Φτιάξτε τον δικό σας κήπο!

Σε μικρούς ή σε μεγάλους χώρους, στις πόλεις ή σε χωριά , σε μπαλκόνια ή σε γλάστρες όλοι, όλο και κάτι φυτεύουν. Εκτός από μια ευχάριστη ενασχόληση, υπάρχει η ανάγκη για επιστροφή στη φύση, ιδίως για όσους μένουν στις μεγαλουπόλεις. Ήρθε λοιπόν, η στιγμή να εκμεταλλευτείτε το φθινόπωρο, γιατί είναι μια εποχή με ήπιες θερμοκρασίες, που δημιουργούν τέλειες συνθήκες για καλλιέργειες, όπως το μπρόκολο και τα μούρα. Μπορεί το καλοκαίρι να είναι υψηλή σεζόν για τον κήπο σας , αλλά και το φθινόπωρο φέρνει επίσης θαυμάσιες

λιχουδιές. Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με μερικά από τα φρούτα και τα λαχανικά, που μπορείτε να φυτέψετε.

Βατόμουρα: Είναι μια καλή ευκαιρία να φυτέψετε βατόμουρα. Αυτά τα φρούτα είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν και μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε ένα μικρό κομμάτι κήπου. Επίσης, είναι πολύ γευστικά, είτε τα καταναλώσετε ωμά, είτε τα βάλετε σε διάφορα τρόφιμα και περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Εάν, λοιπόν φυτέψετε τα δικά σας μούρα, το καλοκαίρι θα μπορείτε να τα απολαμβάνετε, μόνο ξεπλένοντας τα κάτω από το τρεχούμενο νερό και να τα χρησιμοποιείτε σε πολλά φαγητά, όπως στο γιαούρτι, σε μαρμελάδες, στα μπισκότα, στα κέικ και στα παγωτά.

Σκόρδο: Το σκόρδο είναι εύκολο να αναπτυχθεί μετά από μια μακρά περίοδο βλάστησης. Πέρα από την έντονη γεύση του και τις μαγειρικές χρήσεις, το σκόρδο είναι καλό στον κήπο ως εντομοαπωθητικό και για αιώνες το χρησιμοποιούσαν σε θεραπείες για τις αρρώστιες. Μπορείτε να φυτέψετε το σκόρδο ανά πάσα στιγμή το φθινόπωρο, με την προϋπόθεση, ότι το χώμα είναι το κατάλληλο και η ανταμοιβή σας για την καλλιέργεια του, θα είναι ο κόσμος των γεύσεων.

Μπιζέλια: Το φθινόπωρο είναι μια καλή εποχή για να φυτέψετε μπιζέλια. Πρώτα απ” όλα, όταν αναρωτιέστε για το πώς θα μεγαλώσουν τα μπιζέλια, θα πρέπει να σκεφτείτε τι είδους μπιζέλια θέλετε, να φυτέψτε. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες, και χρησιμοποιούνται για διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν μπιζέλια, που καταναλώνονται ωμά και άλλα που χρησιμοποιούνται για να φτιάξετε πουρέ. Όποια όμως ποικιλία και να διαλέξετε, αυτά τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα νόστιμα, λόγω της γλυκιάς γεύσης τους και είναι πολύ θρεπτικά, διότι, έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Κυδώνια: Μεγάλα, κίτρινα και αρωματικά, τα κυδώνια θα ωριμάσουν, όταν καλλιεργηθούν σε μια ηλιόλουστη θέση. Είναι το ιδανικό φρούτο, για να χρησιμοποιηθεί σε ζελέ, μαρμελάδες, ή να καταναλωθεί ωμό μαζί με τυρί. Είναι επίσης, αξιόλογο για τον κήπο σας, γιατί δεν είναι επιρρεπές σε προβλήματα, όπως άλλα δέντρα.

Μπρόκολο: Όταν έχετε ένα κήπο λαχανικών, τότε σίγουρα δεν θέλετε να εξαιρέσετε ένα λαχανικό, όπως το μπρόκολο. Η καλλιέργεια του δεν είναι και τόσο δύσκολη και επίσης, είναι ένα πολύ ανθεκτικό λαχανικό, το οποίο αναπτύσσεται καλύτερα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου. Αξίζει να φυτέψετε μπρόκολο στο κήπο σας, διότι η κατανάλωση του προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες A, B1, C και β- καροτίνη, καθώς και σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο.

Κουνουπίδι: Εάν έχετε αναρωτηθεί πώς να φυτέψει το κουνουπίδι, θα διαπιστώσετε ότι, δεν είναι δύσκολο. Η καλλιέργεια του μπορεί να γίνει σωστά, όπως και με άλλα φυτά που συνδέονται στενά με το κουνουπίδι. Αυτό το λαχανικό, έχει υψηλή διατροφική αξία και η κατανάλωσή του μπορεί να προστατεύσει από διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλά και από τον καρκίνο.

Μαϊντανός: Ο μαϊντανός είναι ένας σκληραγωγημένο βότανο, που καλλιεργείται για τη γεύση του, προστίθεται σε πολλά φαγητά, και χρησιμεύει και ως ένα διακοσμητικό ή γαρνιτούρα στα πιάτα. Αυτό το βότανο μπορεί να καλλιεργηθεί παντού και είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Άρα, προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και προσφέρει τις αντιγηραντικές του ιδιότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα