Κέρδισε το βραβείο Έλιοτ επειδή την… εγκατέλειψε ο σύζυγός της!

Και έτσι η Σάρον Ολντς έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο.

Όταν ο σύζυγος της, την εγκατέλειπε για την αγκαλιά μας άλλης γυναίκας, πριν από 15 χρόνια, η Σάρον Ολντς, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως αυτό το γεγονός θα της χάριζε το βραβείο Τ.Σ. Έλιοτ! Μάλιστα, είναι η πρώτη Αμερικανίδα που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, για τα ποιήματα που δημιούργησε εκείνη τη δύσκολη -συναισθηματικά-

περίοδο της ζωής της.

Η ταλαντούχα γυναίκα, άρχισε να γράφει ποιήματα, στα 55 της χρόνια, ώστε να μπορέσει να βρει μια διέξοδο από τον πόνο της εγκατάλειψης. Μέσα σε αυτά, περιέγραφε για όλη τη διαδικασία του χωρισμού που βίωσε και περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια τη δυσκολία των γεγονότων. Όμως, λίγο καιρό μετά, έγραψε και για την ψυχολογική δύναμη που της έδωσε η νεοαποκτηθείσα ελευθερία της.

Η 70χρονη Ολντς, που είναι και μητέρα δύο παιδιών, τους είχε υποσχεθεί πως δεν θα δημοσιοποιούσε κανένα κομμάτι από την ποιητική της συλλογή, παρά μόνο με το πέρασμα δέκα χρόνων από το διαζύγιο της. Έτσι, μπορεί να άργησαν να έρθουν στα χέρια του κοινού τα ποιήματά της, αλλά γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Διαβάστε παρακάτω εδώ.

The post Κέρδισε το βραβείο Έλιοτ επειδή την… εγκατέλειψε ο σύζυγός της! appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα