Κανελόνια με σπανάκι

Νόστιμα κανελόνια με σπανάκι και διάφορα τυριά.

Υλικά (για 4-6 άτομα):

500 γρ. κανελόνια300 γρ. σπανάκι2 κ.σ. ελαιόλαδο600 γρ. μαλακιά μυζήθρα250 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο200 γρ. έμενταλ, τριμμένο2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο200 ml κρέμα γάλακτος100 γρ. γκούντα, τριμμένο2 αυγά1 κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά (μαϊντανό, κόλιαντρο και βασιλικό), ψιλοκομμένααλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Πλένετε και ζεματίζετε το σπανάκι για λίγα λεπτά σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Στη συνέχεια βάζετε το λάδι να κάψει σε τηγάνι και σοτάρετε το σπανάκι, ανακατεύοντας συνεχώς 3-4′.

Το αφήνετε να κρυώσει καλά και του προσθέτετε τα ανάμεικτα αρωματικά. Αναμειγνύετε σε μπολ τη μυζήθρα λιωμένη με το πιρούνι, το έμενταλ, το σπανάκι και το ζαμπόν. Χτυπάτε τα αυγά με αλατοπίπερο και το μαϊντανό και τα προσθέτετε στο μείγμα με τα τυριά και το σπανάκι, ανακατεύοντας πολύ καλά. Γεμίζετε με αυτό το μείγμα τα κανελόνια. Απλώνετε λίγη κρέμα γάλακτος σε πυρίμαχο ταψί και τοποθετείτε πάνω στη σάλτσα τα γεμισμένα κανελόνια. Περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το τυρί γκούντα. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180°C για 40′. Σερβίρετε τα κανελόνια ζεστά.

Καλή όρεξη!

The post Κανελόνια με σπανάκι appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα