Φτιάξε καφέ να τα πούμε

Διαβάζοντας το τελευταίο νοσταλγικό κείμενο της Αμαλίας Κυπαρίσση για το σχολείο, άρχισα να αναπολώ διάφορα. Είναι μάλλον η παιδική μελαγχολία του φθινοπώρου, που όσο και να προσπαθείς να μην της δίνεις σημασία, αυτή σε αγκαλιάζει…Η αλήθεια είναι πως δεν αναπολώ τόσο τα παλιά, όσο τα πιο κοντινά. Αναπολώ στιγμές. Στιγμές μικρής ξεγνοιασιάς, που εξαιτίας του ύφους «back to school», που έχει ο Σεπτέμβριος, μένουν λίγο πίσω…

Αυτό το αβίαστο, για παράδειγμα, «πάμε για έναν καφέ να τα πούμε». Πόσες φορές και αν θέλω να το πω. Και μόνο στη σκέψη ότι βρίσκομαι μαζί με τις φίλες μου, γύρω από ένα τραπέζι και τα λέμε με τη μυρωδιά του καφέ να μας σπάει τη μύτη και οι λέξεις μας να τρέχουν, λες και έχουμε κάποια προθεσμία. Να πούμε όλα μας τα νέα, να γελάσουμε…ακόμα και να σχολιάσουμε όλα όσα μας συμβαίνουν. Όπως έγραφε και ο Ντίνος Χριστιανόπουλος «ο καφές είναι σαν το έρωτα» (και συνεχίζει γράφοντας…»άλλοι τον προτιμούν βαρύγλυκο, άλλοι τον θέλουν με ολίγη, οι πιο πολλοί τον πίνουν μέτριο κι όλοι το ίδιο τον πληρώνουν»). Το χαρμάνι του και το άρωμα του σε μεθάει. Είναι λες και όλες αυτές οι ιστορίες που έχουν ακουστεί με ένα φλιτζάνι καφέ στο χέρι, να έχουν δημιουργήσει το ψηφιδωτό της παράδοσής του.

Και ο καφές ελληνικός. Λουμίδης Παπαγάλος. Γιατί έχουμε και κάποιες αξίες…παραδοσιακές. Να τη πάλι η παράδοση, η οποία τώρα έρχεται και συνδυάζεται και ωραία με την τεχνολογία. Ευθύς αμέσως θα σας εξηγήσω το πώς, γιατί τα καλά νέα πρέπει να λέγονται και να μοιράζονται: με την αγορά οποιασδήποτε συσκευασίας 194γρ Λουμίδης Παπαγάλος μέσω του app ΑΒ Click2Shop της ΑΒ Βασιλόπουλος κερδίζουμε μια συμμετοχή στην κλήρωση που θα αναδείξει τους 10 τυχερούς, που θα αποκτήσουν από μια αυτόματη μηχανή παρασκευής ελληνικού καφέ Βeko.

Αν δεν είσαστε ακόμα εξοικειωμένες με τις online αγορές, ίσως αυτή είναι η στιγμή για να γίνετε, γιατί η εφαρμογή ΑΒ Click2Shop της ΑΒ Βασιλόπουλος μας δίνει τη δυνατότητα επιλογής μέσα από 9.000 προϊόντα super market, τα οποία και μπορούμε να ψωνίσουμε οποιαδήποτε στιγμή απλά και μόνο χρησιμοποιώντας το κινητό ή το tablet. Με απλά βήματα, μπορούμε να οργανώσουμε τη λίστα αγορών και να την υποβάλλουμε στην εφαρμογή ή ακόμα και να τη χρησιμοποιήσουμε σε επόμενη επίσκεψή μας στα καταστήματα ΑΒ. Και το καλύτερο το αφήνω για το τέλος, μπορούμε με μία απλή σάρωση στο barcode ενός προϊόντος να το προσθέσουμε απευθείας στο καλάθι μας.

Και κάπως έτσι παράδοση και τεχνολογία «μπλέκονται» γλυκά.

Μήπως τελικά όλο αυτό το νέο έπρεπε να φτιάξουμε έναν καφέ και να τα πούμε;

Spons by Loumidis Papagalos

Keywords