεί το design για να συνδυάσει την άνεση με το στιλ και τη λειτουργικότητα με την πολυτέλεια. Το στιλ του τείνει προς τον μινιμαλισμό, ενώ χρησιμοποιεί συχνά μοντέρνα έπιπλα.

Δείτε περισσότερα Galleries

Ο Michael S. Smith είναι υπεύθυνος για την εικόνα που έχει το interior design του Λευκού Οίκου από το 2008, με αντιπροσωπευτικούς χώρους του αμερικανικού στιλ διακόσμησης και αισθητικής. Η διαχρονικότητα του αποτελέσματος είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της δουλειάς του.

Δείτε περισσότερα Galleries

Ο Thierry W. Despont είναι από τους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές της παλιάς σχολής. Έχει δουλέψει στη συντήρηση του «αγάλματος της ελευθερίας», καταγράφοντας αμέτρητα project στα μεγαλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: design, δεδομένα, διασημότεροι, καινοτόμες, τάσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα