Ο προσωπικός χρόνος μιας μαμάς

15:25 1/6/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Πόσα πράγματα κάνει καθημερινά μια μητέρα;

Ο ρόλος της μητέρας είναι πολύ επιβαρυμένος, καθώς δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτό. Μια εργαζόμενη μητέρα έχει καθημερινά να αντιμετωπίσει χιλιάδες πράγματα. Ενδεικτικά μερικές καθημερινές υποχρεώσεις, να ετοιμάσει τα παιδιά για το σχολείο, να πάει στη δουλειά της, να ψωνίσει τα πράγματα που χρειάζονται στο σπίτι, να φροντίσει για την καθαριότητα του σπιτιού, να είναι καλή σύντροφος και πόσα ακόμα καθημερινά πράγματα. Είναι απόλυτα λογικό κάποια στιγμή να θέλετε να φωνάξετε «Σταματήστε όλοι» ή «Εγώ, υπάρχω; ζώ;». Είναι φυσιολογικό όλο αυτό το άγχος

και η πίεση κάποια στιγμή να εκδηλωθεί και συνήθως ο τρόπος που γίνεται είναι έντονος. Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για τον εαυτό τους. Κατά την διάρκεια του προσωπικού χρόνου, έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε, να αποφορτιστείτε από την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας ή να σκεφτείτε αυτά που σας απασχολούν με μια διαφορετική ματιά. Σε μια οικογένεια ο χρόνος είναι περιορισμένος ακόμα και για την διεκπεραίωση των βασικών αναγκών ωστόσο είναι πολύ σημαντικός τόσο για εσάς όσο και για την ισορροπία της οικογένειας. Μπορεί να ακούγεται πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο πολύ. Κάντε ένα μικρό πείραμα για να δείτε πόσο ανάγκη το έχετε. Κλείστε τα μάτια σας και σκεφτείτε τον εαυτό σας κάπου μακριά, εκεί που δεν θα φτάνει το επίμονο «Μαμά, μαμά να σου πω» ή δεν θα μπορείτε να δείτε την λεκάνη με τα ασιδέρωτα ρούχα ή οι φωνές του αφεντικού σας. Αν ανοίγοντας τα μάτια νιώθετε ανακούφιση και ηρεμία σκεφτείτε πόσο ανάγκη το έχετε στην πραγματικότητα.

Μερικές συμβουλές για να διεκδικήσετε τον προσωπικό σας χρόνο:

•Εξηγείστε στην οικογένεια σας πόσο ανάγκη έχετε για προσωπικό χρόνο αλλά πόσο σημαντικό είναι και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

•Συνεννοηθείτε με τον σύντροφο σας πως μπορείτε να οργανώσετε τις υποχρεώσεις της οικογένειας έτσι ώστε να εξασφαλίσετε και για τους δύο σας προσωπικό χρόνο.

•Είστε ελεύθεροι να γεμίσετε τον χρόνο σας όπως σας αρέσει. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, πηγαίνετε γυμναστήριο ή περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Ο στόχος σας είναι να χαλαρώσετε και να αποφορτιστείτε από αρνητικές σκέψεις, άγχος και πίεση.

•Μην πέσετε στην παγίδα να νιώσετε ενοχές για το χρόνο αυτό.

•Σκεφτείτε πως όταν δεν είστε καλά ψυχολογικά αυτό φαίνεται στα παιδιά σας, στον σύντροφό σας και στους ανθρώπους γύρω σας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στις σχέσεις σας. Αποφύγετε, λοιπόν, τις εντάσεις και τις παρεξηγήσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα παίρνοντας ρεπό μέσα στην εβδομάδα.

The post Ο προσωπικός χρόνος μιας μαμάς appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα