Γνωριμία με την αναρρίχηση

Όλο και πιο συχνά ψάχνουμε τρόπους που να αποτελούν ενδιαφέρουσες βαλβίδες εκτόνωσης από την καθημερινότητα και τις σκοτούρες της. Η αναρρίχηση είναι μια από αυτές τις εναλλακτικές που προτείνουμε ανεπιφύλακτα προς δοκιμή. Το bouldering είναι πιθανότατα η απλούστερη μορφή αναρρίχησης, η οποία γίνεται χωρίς σχοινί, σε μικρούς βράχους (2 εως 5 μετρα). Για προστασία χρησιμοποιούνται ειδικά στρώματα (crashpads) τα οποία τοποθετούνται στο έδαφος για να απορροφήσουν οποιαδήποτε πτώση.

Ιστορικά, το bouldering ξεκίνησε ως μια μέθοδος προπόνησης για τους σπορ αναρριχητές ώστε να κάνουν πιο

δύσκολα περάσματα σε διαδρομές. Παρολαυτά τις τελευταίες δεκαετίες με την συμβολή αφοσιωμένων αναρριχητών, όπως ο Fred Nicole, David Graham, Daniel Woods κ.ά., το bouldering έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό σκέλος της αναρρίχησης.

Στο γυμναστήριο, το bouldering είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αναρρίχησης, μια ιδανική εισαγωγή στο άθλημα για αρχάριους και επίσης ένα μέσο για πιο προχωρημένους αναρριχητές να αναπτύξουν την δύναμη, αντοχή και τεχνική τους.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε, την Κυριακή 16/11 το ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο Travel Bookstore, πάντα ενεργό και δραστήριο, οργανώνει «εξόρμηση» γνωριμίας στο RockWay Climbing Centre. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα