Η αισθητικός μου: Φροντίδα για την περιοχή των ματιών

Γιατί τα μάτια χρειάζονται ειδική φροντίδα;

Πριν εξηγήσουμε τι μπορεί να κάνει κάποιος για αυτή την τόσο ευαίσθητη περιοχή, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο.

Η κούραση του ανθρώπου όσο περνούν τα χρόνια και οι εξωτερικές επιδράσεις που υφίσταται προκαλούν μια χαλάρωση στο δέρμα ενώ οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι μαύροι κύκλοι και οιδήματα αρχίζουν να εμφανίζονται. Αν σκεφτούμε λοιπόν ότι το δέρμα στην περιοχή γύρω από τα μάτια είναι περίπου

τέσσερις φορές πιο λεπτό από το υπόλοιπο δέρμα, αντιλαμβανόμαστε αμέσως ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε κατάλληλα προϊόντα και θεραπείες ώστε να προλάβουμε αλλά και να θεραπεύσουμε τα προβλήματα αυτής της περιοχής.

Ας μην ξεχνάμε επίσης το αυτονόητο και τόσο σημαντικό, το γεγονός ότι τα μάτια μας είναι αναμφισβήτητα το πιο εκφραστικό μέσο που διαθέτουμε για να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας. Δεν πρέπει ποτέ λοιπόν να τα παραμελούμε.

Εκτός από τα κατάλληλα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε, είναι πολύ σημαντικός και ο τρόπος με τον οποίο θα τα χρησιμοποιήσουμε. Πριν αναφερθούμε στα προϊόντα και στις θεραπείες, θα ήθελα να επισημάνω κάποιους κανόνες απαραίτητους για τη σωστή φροντίδα γύρω από την περιοχή των ματιών.

1. Δεν πρέπει να κοιμόμαστε χωρίς να έχουμε κάνει ένα προσεκτικό ντεμακιγιάζ ματιών με ειδικό προϊόν.

2. Πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα ειδικά προϊόντα γι’ αυτήν την περιοχή τόσο για την φροντίδα όσο και για το ντεμακιγιάζ.

3. Καλό είναι να προσέχουμε και τις κινήσεις μας κατά τη χρήση αυτών των προϊόντων.

4. Δεν χρειάζεται να τοποθετούμε πάνω στα μάτια μας μεγάλες ποσότητες από αυτά τα προϊόντα, και κυρίως, ποτέ στο κινητό μέρος των βλεφάρων, αλλά με δακτυλικές πιέσεις γύρω από την οφθαλμική κόγχη, στην εξωτερική γωνία του ματιού και κάτω απ’ το φρύδι.

Το επόμενο στάδιο αφορά στη σωστή επιλογή των προϊόντων, η οποία πρέπει να είναι ανάλογη με την ηλικία και τα προβλήματα κατά περίπτωση. Τα νέα κορίτσια για παράδειγμα που βρίσκονται πολλές ώρες στον υπολογιστή μπορούν να χρησιμοποιούν ένα ειδικό προϊόν του Guinot που λέγεται anti-fatigue yeux και είναι ένα αναζωογονητικό τζελ με φυτικά εκχυλίσματα, κυρίως από αγριοκάστανο, το οποίο αποτρέπει τους μαύρους κύκλους και τα οιδήματα ενώ για μια κυρία μεγαλύτερης ηλικίας είναι ιδανικά τα προϊόντα που αποτρέπουν τη λογική της κυτταρικής γήρανσης γύρω από την περιοχή των ματιών, βελτιώνουν τη ζωντάνια και την τόνωση του δέρματος, λειαίνοντας τις επιφανειακές αλλά και τις βαθύτερες ρυτίδες στο πόδι της χήνας ενώ ταυτόχρονα τονώνονται τα βλέφαρα.

Επίσης, υπάρχουν μάσκες αποσυμφόρησης και ενυδάτωσης, ειδικές γι’ αυτήν την περιοχή και για ένα γρήγορο flash ομορφιάς.

Πέρα από την καθημερινή φροντίδα στο σπίτι που είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ υπάρχουν και εξειδικευμένες επαγγελματικές περιποιήσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Εμείς στον χώρο μας εφαρμόζουμε τη θεραπεία Hydradermie Lift Yeux του Guinot, η οποία περιλαμβάνει μια φάση αποτοξίνωσης, μια φάση διέγερσης και μια φάση ενυδάτωσης με το ειδικό μηχάνημα της Hydradermie. Η δεύτερη, εξίσου αποτελεσματική και ενδιαφέρουσα περιποίηση ματιών είναι η περιποίηση ματιών της Valmont με φύλλο κολλαγόνου. Πρόκειται για μία συσφιγκτική θεραπεία με φύλλο κολλαγόνου ειδικά μελετημένο για την περιοχή των ματιών κατά των ρυτίδων , των μαύρων κύκλων και του οιδήματος.

Η θεραπεία περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

1. Καθαρισμός με ειδική λοσιόν που περιέχει χαμομήλι, aloe vera και cornflower.

2. Eιδικό μασάζ με δακτυλοπιέσεις και λεμφική παροχέτευση με μια ενυδατική κρέμα που περιέχει πεπτίδια, DNA και υαλουρονικό οξύ για άριστη διείσδυση.

3. Χρησιμοποιούμε έναν ειδικό ορό με Vit. C και υαλουρονικό για λάμψη και ενυδάτωση.

4. Τοποθετείται το φύλλο κολλαγόνου εμποτισμένο σε ορό με πολυσακχαρίτες, πράσινο τσάι , άρνικα και καφεϊνη για αποσυμφόρηση και λείανση ρυτίδων.

5. Στη συνέχεια, αφού αφαιρέσουμε το φύλλο κολλαγόνου τοποθετούμε μια αμπούλα με αμινοξέα για να ενισχύσουμε το αποτέλεσμα της σύσφιξης και τέλος τοποθετούμε την ειδική κρέμα ματιών με τον γνωστό τρόπο.

Tips: Επισημαίνουμε πόσο σημαντική είναι η χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες , προϊόντων με αντηλιακή προστασία και γυαλιών που όμως ο σκελετός να μην ακουμπά πάνω στο δέρμα γύρω από τα μάτια, γιατί με τη συνεχή τριβή μπορεί να δημιουργηθούν δυσχρωμίες.

Πρακτική συμβουλή: Για κάθε ερεθισμό γύρω από τα μάτια, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ανακούφιση είναι κομπρέσες με παγωμένο νερό. Μία άλλη πρακτική φροντίδα για το σπίτι είναι κομπρέσες με αφέψημα από δυνατό τσάι, αφού προηγουμένως το έχετε βάλει στο ψυγείο. Ένα βότανο που ανακουφίζει τα κουρασμένα και ερεθισμένα μάτια είναι το ζαμπούκο που θα βρείτε όπου πουλάνε βότανα – επίσης το προετοιμάζετε ως αφέψημα, το βάζετε στο ψυγείο και κάνετε κομπρέσες αρκετές φορές την ημέρα.

Από τη Μαίρη Αργείτου
Πληροφορίες: www.mariaargeitou.gr / Κάντε like στο facebook fan page
(Τηλ. επικοινωνίας: 210-6742622)

Keywords
Τυχαία Θέματα