«Νερό | Water»

16:22 6/8/2014 - Πηγή: Jenny.gr

Μία ενδιαφέρουσα έκθεση πραγματοποιείται στην Πάτμο τις μέρες αυτές και θα διαρκέσει ως 24 Αυγούστου, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα.

Το βασικό στοιχείο της έκθεσης είναι το νερό. H Πάτμος είναι ένα νησί που η μοίρα του είναι βαθιά δεμένη με τη δύναμη, τη φύση αλλά και την έλλειψη του νερού. Το θέμα του νερού περιλαμβάνει ταυτόχρονα το θαλάσσιο και το γλυκό νερό: η έκθεση θα επικεντρώνεται στον ρόλο του υδάτινου στοιχείου στη ζωή του νησιού αλλά και στην εικονογραφία του νερού γενικότερα μέσα από τα έργα περίπου 25 ζωγράφων και

15 φωτογράφων Ελλήνων και ξένων που αγαπούν την Πάτμο είτε ως κάτοικοι είτε ως επισκέπτες. Τα έργα θα είναι προς πώληση και τα έσοδα θα κατανεμηθούν ανάμεσα στους καλλιτέχνες και στην ομάδα των Εθελοντών Δυτών της Πάτμου οι οποίοι καθαρίζουν αφιλοκερδώς τον βυθό της θάλασσας καθώς και τις ακτές της Πάτμου και των γύρω νησιών από τεράστιο όγκο απορριμμάτων.

Επισκέφτηκα, μου άρεσε και θέλησα να μοιραστώ κάτι μαζί σας μέσω του Instagram. Εκτός, απ΄τους πίνακες ζωγραφικής και τις φωτογραφίες, πραγματοποιούνται κι άλλα δρώμενα κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Μουσικές βραδιές, παραδοσιακά τραγούδια για το νερό-αφηγήσεις παραμυθιών εικαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα κ.ά. Όσοι βρίσκονται στο νησί θα ήταν ωραίο να επισκεφτούν την έκθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα