Γιώργος Κουμουτσάκος: Ζητάω από τους νέους να κάνουν ένα ηχηρό unfollow στο παρελθόν

13:25 5/5/2014 - Πηγή: Jenny.gr

Γνωρίστε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής.

Η επιτυχημένη πορεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτό επαληθεύεται άλλωστε και από την εμπιστοσύνη που το έδειξαν οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του και τον επέλεξαν καλύτερο ευρωβουλευτή για το έτος 2013 στον τομέα των μεταφορών. Παρά την πολύχρονη παραμονή του στις Βρυξέλλες όμως, δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπά την Αθήνα και όλες τις περιοχές της. Έτσι ήταν φυσικό επόμενο,

να δεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής, ως εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας. Σκοπός του; Να «φωτίσει» την περιφέρεια Αττικής με την ΔΑΔΑ του. Ένα τετράπτυχο που σημαίνει «Δουλειές, Ανάπτυξη, Διαφάνεια, Αλληλεγγύη» και όπως μας λέει περιλαμβάνει το σύνολο των προκλήσεων και τον αναγκών που πρέπει να αντιμετωπίσει η Αττική ως κοινωνία.

Τον συναντήσαμε στο προεκλογικό του κέντρο. Ένας χώρος που σφύζει από ζωή και στον οποίον μόλις μπαίνεις αποκομίζεις μία αίσθηση «πανικού». «Οργασμός προετοιμασίας. Αυτή είναι η σωστή έκφραση, και όχι πανικός», μας είπε, κάτι που επαληθεύσαμε και οι ίδιοι κοιτώντας ένα ένα τα πρόσωπα των συνεργατών του. Η ομάδα έχει ένταση αλλά είναι και αισιόδοξη. Ένα χαμόγελο κυριαρχεί στα πρόσωπα των συνεργατών, γεγονός που αποδεικνύει πόσο «καλοδουλεμένη» είναι η «μηχανή» που τον υποστηρίζει και δέχεται την καθοδήγησή του. Κι ας έχει απομείνει ελάχιστος χρόνος μέχρι τις εκλογές.

Μπαίνοντας στο γραφείο τού Γιώργου Κουμουτσάκου, το βλέμμα στέκεται στις στοίβες με τα χαρτιά, και στο πούρο του το οποίο και έχει ακουμπήσει όχι σε σταχτοδοχείο, αλλά «γυμνό» και μισοκαπνισμένο στο έπιπλο του γραφείο του. «Με βοηθά όταν διαβάζω και όταν γράφω. Χαλαρώνω με αυτόν τον τρόπο», μας λέει και συμπληρώνει πως είναι απλός και καθημερινός άνθρωπος. «Μου αρέσει να περπατάω. Να πηγαίνω σε μικρά και όμορφα μαγαζιά. Μία βόλτα στο Σούνιο είναι πηγή χαράς, ένας καφές του ενός ευρώ είναι πηγή χαράς, μία βόλτα με τα παιδιά μου,είναι πηγή χαράς, μία ηλιόλουστη μέρα είναι πηγή χαράς. Έμαθα να απολαμβάνω τις μικρές χαρές της ζωής. Η μητέρα μου μου το έμαθε αυτό. Η μάνα μου σε κάθε τι ωραίο που γινόταν, μου έμαθε να βλέπω το μεγαλείο της στιγμής», μας λέει, απαντώντας στην πρώτη ερώτηση η οποία σκοπό είχε να γνωρίσουμε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής ως άνθρωπο και όχι ως πολιτικό.

Και οι ασχολίες του; Τα χόμπι του; Μας λέει πως του αρέσει η ροκ μουσική. «Μπορώ να γίνω ενοχλητικός ώρες-ώρες με αυτήν μου την αγάπη. Τυχαίνει να ακούω επί δύο εβδομάδες ένα και μόνο συγκρότημα, αλλά το απολαμβάνω. Όπως απολαμβάνω και την κλασσική μουσική, αλλά και τα ελληνικά τραγούδια», συμπληρώνει.

Αναπόφευκτα όμως η κουβέντα έπρεπε να στραφεί σταμάτησε στον προεκλογικό πυρετό που έχει κυριαρχήσει στα κομματικά επιτελεία και τους συνδυασμούς όλης της χώρας. Συζητήσαμε το πρόγραμμά του, τους στόχους του, τις προτεραιότητές του, τις ελπίδες του, τους ανθυποψηφίους του, και φυσικά τις δυνατότητες της Αττικής. Μίας Αττικής που έχει πληθυσμό ίσο με τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Οι κάτοικοι της Αττικής αξίζουν ξανά την αίγλη τους.

Στην ερώτηση, κατά πόσο ένας περιφερειάρχης και η ίδια η περιφέρεια μπορεί να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο χωρίς να περιορίζεται από τις αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, ο Γιώργος Κουμουτσάκος μάς απαντά πως: «Η περιφέρεια ως θεσμός, δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα, έχει όμως μία δυνατότητα ουσιαστικής συμβολής στην επίλυση αυτών. Πρώτον, διότι έχει ένα αξιοσέβαστο ποσό στην διάθεσή της, το οποίο όμως προέρχεται μόνο από κοινοτικά κονδύλια και δεύτερον γιατί έχει μία αυξημένη πολιτική νομιμοποίηση. Άλλωστε ο περιφερειάρχης εκλέγεται από έναν πληθυσμό σχεδόν τεσσάρων εκατομμυρίων πολιτών. Με αυτά τα δύο, μπορεί να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να υπηρετούν μία στρατηγική. Και η στρατηγική αυτή στοχεύει στο να δώσει ξανά στην Αττική μία αίγλη, που της αξίζει και την χρειάζονται και οι κάτοικοί της».

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο koolnews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα