Ετοιμάζοντας τη βαλίτσα των διακοπών

Μετράω τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα. Δεν αντέχω, θέλω να φύυυυυγω! Και να το καυτό θέμα της επικαιρότητας: Η Βαλίτσα των Διακοπών.

Από την Ινώ Κοέν.

Το μέγεθος μετράει: Μην πάρετε τη Μεγαλύτερη που έχετε, για να τα χωρέσει όλα. Όσο μεγαλύτερη, τόσο περισσότερο θα γεμίζει με πράγματα που δεν θα φορέσετε. Με τεράστια βαλίτσα/σακ βουγιάζ κινδυνεύετε:

Να κάθεστε πάνω για να κλείσει και να την πιέζετε με τον πωπό σας, κλαίγοντας.Να γίνετε ρεζίλι στο πλοίο «κοιτάχτε μία ακόμα γυναίκα που αγκομαχάει προσπαθώντας να κουβαλίσει την προίκα της».Να ξεκινήσετε τη διακοπές σας με
καυγά με το σύντροφό σας την ώρα που θα προσπαθεί να κλείσει το πορτμπαγκάζ.

Ξεκινήστε με ένα μικρό σακβουγιάζ. Μόλις γεμίσει, συνεχίζετε με ένα ακόμα (μικρό σακβουγιάζ) ή μία μεγάλη τσάντα τύπου Longchamp. Όταν δεν τις χρειάζεσαι, διπλώνονται σε ένα μικρότατο πακετάκι. Εγώ παίρνω δύο μικρά σακβουγιάζ με ρόδες. Είναι κομψά, και τα δύο κόκκινα και ελαφριά.

Πριν πάρετε φόρα, σκεφτείτε πού πάτε και γιατί. Στο χωριό, στο εξοχικό, σε νησί, για ορειβασία στον Όλυμπο; Και γιατί πάτε; Για μπάνια, για κακουχίες στο Φαράγκι της Σαμαριάς, για νυχτερινή ζωή, για βόλτες με τα παιδάκια σας. Άρα, αντίστοιχα τα ρούχα. Το ξέρω, δεν είναι πυρηνική φυσική, αλλά έχω βρεθεί με φουστάνια-Αθήνας σε νησί και να φοράω το ίδιο παρεώ πρωί-βράδι.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι πάμε κάπου για μπάνια και όχι στα Ιμαλάια.

Καλύπτουμε τυχόν κενά στον πάτω της βαλίτσας με αντικείμενα όπως μαγιώ, καλτσάκια, φορτιστής.

Παρεώ: Σωτήρια εφεύρεση. Όσο πιο πολλά, τόσο καλύτερα. Γιατί:

Δεν πιάνουν τόπο.Γίνονται φουστάνια, μπλούζες, φούστες, εσάρπες. Ψάξτε τα δεσίματα, κάνουν θαύματα.Είναι ΚΑΙ πετσέτες θάλασσας. Στεγνώνουν γρήγορα, είναι πιο ελαφρυά από τις πετσέτες, πλένονται εύκολα κι’ έτσι δεν μαζεύουν αλάτια.

Μακώ: Πολλά αλλά μόνο από το είδος που σας αρέσει και σας πάει. Αν θέλετε άσπρα, ακόμα περισσότερα. Χρυστός κανόνας αν πάτε διακοπές εξερευνητικές ή κακουχίας, δηλαδή όπου δεν χρειάζεται να είστε κομψές, παίρνετε χαζά μακώ (και όχι μόνο) τα οποία αφήνετε πίσω σας φεύγοντας. Το είχα κάνει σε εξωτικό προορισμό.

Μαγιώ: Πολλά. Γιατί μαζί με το παρεώ είναι η βασική σας ενδυμασία. Εγώ παίρνω ένα καλό από τη NOTA και 2-3 πιο φτηνά για εναλλαγές. Πρακτικός κανόνας επί χρόνια, παίρνω 2 μαύρα με διαφορετικό σουτιέν και ίδιο βρακί. Φέτος μου αρέσει το τυρκουάζ με ασορτί παρεώ. Βρείτε το στυλ που σας πάει και ψωνίζετε μόνο αυτό.

Επιλογή από 3 κομμάτια είτε καλοκαιρινά παντελόια, μίνι τζην φούστες, σορτς. Όχι 10 σορτς, 5 φούστες και 4 παντελόνια. Σκοπεύω να πάρω 2-3 capri σε διαφορετικά χρώματα ίσως μία φούστα. Σορτσάκια δεν μου πάνε.

Το μεγάλο ερώτημα: Τζιν; Ναι και όχι. Ένα τζην είναι πάντα χρήσιμο και στυλάτο. Αλλά, για άγνωστο λόγο δεν το φοράω ποτέ είτε γιατί ζεσταίνομαι είτε γιατί μου θυμίζει Αθήνα. Θα ακολουθήσω τη μέση οδό, δηλαδή ελαφρυά τζην καλοκαιρινά που περιλαμβάνονται στην κατηγορία καλοκαιρινά capri.

Φουστάνια: Μου βάζω χειροπέδες για να μην πάρω τα αγαπημένα μου σικ φουστάνια-Αθήνας, σαν υπερξενέρωτη. Καλοκαιρινά, αεράτα, βαμβακερά φουστανάκια, αυτά ναι.

Υπολογίστε τις μέρες και τις νύχτες. Αν είναι 3 μέρες, έχετε εναλλακτικά μπλουζάκια και παρεώ και 2-3 βασικά κομμάτια, πχ παντελόνι, φούστα. Η μεγάλη παγίδα είναι η αναποφασιστικότητα και η ανασφάλεια. Μη μεταφέρετε στη βαλίτσα σας όλη τη ντουλάπα.

Αν φυσίξει, για να μην φοράτε το άθλιο μπουφάν του συντρόφου σας (το οποίο του φωνάζατε να μην πάρει), ας έχετε κάτι δικό σας. Ένα τζην μπουφάν, μία λευκή πουκαμίσα (που δεν θέλει σίδερο, έλεος), ένα λευκό φουτεράκι. Έχω μία στυλάτη μαύρη πλεκτή ζακέτα από την Πάρο που τη φοράω και στην Αθήνα.

Κοσμήματα: Δεν μπαίνουμε στη θάλασσα φορτωμένες με την Άρτα και τα Γιάννενα. Θα πάρω μόνο δύο μεγάλα καλοκαιρινά κολιέ της Βασιλείας, boho σκουλαρίκια, ένα swatch και δαχτυλίδια που δεν με ενδιαφέρει αν τα χάσω.

Παπούτσια: Αποφύγετε το δράμα μιας γυναίκας που γκρεμοτσακίζεται με τακούνια στα καλντερίμια. Μόνο κομψά flats (τα Βirkenstock τα φοράνε μόνο με καλτσάκια στο Ανόβερο). Σαγιονάρες, στυλάτες και χρωματιστές, 2 ζευγάρια τουλάχιστον. Δεν θα ξεχάσω το βράδι στην Αντίπαρο που το έπαιζα ‘χιπι σίκ’ και μου κόπηκε η Havaiana. Την άλλη μέρα έτρεχα και δεν είχε στο νούμερό μου. Ίσως αθλητικά αν σκοπεύετε να τρέξετε (καμιά φορά έχω αυτή την ανώμαλη τάση) ή για κουλ στυλ All Starάκια.

Όλα τα παπούτσια μπαίνουν σε υφασμάτινες θήκες, απλωτά να μην πιάνουν χώρο. Το ίδιο και τα εσώρουχα, σε υφασμάτινη θήκη ή τυλιγμένα σε ένα παρεώ. Όχι πάνω-πάνω στη βαλίτσα, το πρώτο πράγμα που θα φανεί όταν ανοίξει καταλάθος και η μητέρα όλων των ταπεινώσεων.

Καπέλο: Τραγική διαπίστωση είναι ότι όταν φυσάει το πιο πρακτικό που κρατάει και ίσκυο στο πρόσωπο είναι το ανδρικότατο baseball hat. Με πόνο βάζω ένα στη βαλίτσα. Όμως παίρνω πάντα ένα panama που είτε το φοράω ταξιδεύοντας για να μην τσαλακωθεί είτε το αγοράζω από εκεί που πάω.

Βιβλία: Μετά από χρόνια, αποφάσισα να μην βαραίνω τη βαλίτσα μου κατά 10 κιλά, κουβαλώντας τη μισή βιβλιοθήκη. Ναι διαβάζω στις διακοπές μου και μάλιστα πολύ. Η λύση μου είναι το Kindle, που στην ουσία μου εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Το iPad δεν διαβάζεται στην παραλία, εκτός και αν δεν έχω ακόμα ανακαλύψει τον τρόπο. Αν δεν είστε της τεχνολογίας, τότε σκεφθείτε το ενδεχόμενο να ψωνίσετε από το τοπικό βιβιοπωλείο.

Βάρος: Βάλτε όλα τα βαριά, πχ τα βιβλία σας, παπούτσια στην κορυφή του βουνού της βαλίτσας. Έτσι πατικώνουν τα υφάσματα και αν προσέξετε τα διατηρούν και ατσαλάκωτα. Αν είστε η Θεά της οργάνωσης (Χριστίνα), τυλίγετε επιμελώς μερικά ρούχα σε ριζόχαρτα.

Υπαρξιακό: Τι φοράω στο ταξίδι; Ό,τι πιο άνετο, όχι όμως πυτζάμες και παντόφλες εκτός αν μπαίνετε βράδι στο πλοίο και από την πίσω πόρτα. Προτιμήστε φόρμες και οπωσδήποτε ένα φουτεράκι για να μην πάθετε ψύξη από το aircondition. Κλειστά παπούτσια, πχ All Starάκια. Και ένα φαρδύ μαντήλι ή παρεώ είναι πάντα χρήσιμο.

Το σοβαρό θέμα των καλλυντικών: Μπορεί να έχω πανάλαφρια βαλίτσα αλλά μόνο τα καλλυντικά μου να ζυγίζουν 3 κιλά. Όλα τα είδη αντιηλιακών (πρόσωπο, μαλλιά, σώμα… μην πω ότι παλιά έπαιρνα και ματιών και χειλιών). Κρέμες ματιών και νύχτας. Μην βασανίσετε το δέρμα σας με δείγματα, εκτός αν είναι από τις δικές σας κρέμες. Ξεβαφτικά μαντηλάκια (η επανάσταση στην τεχνολογία). Το άρωμά σας σε μικρογραφία ή σε κρέμα (ακόμα καλύτερα). Οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα. Η μεγάλη μου χαρά είναι να τελειώνουν μόλις ακριβώς φεύγω, να τα πετάω και να αδειάζει χώρος στη βαλίτσα.

Μην φύγετε από το σπίτι χωρίς:

Φορτιστή κινητού. Την τελευταία φορά αγόρασα έναν που δεν βγαίνει από τη βαλίτσα ποτέ των ποτών.Αντικουνουπικές παστίλιες. Δεν θέλω καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο ότι θα ξεμείνω. Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου.Ταυτότητα/ Διαβατήριο. Έζησα τον εφιάλτη στο αεροδρόμιο όταν συνειδητοποίησα ότι δεν είχα το διαβατήριο και η ταυτότητά μου ήταν από αυτές τις αρχαίες με το θρήσκευμα… Ευτυχώς πήγαινα σε χώρα της ΕΕ.Λεφτά. ΑΤΜ υπάρχουν αλλά υπολογίστε ένα ποσό που για να είστε άνετα. Και ψιλά για τα διόδια.Ό,τι φάρμακα/ βιταμίνες παίρνετε καθημερινά. Όταν είχα πάει στην Αφρική είχα ένα αυτοσχέδιο φαρμακείο πρώτων βοηθειών. Οι φίλοι μου με κορόιδευαν αλλά όταν χρειάστηκε το Imodium…Αντι-τσιμπιματικό, δηλαδή αλειφή αν σας τσιμπήσει κουνούπι (σε μένα θα έρθουν όλα από τα γύρω χωριά) ή τσούχτρα (κούφια η ώρα).Ό,τι σας είναι απολύτως απαραίτητο και δεν υπάρχει στον προορισμό σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

The post Ετοιμάζοντας τη βαλίτσα των διακοπών appeared first on Jenny.gr.

Keywords
jenny gr, longchamp, ιμαλάια, στυλ, σορτς, capri, σορτσάκια, τζιν, αθηνα, boho, swatch, δραμα, κουλ, hat, λύση, kindle, ipad, πυτζάμες, ατμ, διοδια, φαρμακεια, facebook, νέα, jenny, βιβλια, ipad 2, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, ipad 3, μπανιας, Ημέρα της μητέρας, σχεδιο αθηνα, θηκη κινητου, μπουφαν, διαβατηριο, αθλητικα, αρτα, αφρικη, γυναικα, εσωρουχα, θαλασσα, θαυματα, θεμα, μητερα, νησι, ρουχα, σωτηρια, τα νεα, υφασματα, φυσικη, χρωματα, ψυξη, ωρα, jenny.gr, jenny, longchamp, swatch, αεροδρομιο, αρωμα, ασορτι, ατμ, βγαινει, βιταμινες, βρειτε, γινονται, γιαννενα, δαχτυλιδια, δερμα, ευκολα, υπαρχει, ζευγαρια, ζωη, ιδιο, ειδος, ιμαλάια, θεα, θηκες, θυμιζει, θηκη, κιλα, κοεν, κουλ, λεφτα, λευκη, λύση, λογο, μαλλια, μινι, μπλουζακια, μπλουζες, μικρο, νυχτα, παντα, οπωσδηποτε, ορειβασια, ουσια, παιδακια, παμε, παπουτσια, πλοιο, πορτα, πρωι, πυτζάμες, ρεζιλι, ροδες, σαγιοναρες, σιδερο, σκουλαρικια, σορτσάκια, σπιτι, στυλ, ταυτοτητα, τακουνια, φαρμακειο, φευγοντας, φορα, χρημα, χαρα, ωρες, αγνωστο, boho, capri, ειδη, εξοχικο, φιλοι, γινετε, hat, χωρα, kindle, λευκο, πουκάμισα, σορτς, σουτιεν, θελω να, χαζα, χειροπεδες
Τυχαία Θέματα