Μία ξεχωριστή πρόταση για θέατρο του μεγάλου συγγραφέα Athol Fugard

Η παράσταση λέγεται «Χαίρετε κι Αντίο».

Ο Athol Fugard είναι Νοτιοαφρικανός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, Άγγλο-Ιρλανδό-Ολλανδικής καταγωγής. Σπούδασε φιλοσοφία και κοινωνική ανθρωπολογία στο πανεπιστήμιο τού Κέιπ Τάουν. Άλλα έργα του είναι τα εξής: The Blood Knot, Boesman and Lena, Sizwe Bansi is Dead, The Island, Master

Harold… and the Boys, The Road to Mecca, κ.α. Έχει τιμηθεί με βραβεία όπως Obie, Tony, New York Drama Critics’ Circle, Evening Standard, Drama Desk, Lucille Lortel.
Η κινηματογραφική μεταφορά τού μυθιστορήματος του Tsotsi τιμήθηκε με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Το περιοδικό Time τον έχει αποκαλέσει «τον μεγαλύτερο εν ενεργεία θεατρικό συγγραφέα τού αγγλόφωνου κόσμου».
Το έργο εξελίσσεται τη χρονιά του 1965, στο Port Elizabeth της Νότιας Αφρικής. Τα αδέλφια Έστερ και Τζόνι είναι φτωχοί λευκοί Νοτιοαφρικανοί. Είναι απόγονοι και θύματα οικονομικών αλλαγών, που οδήγησαν πολλές οικογένειες λευκών μεταναστών της εργατικής τάξης της γενιάς τού πατέρα τους στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση. Συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια όταν η Έστερ επιστρέφει στο πατρικό τους για να διεκδικήσει το μερίδιο της από την αποζημίωση για το εργατικό ατύχημα που άφησε παράλυτο τον πατέρα τους. Μέσα από τις «διαπραγματεύσεις» θα έρθουν αντιμέτωποι με φόβους και αναμνήσεις που θα πρέπει να αποδεχτούν για να μπορέσουν να αναλάβουν την ευθύνη της ύπαρξης τους και να προχωρήσουν.

Ερμηνεύουν οι Σοφιάννα Θεοφάνους, Μιλτιάδης Φιορέντζης
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Αλέξης Ρίγλης

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10 ευρώ
Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ – Έναρξη : Δευτέρα 8 Απριλίου
104-Κεντρική Σκηνή τηλ. κρατήσεων 2103455020
www.104.gr

The post Μία ξεχωριστή πρόταση για θέατρο του μεγάλου συγγραφέα Athol Fugard appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα