Η “κατάρα της τέλειας μαμάς”

22:11 8/4/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Η ημέρα κάθε μητέρας αποτελείται από πολλές μικρές καταστροφές. Σκεφτείτε το λίγο. Ξεκινάτε την ημέρα τα παιδιά σας λερώνουν την ώρα ακριβώς που είσαστε έτοιμη για τη δουλειά, στην καλύτερη περίπτωση λερώνονται και πρέπει να τα αλλάξεις όταν το σχολικό είναι έξω από την πόρτα.

Πόσες φορές δεν έχετε αισθανθεί ότι είστε μια σκέτη αποτυχία; Χάνετε τον έλεγχο όταν δεν υπάρχει λόγος, δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε το φαγητό που σας έχουν ζητήσει τα παιδιά σας, έχετε νεύρα, δεν έχετε όρεξη να παίξετε με τα παιδιά, και ο κατάλογος ατελείωτος! Η μητρότητα είναι μια μεγάλη πρόκληση για κάθε γυναίκα.

Και αυτό γιατί η σύγχρονη μητέρα προσπαθεί να κρατήσει “πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη”, προσπαθούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί και όλα θέλουμε να είναι στην εντέλεια. H μητρότητα, όμως, σε ανταμείβει με τρόπους που ποτέ δεν φανταζόσουν ότι υπάρχουν.

Πως θα καταφέρουμε, λοιπόν, να σπάσουμε την “κατάρα της τέλειας μαμάς”;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αποδεχτούμε ότι η ζωή της μητέρας είναι χαώδης – ειδικά εάν δουλεύεις! Πάρτο απόφαση ότι μέσα στην ημέρα οι ώρες δεν σε φτάνουν οπότε καιρός να θέσεις τις προτεραιότητες σου.

Επίσης μην αφήνετε τα συναισθήματα σας να σας πνίξουν. Η αντιμετώπιση των πραγμάτων κάνει τη διαφορά. Να είστε αισιόδοξη. Μην βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο, αλλά μισογεμάτο. Όταν η μέρα ξεκινάει άσχημα μην λέτε “η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται”, αλλά προτιμήστε να σκέφτεστε ότι ό,τι ήταν να γίνει έγινε και τα πράγματα θα φτιάξουν.

3 στρατηγικές για να ζήσετε εσείς καλά:

Αποδέξου ότι δεν μπορείς να κοντρολάρεις τα πάντα, αλλά μπορείς να ελέγξεις τη διάθεση σου. Εάν μετατρέψεις τις αρνητικές σε θετικές σκέψεις τα πράγματα θα μοιάζουν καλύτερα.Εξασκήσου στην αναβάθμιση της αυτοπεποίθησης σου. Να λες στον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις, ότι μπορείς να το κάνεις, ότι μπορείς να επιβιώσεις, ότι μπορείς να ηρεμήσεις.Τα μικρά καθημερινά, όπως οι δουλειές στο σπίτι, δεν χρειάζεται να είναι αγγαρεία. Μια έρευνα του Harvard και της ψυχολόγου Helen Langer με καμαριέρες σε ξενοδοχείο έδειξε ότι όταν τους παρουσίασαν τη δουλειά τους ως μια ευκαιρία για να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Σε τέσσερις εβδομάδες είχαν χάσει βάρος και ήταν πιο γυμνασμένες! Η καθημερινή τους ρουτίνα δεν άλλαξε. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο τρόπος που την αντιμετωπίζουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα