Γιατί πρέπει να τρώτε αβοκάντο;

11:43 3/5/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Ένα πολύτιμο είδος της διατροφής σας.

Η αλήθεια είναι ότι το αβοκάντο δεν το προτιμούν οι Ελληνίδες νοικοκυρές. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει έντονη την παρουσία του στη χώρα μας και προσπαθεί να εισχωρήσει στο καθημερινό πλάνο διατροφής.
Ανήκει στην κατηγορία των καρωτινοειδών φρούτων, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να απορροφήσει όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Επίσης έχουν πανίσχυρη αντιοξειδωτική δράση, άρα είναι κατάλληλα για τη δίαιτα. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και σε ωμέγα-3 λιπαρά

οξέα. Αυτά τα δύο συμβάλλουν στην προστασία και σωστή λειτουργία της καρδιάς. Επιπλέον προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από την ασθένεια του καρκίνου και συμβάλλουν στην υγεία των ματιών σας.
Μπορείτε να κάνετε υπέροχες συνταγές με αβοκάντο. Χρησιμοποιήστε το στις σαλάτες σας και στο φαγητό σας. Είναι δροσερό με ουδέτερη γεύση. Επίσης η αγαπημένη ιαπωνική κουζίνα και το διάσημο sushi, χρησιμοποιεί αρκετά το αβοκάντο.
Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να το πλένετε πολύ καλά πριν τη χρήση του και ότι μπορείτε να το αποθηκεύετε στο ψυγείο σας ή την κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

The post Γιατί πρέπει να τρώτε αβοκάντο; appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα