Έκθεση κοσμημάτων της Ghislaine Dantan και της Μαργαρίτας Μυρογιάννη

Στην γκαλερί Andreas Melas & Helena Papadopoulos.

Η γκαλερί Andreas Melas & Helena Papadopoulos ετοιμάζεται να φιλοξενήσει δύο δημιουργούς σύγχρονου κοσμήματος που δουλεύουν γύρω από την ιδέα της οικειοποίησης, είτε εστιάζοντας στην φιλοσοφία του found object (Ghislaine Dantan) είτε αντλώντας εικονογραφία από την ποπ κουλτούρα και την ιστορία (Μαργαρίτα Μυρογιάννη).

Προερχόμενη από τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, η Ghislaine Dantan ξεκίνησε το O Jewellery το 2008. Δημιουργεί κολιέ, βραχιόλια και καρφίτσες

φιαγμένα από vintage και δεύτερο χέρι κομμάτια που συλλέγει στα διάφορα μέρη που επισκέπτεται στα ταξίδια της: ασημένιες, επίχρυσες ή μεταλλικές αλυσίδες, vintage κρεμαστά, κρύσταλλα, φυλαχτά…. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό. Ζεί στην Αθήνα και το Παρίσι.

Η συλλογή κοσμημάτων Egosurfing, από την Μαργαρίτα Μυρογιάννη, ξεκινά από εικόνες, θέματα και μυθολογίες ερευνώντας τις διαφορετικές πτυχές τους σε ξεχωριστά κοσμήματα που συμπληρώνουν την κάθε ομάδα. Το Μάτι του Ώρου (Horus Eye), ένα από τα παλαιότερα φυλαχτά που συναντιέται σε πολλές παραδόσεις, η εστίαση στην ανδρική ανατομία, προφανής στις Ερμές, τους Έρωτες και τα άλλα φυλαχτά των λαών της βόρειας Μεσογείου, αλλά και οι σοκολάτες ΙΟΝ και Lacta αποτελούν πηγή έμπνευσης που καταλήγουν σε μια ολοκληρωμένη συλλογή, μια αφήγηση που ξετυλίγεται στο χρόνο. Μέσα από τα κοσμήματα ανατρέπεται το ‘ανδρικό βλέμμα’ της Laura Mulvey που ακόμη χαρακτηρίζει τα προϊόντα του οπτικού πολιτισμού μας. Ο Φτερωτός Φαλλός συνδυάζει την αφήγηση του Tom of Finland με το Ρωμαϊκό φυλαχτό ενάντια στο Κακό Μάτι. Η συλλογή Egosurfing είναι η πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή κοσμημάτων της εικαστικού Μαργαρίτας Μυρογιάννη.

Τα κοσμήματα θα φωτίζονται από vintage φωτιστικά από το κατάστημα ΜOFU, Vintage and Contemporary Design.

Τα O Jewellery της Ghislaine Dantan, τα κοσμήματα της Μαργαρίτας Μυρογιάννη, όπως και τα φωτιστικά του MOFU θα είναι διαθέσιμα πρός πώληση.

Παρουσίαση Πέμπτη 18 Απριλίου από τις 7 ώς τις 10 μμ., στον 1ο όροφο (Επικούρου 26 και Κορύνης 4, 10553 Αθήνα). Στον ισόγειο χώρο συνεχίζεται η έκθεση ERICA BAUM, Blanks/Naked Eye. Ώρες λειτουργίας: Τε-Πα 12-6μμ, Σα 12-4μμ.

Η έκθεση κοσμημάτων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 11 Μαΐου.

O Jewellery / Ghislaine Dantan

O Jewellery / Ghislaine Dantan

Margarita Myrogianni

The post Έκθεση κοσμημάτων της Ghislaine Dantan και της Μαργαρίτας Μυρογιάννη appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα