Μια επίσκεψη στο Πλανητάριο

Τα περισσότερα πράγματα τα ανακαλύπτεις ξανά ή τα επαναπροσδιορίζεις μέσα από τα μάτια των παιδιών σου και πάλι. Κάθε νέα τους ανακάλυψη ή γνώση, έρχεται να συμπληρώσει και τα δικά σου «κουτάκια» και να τα πασπαλίσει με τον ενθουσιασμό της καινούργιας πληροφορίας.

Μια βόλτα στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, ήταν αρκετή για ένα φοβερό Σάββατο με το γιο μου. Η προβολή που είδαμε ήταν το «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα». Επί της ουσίας πρόκειται για μια ψηφιακή παράσταση που ξεναγεί μικρούς και

μεγάλους σε ορισμένους από τους πιο ακραίους πλανήτες και δορυφόρους του Ηλιακού μας Συστήματος. Πήγαμε από την καυτή Αφροδίτη ως τον παγωμένο Πλούτωνα και από τις θάλασσες μεθανίου του Τιτάνα έως τα πέρατα της βαρυτικής «κυριαρχίας» του Ήλιου.

Ο θόλος ήταν τόσο επιβλητικός που μας είχε εντελώς μαγνητίσει, σαν να είχαμε διακτινιστεί στο σύμπαν. Δεν ήταν μόνο ο ήχος και οι εικόνες αλλά και η αίσθηση ενός σύμπαντος που σε καταπίνει. Βγαίνοντας ο μικρός ήταν κατενθουσιασμένος. Βέβαια, κοιτώντας γύρω μου, κατάλαβα πως και οι μεγάλοι είμασταν εξίσουν εντυπωσιασμένοι.

Η στάση μας στο πωλητήριο ήταν απαραίτητη. Εκεί ο γιος μου συνέχισε τις ανακαλύψεις του γιατί το «έργο» θα είχε απαραίτητη συνέχεια στο σπίτι. Το νέο του απόκτημα ήταν ένα 3D ηλιακό σύστημα και δύο βιβλία ανάλογου περιεχομένου. Πλέον στο ταβάνι του δωματίου του κρέμονται όλοι οι πλανήτες και μπόλικα αστέρια και κάθε μέρα όλο και κάτι περισσότερο έρχεται να μου μάθει.

Η βόλτα στο Πλανητάριο είναι από τις καλύτερες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας στην πόλη. Το Ίδρυμα έχει κάνει μια πολύ καλή και πιστή δουλειά που εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο τόσο σε επίπεδο οικογενειακής επίσκεψης όσο και σχολικής. Οργανώστε μια βόλτα και δεν θα το μετανιώσετε, θα χορτάσετε το σύμπαν!

Keywords
Τυχαία Θέματα