Η Αλεξία Πενθερουδάκη στο Jenny.gr

Η κόρη του Μάνου Πενθερουδάκη, Αλεξία, δίνει νέα πνοή στο κοσμηματοπωλείο Pentheroudakis μένοντας πιστή πάντα στις αρχές που το δημιούργησαν.

Ταλαντούχα, χαρισματική με ιδιαίτερη ευγένεια και με μία χαμηλών τόνων προσωπικότητα που ξέρει όμως να ξεχωρίζει με το πολυδιάστατο ταλέντο της στο χώρο του κοσμήματος. Η Αλεξία Πενθερουδάκη αγαπάει την καλαισθησία και το όμορφο σχέδιο κι αυτό την έκανε να ασχοληθεί με την οικογενειακή

της επιχείρηση, όχι μόνο ως προς το εμπορικό κομμάτι αλλά και το σχεδιαστικό. Η εμπειρία των σπουδών της στη Νέα Υόρκη της έδωσε καινούριους ορίζοντες, νέες ιδέες και έναν νέο τρόπο σκέψης τον οποίο έφερε μαζί της γυρνώντας στην Ελλάδα γεμάτη όρεξη για δημιουργία και καινούρια πράγματα. Ένα γούρι που σχεδίασε πριν από τέσσερα χρόνια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει το σχεδιασμό κοσμημάτων, τον οποίο όμως προσπαθεί συνεχώς να εξελίσσει μέσα από τις ανάγκες των πελατών. Αγαπάει τα δαχτυλίδια τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στο στιλ της ενώ θεωρεί ότι οι Ελληνίδες ψάχνονται πολύ όσον αφορά το κόσμημα.

Με σπουδές στο Business Μanagement και Fashion Marketing & Design, πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την οικογενειακή σας επιχείρηση; Ήταν ένα πάθος που είχατε για το κόσμημα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα κάποιο πάθος συγκεκριμένα για το κόσμημα! Μου άρεσε πάντα η καλαισθησία και το όμορφο σχέδιο που μπορεί να ξεχωρίζει σ’ ένα ένδυμα, ένα κόσμημα ή σε οποιοδήποτε αντικείμενο.

Οι σπουδές σας στην Αγγλία και στη Νέα Υόρκη και τα χρόνια που ήσασταν εκεί, πώς συνέβαλαν στην προσωπικότητά και στον τρόπο σκέψης σας; Ποιο είναι το πιο πολύτιμο όφελος που αποκομίσατε;
Η καθημερινή τριβή με την πόλη και τους κατοίκους της, οι ατελείωτες δυνατότητες και προκλήσεις, ο τρόπος ζωής και η γνώση που αν σε ενδιαφέρει, σε οδηγεί καθημερινά σε καινούρια πράγματα!

Πως προέκυψε ο σχεδιασμός κοσμημάτων;
Το σχέδιο ξεκίνησε τυχαία από ένα γούρι που σχεδίασα για το νέο έτος πριν τέσσερα χρόνια! Άρεσε πολύ και έτσι συνέχισα. Το καλλιεργώ, ενημερώνομαι και αν έχεις έμπνευση και καλές ιδέες προχωράς! Νομίζω πως τα πάντα στο σχέδιο βασίζονται σε μια καλή ιδέα.

Πέρα από τη δημιουργία και τον σχεδιασμό, έχετε αναλάβει το εμπορικό και το πελατειακό κομμάτι του οίκου Pentheroudakis. Πώς βρίσκετε ισορροπία ανάμεσα σε αυτούς του δύο ρόλους;
Θυμάμαι πάντα μέσα μου πως ό,τι αρέσει πολύ σε μένα δεν αρέσει απαραίτητα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Υπάρχουν διαφορετικά γούστα και γι” αυτό προσπαθώ να ακολουθώ ένα στυλ και μέσα από αυτό εισπράττω απόψεις και ανάγκες που με εξελίσσουν.

Ίσως ο δεύτερος σας βοηθάει να καταλάβετε τις ανάγκες του πελάτη και να τις δημιουργήσετε;
Σίγουρα μια πολύ ιδιαίτερη απαίτηση δημιουργεί την πρόκληση για να δουλέψεις και να σκεφτείς κάτι τελείως καινούριο.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τα κοσμήματα του οίκου Pentheroudakis;
Καλαίσθητα, διαχρονικά, μίνιμαλ. Κοσμήματα που στη εποχή μας μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο πατέρας σας αποτελεί πρότυπο για εσάς; Σας καθοδηγεί στα επιχειρηματικά σας βήματα ή σας παροτρύνει να πάρετε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες;
Με καθοδηγεί μέχρι εκεί που πρέπει και επιμένει να με αφήνει ελεύθερη. Όταν επιτακτικά του ζητάω βοήθεια αλλά θεωρεί ότι δεν πρέπει να μου την δώσει, δεν μου τη δίνει με τίποτα!

Τι σημαίνει για εσάς το κόσμημα και ποια είναι τα αγαπημένα σας υλικά;
Για κάθε γυναίκα είναι διαφορετικό, για μένα κόσμημα είναι τα δαχτυλίδια που φοράω καθημερινά και αν τα ξεχάσω αισθάνομαι ότι κάτι μου λείπει! Αγαπημένο μου υλικό ο χρυσός.

Οι Ελληνίδες γυναίκες επιλέγουν και συνδυάζουν σωστά τα κοσμήματά τους; Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό, η Ελληνίδα είναι ‘’ψαγμένη’’ στιλιστικά συγκριτικά με τις γυναίκες στο εξωτερικό;
Οι Ελληνίδες ψάχνονται πολύ και στην Ελλάδα μπορείς πλέον να βρεις τα πάντα. Αυτό που σκέφτομαι εγώ καμιά φορά είναι ότι less is more! Δεν χρειάζονται υπερβολές για να ξεχωρίζεις.

Πως έχει επηρεάσει η κρίση το κόσμημα; Πως απαντάει ο οίκος Pentheroudakis στα νέα δεδομένα; Ίσως με κάποιες πιο οικονομικές σειρές κοσμημάτων;
Η κρίση έχει επηρεάσει τα πάντα και το πιο σημαντικό είναι να προλαβαίνεις να προσαρμόζεσαι και να βαδίζεις με την εποχή σου. Αυτό οφείλεται καθαρά στον πατέρα μου και στην πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μια σειρά από νέες συλλογές διαφορετικού κόστους. Με δικά μας σχέδια, 100% φτιαγμένα στην Ελλάδα και σεβασμό στον πελάτη κάνουμε τη δική μας καθημερινή προσπάθεια. Να ξεχωρίζουμε και να μας αγαπά ο κόσμος.

Τι είναι αυτό που δεν έχετε εκπληρώσει ακόμη και θέλετε να γίνει στα μελλοντικά επαγγελματικά ή προσωπικά σας σχέδια;
Να καταφέρω να κρατήσω αυτή την επιχείρηση που προέρχεται από τον παππού μου και να την εξελίξω μέσα σε μια μεγαλύτερη αγορά, κρατώντας τις αρχές που τη δημιούργησαν.

Απολαύστε μερικά από τα υπέροχα κοσμήματα που μπορείτε να βρείτε στο κοσμηματοπωλείο Pentheroudakis:

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > 1 από 6

Βραχιόλι από τη συλλογή Bands.

< >

The post Η Αλεξία Πενθερουδάκη στο Jenny.gr appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα