Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα

15:37 4/2/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Γνωρίστε ποιο είναι το πρόσωπο αυτό.

Όχι δεν είναι κανένα πλάσμα επιστημονικής φαντασίας, ούτε πρωταγωνιστής σε ταινία, ούτε μεταφορικός τίτλος ενός μυθιστορήματος. Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα στην απλή ζωή, στην καθημερινότητα, λέγεται γυναίκα. Γυναίκα που σημαίνει μάνα, που σημαίνει εργαζόμενη, σύζυγος, φίλη, κόρη, αδερφή, νοικοκυρά. Όλες αυτές οι ιδιότητες, οι τόσο απαιτητικές, ξεχωριστές και μοναδικές, συνοψίζονται μέσα σε ένα

όρο γεμάτο νόημα. Το ερώτημα όμως είναι: πού στ’ αλήθεια πρέπει πραγματικά να είμαστε καλές; Πού να συγκεντρώσουμε τη δύναμή μας; Η απάντηση είναι: μπορούμε σε όλα, αλλά θέλουμε;

Μπορεί να υπάρχει ισορροπία; Μπορούμε να τα κάνουμε όλα καλά; Η απάντηση είναι πως ναι. Η κάθε γυναίκα μπορεί να τα κάνει όλα καλά, χωρίς όμως αυτό να προϋποθέτει πως πάντα, για μια ζωή, όλοι οι ρόλοι θα αποδίδουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Το κλειδί στην επιτυχία της ισορροπημένης συνύπαρξης όλων αυτών των προσώπων είναι στην αποδοχή τους. Πρέπει να αποδεχτούμε όλα αυτά τα σημαντικά λειτουργήματα με τα οποία μας προίκισε η φύση, αλλά και το δεδομένο πως κάποιες στιγμές κάποιο κομμάτι ή κομμάτια μας θα πάνε λίγο πίσω.

Σ’ αυτό το σημείο υπάρχει πάντα μία παγίδα. Η παγίδα της εστίασης στο ρόλο που δεν πάει και τόσο καλά, με αποτέλεσμα όλη η ενέργεια και η δύναμή μας να χάνεται στο αρνητικό αυτό συναίσθημα της αποτυχίας. Τελική κατάληξη; Όλοι οι υπόλοιποι ρόλοι χάνουν επίσης την ενέργειά μας, κι έτσι καταλήγουμε στην ιδέα ότι τίποτα δεν πάει καλά και όλα τα κάνουμε λάθος. Βιώνουμε άγχος, στεναχώρια, ακόμα και κατάθλιψη από όλα αυτά που αν καλοσκεφτούμε προκαλέσαμε εμείς.

Ας πάμε λίγο πίσω, κάπου εκεί που το ένα πρόσωπο δεν έχει άριστες επιδόσεις. Αν σε αυτό το σημείο καταφέρουμε να φύγουμε από αυτή την υποτιθέμενη αποτυχία και προσηλωθούμε στα υπόλοιπα πρόσωπά μας, αυτά που πάνε καλά, τότε αυτόματα θα συγχωρέσουμε τον εαυτό μας για μια κακή επίδοση, θα τον δικαιολογήσουμε και θα του δώσουμε δύναμη να βελτιωθεί και να τα καταφέρει. Θα βάλουμε τα δυνατά μας σημεία να λειτουργήσουν ως πρότυπα για επιτυχία και όχι να παρασυρθούν και αυτά από ένα πρότυπο αποτυχίας. Θα σπάσουμε το φαύλο κύκλο και θα νιώσουμε την πολυπόθητη αυτοπεποίθηση και επιτυχία. Γιατί μπορούμε..

Ευχαριστούμε την Ψυχολόγο Κουρτίδου Μαρία,
[email protected]

The post Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα